Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023
ΟΙ ΠΛΑΝΗΤΕΣ:
ΗΛΙΟΣ - 08° 51' 21" ΚΡΙΟΣ
ΣΕΛΗΝΗ - 16° 44' 42" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΕΡΜΗΣ - 21° 13' 02" ΚΡΙΟΣ
ΑΦΡΟΔΙΤΗ - 15° 25' 36" ΤΑΥΡΟΣ
ΑΡΗΣ - 02° 07' 11" ΚΑΡΚΙΝΟΣ
ΔΙΑΣ - 18° 35' 54" ΚΡΙΟΣ
ΚΡΟΝΟΣ - 02° 29' 55" ΙΧΘΥΕΣ
ΟΥΡΑΝΟΣ - 16° 41' 29" ΤΑΥΡΟΣ
ΠΟΣΕΙΔΩΝΑΣ - 25° 38' 17" ΙΧΘΥΕΣ
ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ - 00° 06' 22" ΥΔΡΟΧΟΟΣ
ΒΟΡΕΙΟΣ ΔΕΣΜΟΣ - 04° 20' 38" ΤΑΥΡΟΣ R

Η ερμηνεία των οίκων στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία: Από τον 9ο έως τον 12ο

Παρουσίαση των Οίκων από τον 9ο έως και τον 12ο και την ερμηνεία τους στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία

Η ερμηνεία των οίκων στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία: Από τον 9ο έως τον 12ο

Το πιο σημαντικό βήμα στην Ωριαία αστρολογία είναι να βρεθεί ο σωστός οίκος που αφορά στην υπόθεση-ερώτηση. Απαιτείται πολύχρονη πείρα στην Ωριαία για να επιτευχθεί η σωστή επιλογή των οίκων, τόσο σύμφωνα με τον αρχικό χάρτη όσο και με τους παράγωγους οίκους. Στο C.A.* (σελ. 50) διαβάζουμε: "Ο αστρολόγος που δεν γνωρίζει πώς να επιλέξει τους κατάλληλους —σύμφωνα με τη φύση της ερώτησης— οίκους, μοιάζει με τον άφρονα άνθρωπο ο οποίος αγοράζει πολλά έπιπλα και δεν ξέρει πού να τα τοποθετήσει". Στο ίδιο βιβλίο (σελ, 50-56) οι ιδιότητες των οίκων συνοψίζονται ως εξής: 

1ος (Ωροσκόπος): Ο ερωτών

2ος:  Η περιουσία του, τα κινητά αγαθά του

3ος:  Τα αδέλφια του

4ος Ο πατέρας και τα ακίνητα αγαθά του ερωτώντος

5ος Τα παιδιά του

6ος:  Οι υπάλληλοι και η υγεία του

7ος:  Ο σύζυγός του

8ος:  Ο τρόπος του θανάτου του

9ος Η θρησκεία και τα μακρινά ταξίδια

10ος (Μεσουράνημα): Κοινωνική θέση και καταξίωση

11ος: Οι φίλοι του ερωτώντος, οι στόχοι και οι επιθυμίες του

12ος: Οι κρυφοί εχθροί του

*Οι συχνές παραπομπές στο Christian Astrology καθιστούν απαραίτητο, για λόγους οικονομίας του χώρου, να αναφερόμαστε στο έργο με τη συντομογραφία C.A. Ο μεγάλος αριθμός αυτών των παραπομπών οφείλεται κυρίως στο ότι ο συγγραφέας του C.A. έθεσε σε εφαρμογή όλους τους κανόνες των αρχαίων αστρολογικών κειμένων και διαπίστωσε ότι λειτουργούν στην πράξη, με αποτέλεσμα το βιβλίο του να θεωρείται το πλέον ενημερωμένο σε ό,τι αφορά την Ωριαία αστρολογία. Το αξιοσημείωτο στο Christian Astrology είναι ότι ο Lilly δεν έχει επινοήσει ή προσθέσει κάτι καινούργιο στην αστρολογική σκέψη και θεωρία. Απλά, έχει συλλέξει και καταγράψει εργασίες προγενεστέρων του, προσθέτοντας ο ίδιος αναλυτικά παραδείγματα ωριαίων χαρτών.

Ακολουθεί μια αναλυτικότερη παρουσίαση όσον αφορά τους Οίκους από τον 9ο έως και τον 12ο και την ερμηνεία τους στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία. Η προσεκτική μελέτη όσων ακολουθούν θα βοηθήσει στην επιτυχή επιλογή των σωστών οίκων σε κάθε ωριαία ερώτηση.

9ος (η χαρά του Ήλιου): Είναι ο οίκος που αντιπροσωπεύει τα μακρινά ταξίδια, το εξωτερικό και τους αλλοδαπούς.

Επίσης το νόμο, το δικαστικό σύστημα, τα νομικά έγγραφα που αφορούν ξένες χώρες, τις βίζες. Το θείο, τη θρησκεία, τη φιλοσοφία, τις προφητείες, το μυστικισμό, την αστρολογία, την Ωριαία αστρολογία, την πρόβλεψη, τις μαντικές τέχνες, τους κληρικούς και τους θρησκευόμενους, τους εξερευνητές και τις εξερευνήσεις, τους προσκυνητές, τις τελετές και τα τελετουργικά, τους εκδότες και τις εκδόσεις. Τα όνειρα και τα οράματα, την ανώτερη εκπαίδευση και τις εξετάσεις, τους συγγενείς εξ αγχιστείας, τα αδέλφια του συζύγου ή του μνηστήρα καθώς και τα αδέλφια αυτού για τον οποίο γίνεται η ερώτηση. Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει τις σχέσεις με το εξωτερικό, τις μακρινές επικοινωνίες, τα ήθη και τα έθιμα, τη θρησκεία, το νόμο, το νομικό σύστημα, τους μελετητές του νόμου, τους δικηγόρους και τους δικαστές, τις επιστήμες και την ανώτερη εκπαίδευση, τις εκδοτικές επιχειρήσεις, τον τουρισμό. Τα υπουργεία Εξωτερικών, Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα πανεπιστήμια και τα πολυτεχνεία. Την Εκκλησία και τις εκκλησιαστικές υποθέσεις, τον κλήρο, τους ναούς, τον πατριάρχη. Τα αεροδρόμια και τις αεροπορικές εταιρίες, το αστεροσκοπείο. Τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών.

Κυβερνά τους γοφούς και τους μηρούς. Είναι αρσενικός και κατιών οίκος. Προσανατολισμός: Νότια - Νοτιοδυτικά.

10ος: Είναι γνωστός σαν Μεσουράνημα ή Medium Coeli (MC). Καθώς ο Ήλιος πλησιάζει το Μεσουράνημα, αποκτά τη μεγαλύτερή του δύναμη και δόξα. Έτσι λοιπόν, ο 10ος οίκος αντιπροσωπεύει τις τιμητικές διακρίσεις που κάποιος φιλοδοξεί να κατακτήσει. Αντιπροσωπεύει τους βασιλείς, τους πρίγκιπες, τους αρχηγούς κρατών, την εξουσία, τη δόξα και τις τιμές, τη φήμη, τους δικαστές, τους προέδρους, το επάγγελμα και την καριέρα. Την τιμή αγοράς ή πώλησης ενός αγαθού. Την ακίνητη περιουσία του/της συζύγου. Την κοινωνική θέση του ερωτώντος και την καριέρα του. Σε μια επιχείρηση αντιπροσωπεύει τον πρόεδρο, τον προϊστάμενο και τα ανώτερα διευθυντικά στελέχη. Σε ερωτήσεις οι οποίες αφορούν σε δικαστικά θέματα αντιπροσωπεύει το δικαστή και από τον οίκο αυτό θα κριθεί και η επιτυχία ή αποτυχία σε μια δικαστική διαμάχη. Στην παραδοσιακή αστρολογία θεωρείται o οίκος που εκπροσωπεί τη μητέρα και συνεπώς στην Ωριαία αντιπροσωπεύει τη μητέρα του ερωτώντος. Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει την κυβέρνηση, την ηγεσία του κράτους, τον πρόεδρο και το προεδρικό μέγαρο, τον πρωθυπουργό, το βασιλιά και το παλάτι, το γόητρο της χώρας, τον Άρειο Πάγο, τα άτομα με εξουσία και υψηλά αξιώματα.

Στο ανθρώπινο σώμα εξουσιάζει τα γόνατα και τους τένοντες. Είναι θηλυκός και γωνιακός οίκος. Προσανατολισμός: Νότια.

11ος (η χαρά τουΔία): Γνωστός και σαν Αγαθός Δαίμων. Αντιπροσωπεύει μεγάλες ομάδες ανθρώπων, τους συλλόγους, τις γνωριμίες, τις ανθρωπιστικές δραστηριότητες, την αληθινή ή ψεύτικη φιλία, την οικονομική κατάσταση και τα εισοδήματα μιας μεγάλης εταιρείας. Είναι o οίκος της φιλίας, της ελπίδας, της εμπιστοσύνης, του επαίνου ή της κριτικής, των στόχων και των φιλοδοξιών. Στην Ωριαία αστρολογία εκπροσωπεί τους φίλους του ερωτώντος, τα χρήματα της μητέρας του, καθώς και την οικονομική κατάσταση της επιχείρησης στην οποία απασχολείται. Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει το κοινοβούλιο, το νομοθετικό σώμα, τα φιλικά έθνη, τις συλλογικές ελπίδες του έθνους. Τον υπουργό των οικονομικών και σε περιπτώσεις πολέμου τα πολεμοφόδια. Τα σωματεία και τους συλλόγους. Τα έσοδα του κυβερνώντος κόμματος, τους στόχους και τις επιδιώξεις του κράτους. Τα εκλογικά κέντρα.

Στο σώμα εξουσιάζει τους αστραγάλους και τις γάμπες. Είναι αρσενικός και διάδοχος οίκος. Προσανατολισμός: Νότια - Νοτιοανατολικά.

12ος (η χαρά του Κρόνου): Είναι γνωστός και σαν Κακός Δαίμων. Παραδοσιακά θεωρείται ο πλέον δυσμενής και κακότυχος οίκος που συνδέεται με θλιβερά γεγονότα, στενοχώριες, βάσανα, υπαρξιακή αγωνία και αυτοκαταστροφικές τάσεις. Σημειοδοτεί τους κρυφούς εχθρούς, όλες τις μυστικές και απόκρυφες υποθέσεις και δραστηριότητες, τη μεταφυσική και τον εσωτερισμό, τις κρυφές οργανώσεις και τις ομάδες εσωτερισμού, τις μοχθηρίες, τις δολοπλοκίες, τις υπονομεύσεις. Την αιχμαλωσία, τον εγκλεισμό, τους χώρους περιορισμού και απομόνωσης, όπως είναι οι φυλακές, τα νοσοκομεία, τα ιδρύματα και τα μοναστήρια*

 Εξουσιάζει τα μεγάλα ζώα, π.χ. ελέφαντες και φάλαινες, αλλά και τα βοοειδή και τα άλογα, τα οποία όμως δεν προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε αγροτικές εργασίες. Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει τις φυλακές και το σωφρονιστικό σύστημα, τα άσυλα, τα δημόσια νοσοκομεία, τα μοναστήρια, τα ιδρύματα, τα αναμορφωτήρια. Επίσης, τα δημόσια ιδρύματα στα οποία καταφεύγουν οι άστεγοι. Τους κρυφούς εχθρούς και τις δοκιμασίες του έθνους, τον υπόκοσμο, τα ναρκωτικά, τους αιχμαλώτους. Τους κατασκόπους και τους συνεργάτες τους. Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Παραδοσιακά, κυβερνά τα πέλματα. Είναι θηλυκός και κατιών οίκος. Προσανατολισμός: Ανατολικά Νοτιοανατολικά.

*Όσον αφορά στο θρησκευτικό αίσθημα των κατοικούντων στα μοναστήρια, αυτό θα φανεί από τον 9ο και όχι από τον 12ο οίκο.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

ΤΑΙΡΙΑΖΕΤΕ;

ΚΡΙΟΣ
ΚΡΙΟΣ
©2011-2023 Astrology.gr - All rights reserved