Η ερμηνεία των οίκων στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία: Από τον 5ο έως τον 8ο

Παρουσίαση των Οίκων από τον 5ο έως και τον 8ο και την ερμηνεία τους στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία

Η ερμηνεία των οίκων στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία: Από τον 5ο έως τον 8ο

Το πιο σημαντικό βήμα στην Ωριαία αστρολογία είναι να βρεθεί ο σωστός οίκος που αφορά στην υπόθεση-ερώτηση. Απαιτείται πολύχρονη πείρα στην Ωριαία για να επιτευχθεί η σωστή επιλογή των οίκων, τόσο σύμφωνα με τον αρχικό χάρτη όσο και με τους παράγωγους οίκους. Στο C.A.* (σελ. 50) διαβάζουμε: "Ο αστρολόγος που δεν γνωρίζει πώς να επιλέξει τους κατάλληλους —σύμφωνα με τη φύση της ερώτησης— οίκους, μοιάζει με τον άφρονα άνθρωπο ο οποίος αγοράζει πολλά έπιπλα και δεν ξέρει πού να τα τοποθετήσει". Στο ίδιο βιβλίο (σελ, 50-56) οι ιδιότητες των οίκων συνοψίζονται ως εξής:

1ος (Ωροσκόπος): Ο ερωτών

2ος: Η περιουσία του, τα κινητά αγαθά του

3ος: Τα αδέλφια του

4ος: Ο πατέρας και τα ακίνητα αγαθά του ερωτώντος

5ος: Τα παιδιά του

6ος: Οι υπάλληλοι και η υγεία του

7ος: Ο σύζυγός του

8ος: Ο τρόπος του θανάτου του

9ος: Η θρησκεία και τα μακρινά ταξίδια

10ος (Μεσουράνημα): Κοινωνική θέση και καταξίωση

11ος: Οι φίλοι του ερωτώντος, οι στόχοι και οι επιθυμίες του

12ος: Οι κρυφοί εχθροί του

*Οι συχνές παραπομπές στο Christian Astrology καθιστούν απαραίτητο, για λόγους οικονομίας του χώρου, να αναφερόμαστε στο έργο με τη συντομογραφία C.A. Ο μεγάλος αριθμός αυτών των παραπομπών οφείλεται κυρίως στο ότι ο συγγραφέας του C.A. έθεσε σε εφαρμογή όλους τους κανόνες των αρχαίων αστρολογικών κειμένων και διαπίστωσε ότι λειτουργούν στην πράξη, με αποτέλεσμα το βιβλίο του να θεωρείται το πλέον ενημερωμένο σε ό,τι αφορά την Ωριαία αστρολογία. Το αξιοσημείωτο στο Christian Astrology είναι ότι ο Lilly δεν έχει επινοήσει ή προσθέσει κάτι καινούργιο στην αστρολογική σκέψη και θεωρία. Απλά, έχει συλλέξει και καταγράψει εργασίες προγενεστέρων του, προσθέτοντας ο ίδιος αναλυτικά παραδείγματα ωριαίων χαρτών.

Ακολουθεί μια αναλυτικότερη παρουσίαση όσον αφορά τους Οίκους από τον 5ο έως και τον 8ο και την ερμηνεία τους στη σύγχρονη Ωριαία αστρολογία. Η προσεκτική μελέτη όσων ακολουθούν θα βοηθήσει στην επιτυχή επιλογή των σωστών οίκων σε κάθε ωριαία ερώτηση.

5ος (η χαρά της Αφροδίτης): Είναι ο οίκος της χαράς και της ευχαρίστησης. Σημειοδοτεί τα παιδιά του ερωτώντος και την κινητή περιουσία του πατέρα του (2ος του 4ου). Τις τέχνες, τη μουσική, το χορό, τις διασκεδάσεις, τα δώρα και γενικά όλα τα ευχάριστα πράγματα. Τη σύλληψη και την εγκυμοσύνη, τα θεατρικά έργα, τα χόμπι, τις ερωτικές υποθέσεις, τη χαρά του έρωτα, τα θεάματα, τα τυχερά παιχνίδια, τα θεαματικά σπορ, τις διακοπές, τις ριψοκίνδυνες ενέργειες, τις περιπέτειες, το χρυσό, τα κοσμηματοπωλεία, τα μπαρ, τις ταβέρνες. Σε εγκυμονούσα, το φύλο του παιδιού. Τα στοιχήματα γενικά, τα στοιχήματα για σπορ, λαχεία κ.λ.π., αλλά και όλα τα είδη του γνωστού τζόγου. Επίσης, το χρηματιστήριο και τις μετοχές βραχυπρόθεσμης διακράτησης, όπου όμως, θα πρέπει κατά την ερμηνεία να γίνεται συνδυασμός με τα σχετικά του 2ου οίκου. Ο Simmonite προσθέτει ότι ο 5ος οίκος δείχνει το θάνατο ενός επιφανούς ατόμου, αρχηγού κράτους ή βασιλέα, αφού είναι ο παράγωγος 8ος του 10ου οίκου. Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει τις τοποθεσίες και τους χώρους, όπου παίζονται όλα τα τυχερά παιχνίδια, όπως τα καζίνο και οι λέσχες. Επίσης, τα πρακτορεία όπου παίζονται ΠΡΟΠΟ, ΤΖΟΚΕΡ, ΚΙΝΟ, ΛΟΤΤΟ. τους χώρους αναψυχής (θέατρα, κινηματογράφοι, νυκτερινά κέντρα), τα πάρκα και τις παιδικές χαρές. Τους διπλωμάτες, τους πρέσβεις και τις πρεσβείες. Τη νέα γενιά, το δείκτη γεννήσεων και τα κοινωνικά θέματα που αφορούν στους νέους και τα παιδιά. Το εκπαιδευτικό σύστημα και τα εκπαιδευτήρια. Το υπουργείο Νέας Γενιάς και Αθλητισμού, την Εθνική Πινακοθήκη και τους εκθεσιακούς χώρους. Στο ανθρώπινο σώμα εξουσιάζει την καρδιά και την πλάτη. Επίσης, τις ασθένειες που σχετίζονται με προβλήματα κατά την εγκυμοσύνη και τη γέννηση των παιδιών. Είναι αρσενικός και διάδοχος οίκος. Προσανατολισμός: Βόρεια Βορειοδυτικά.

6ος (η χαρά του Άρη): Αντιπροσωπεύει τους υπαλλήλους, τους γιατρούς και τους νοσοκόμους, τους πρακτικούς θεραπευτές, τους δημόσιους υπαλλήλους, τους οικιακούς βοηθούς, τους εσωτερικούς νοσοκόμους, τις γκουβερνάντες, τους ένοικους, τα καθημερινά καθήκοντα, τις συνθήκες εργασίας, την ημιαπασχόληση. Τα αδέλφια του πατέρα (3ος του 4ου), την υγιεινή, την αστυνομία και το στρατό, τα μικρά ζώα, τα κέρδη ή τη ζημιά από αγοραπωλησίες μικρών ζώων. Στην Ωριαία αστρολογία παρέχει χρήσιμες πληροφορίες για την υγεία του ερωτώντος. Από τον 6ο οίκο θα φανούν οι ασθένειες και το είδος τους, αν είναι ιάσιμες ή ανίατες, καθώς και αν είναι μακροχρόνιες η όχι. Έχει παρατηρηθεί ότι, σε ωριαίες ερωτήσεις που η Σελήνη είναι τοποθετημένη στον 6o οίκο, ο ερωτών βρίσκεται σε αγχώδη κατάσταση τη στιγμή που απευθύνει την ερώτηση στον αστρολόγο. Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει τις ιδιωτικές κλινικές, τα κέντρα υγείας, τα υπουργεία Υγείας, Εργασίας και Δημόσιας Τάξης, τις κοινωνικές ασφαλίσεις. Τα φαρμακεία, τις επιδημίες της χώρας, το στρατό, την Εθνική Άμυνα, τα εργοστάσια, την εργατική τάξη, τις πολιτικές και δημόσιες υπηρεσίες. Εξουσιάζει την κοιλιακή χώρα και τα εντόσθια. Είναι κατιών και θηλυκός οίκος. Προσανατολισμός: Δυτικά Βορειοδυτικά.

7ος: Γνωστός και με την ονομασία Γωνία της Δύσης (DC). Είναι ιδιαίτερα σημαντικός οίκος στην Ωριαία και αντιπροσωπεύει τον αστρολόγο, τον (ή την) σύζυγο του ερωτώντος, το γάμο, το διαζύγιο, τις δεσμευτικές σχέσεις, τους συνεργάτες, τους συνεταίρους, τον "άλλο" για τον οποίο γίνεται η ερώτηση, τους αντιπάλους, τους φανερούς εχθρούς, την τοποθεσία στην οποία θέλουμε να μετακομίσουμε, την αντίπαλη χώρα σε περίοδο πολέμου και σε περίπτωση δίκης, τον αντίδικο. Στην Ωριαία αστρολογία ο 7ος οίκος αντιπροσωπεύει συχνά τους κλέφτες, τους φυγάδες, το γιατρό, τους μνηστευμένους. Επιπλέον, μπορεί να μας προσφέρει την περιγραφή όλων αυτών. Σημειοδοτεί επίσης τους φυγάδες και τους ανθρώπους εκτός νόμου οι οποίοι δεν βρίσκονται στη φυλακή. Σε ερωτήσεις που αφορούν ταξίδια, από τον οίκο αυτό δηλώνεται ο προορισμός του ταξιδιού. Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει τις σχέσεις μας με τα άλλα κράτη, τους συμμάχους, τις συμφωνίες τις συμμαχίες, αλλά και τους εχθρούς του έθνους. Το υπουργείο Δικαιοσύνης. Επίσης, το ποσοστό των γάμων και των διαζυγίων σε ένα κράτος.

Στο ανθρώπινο σώμα εξουσιάζει τον ομφαλό και τους γλουτούς. Είναι γωνιακός και αρσενικός οίκος. Προσανατολισμός: Δυτικά.

8ος: Του έχει αποδοθεί η ονομασία "Θεριστής των Ψυχών”. Είναι ο οίκος του θανάτου και σημειοδοτεί τις κληρονομιές, τα χρέη και τα χρήματα των άλλων σε ένα ωροσκόπιο. Επίσης, την εφορία, τους εφοριακούς, τους φόρους, τα δάνεια, τις πτωχεύσεις, τις οικονομικές συναλλαγές με τους άλλους, τις ασφάλειες, τις ανακρίσεις, τις εγχειρήσεις, την αιτία και την ποιότητα του θανάτου, τα γραφεία τελετών, τις διαθήκες, τους φόβους και τις αγωνίες, το σεξ, τα εγκλήματα, τους νεκροπομπούς, τους ντετέκτιβ, την ψυχανάλυση, τη διείσδυση, τη μεταμόρφωση, την αναγέννηση. Στο χρηματιστήριο o 8ος αντιπροσωπεύει τις μετοχές μακροπρόθεσμης διακράτησης.

Στην Ωριαία αστρολογία αντιπροσωπεύει την περιουσία του συνεταίρου, του/της συζύγου και σε δικαστικές υποθέσεις, τους υποστηρικτές του αντίδικου.

Σε ωριαία ερώτηση Κοσμικής αστρολογίας αντιπροσωπεύει τις οικονομικές σχέσεις και συμφωνίες με άλλα κράτη, τα εθνικά δάνεια, τα χρέη του κράτους, το οικονομικό πλεόνασμα, τις επενδύσεις, το διεθνές εμπόριο, την οικονομική κατάσταση των εχθρών του κράτους, την εφορία, το φόρο κληρονομιάς, τις ασφαλιστικές εταιρείες. Επίσης, τους οίκους ανοχής.

Κυβερνά τα γεννητικά όργανα. Θηλυκός και διάδοχος οίκος. Προσανατολισμός: Δυτικά - Νοτιοδυτικά.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved