Οι επτά παραδοσιακοί πλανήτες και οι επιδράσεις τους

Στην Ωριαία αστρολογία οι σύγχρονοι πλανήτες δεν υπόσχονται και τόσο αξιόπιστα αποτελέσματα

Οι επτά παραδοσιακοί πλανήτες και οι επιδράσεις τους

Στην Ωριαία αστρολογία χρησιμοποιούνται οι επτά παραδοσιακοί πλανήτες, που είναι οι: Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος. Σε αυτό το είδος της αστρολογίας, όπου τα αποτελέσματα που αναμένονται πρέπει να είναι γρήγορα, είναι λογικό να χρησιμοποιούμε τους "γρήγορους” πλανήτες και όχι τους εξωκρόνιους, οι οποίοι επιδρούν κυρίως σε κοσμικό επίπεδο και όχι τόσο σε προσωπικό.

Στο σχήμα φαίνεται καθαρά πως οι επτά παραδοσιακοί πλανήτες κυβερνούν τα δώδεκα ζώδια, σύμφωνα με τον Πτολεμαίο, ο οποίος επηρεάστηκε και εμπνεύστηκε από προηγούμενους φιλοσόφους και αστρονόμους, κυρίως από τον Ίππαρχο και τον Απολλώνιο. Απεικονίζεται παραστατικά ο τρόπος με τον οποίο ο Πτολεμαίος παρουσιάζει τη διακυβέρνηση των ζωδίων από τους επτά πλανήτες (Τετράβιβλος, βιβλίο 1ο, κεφ. 17, σελ. 78-79).

Wriaia planites

Ο Ήλιος και η Σελήνη κυβερνούν τα ζώδια του Λέοντα και του Καρκίνου αντίστοιχα. Ο αμέσως πιο κοντινός, γρήγορος πλανήτης είναι ο Ερμής που κυβερνά τα γειτονικά προς το Λέοντα και τον Καρκίνο ζώδια, δηλ. την Παρθένο και τους Διδύμους. Η λογική αυτή επαναλαμβάνεται για τον καθένα από τους επτά πλανήτες και από την πλευρά του Ήλιου και από αυτήν της Σελήνης.

Αντιλαμβάνεται, λοιπόν, εύκολα κανείς ότι το παραδοσιακό σύστημα αστρολογίας έχει γερή δομή και βασίζεται στο αρσενικό και θηλυκό αρχέτυπο, δηλαδή στην ηλιακή (αρσενική) και στη σεληνιακή (θηλυκή) αρχή. Από αυτές τις αρχές πηγάζουν τα δύο βασικά κίνητρα συμπεριφοράς: o Ήλιος αντιπροσωπεύει την ανάγκη για αυτοέκφραση και η Σελήνη αντιπροσωπεύει την ανάγκη του να ανήκει κάποιος κάπου.

Σύμφωνα με αυτή την αρχή και οι υπόλοιποι πέντε πλανήτες εκφράζουν την αρσενική ή τη θηλυκή τους ιδιότητα όταν είναι τοποθετημένοι στα αντίστοιχα αρσενικά ή θηλυκά ζώδια, τα οποία κυβερνούν.

Έτσι, έχουμε:

Wriaia planites1

Όταν αναζητάτε τους σημειοδότες πλανήτες σε έναν ωριαίο χάρτη, ξεκινήστε πρώτα από τους παραδοσιακούς. Στην Ωριαία αστρολογία οι σύγχρονοι πλανήτες δεν υπόσχονται και τόσο αξιόπιστα αποτελέσματα. Πρέπει να είστε αυστηροί με τον εαυτό σας, να τηρείτε τους κανόνες και να μην αφήνετε τις προσωπικές σας προτιμήσεις να σας παρασύρουν και να σας επηρεάζουν. Όπως κι αν έχουν τα πράγματα, εξετάστε τους σύγχρονους πλανήτες μόνο στην περίπτωση που περιγράφουν πιστά το περιεχόμενο της υπόθεσης που έχετε στα χέρια σας.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved