H τέχνη της Ωριαίας αστρολογίας

Αυτό που την διακρίνει από τις άλλες αστρολογικές τεχνικές είναι η πρακτικότητά της

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
H τέχνη της Ωριαίας αστρολογίας

Διανύουμε μία εποχή που η Ωριαία αστρολογία έχει πλέον μπει στην καθημερινότητά μας. Στις μέρες μας, η άσκηση της Ωριαίας είναι περισσότερο διαδεδομένη και όχι κάτι το καινοφανές, όπως άλλοτε.

Όπως γνωρίζουν οι ασκούντες την τέχνη της Ωριαίας αστρολογίας, αυτό που την διακρίνει από τις άλλες αστρολογικές τεχνικές είναι η πρακτικότητά της. Η απάντηση σε έναν ωριαίο χάρτη δεν μπορεί να είναι, σε καμία περίπτωση, ασαφής η χαοτική: Οφείλει να είναι άμεση και περιορίζεται μόνο στο ερώτημα που διατύπωσε ο ερωτών. Επιπλέον, ο ερμηνευτής του ωριαίου χάρτη δεν αντιμετωπίζει δυσκολίες που ίσως οφείλονται σε ελλιπή στοιχεία ως προς την ακριβή ημέρα και ώρα γέννησης, αφού ο χάρτης καταστρώνεται με βάση την χωροχρονική στιγμή κατά την οποία ο ίδιος κατανόησε την ερώτηση.

Επίσης, η τέχνη της ωραίας έχει μία πρωτοφανή γοητεία, και αυτός είναι ένας από τους λόγους, για τους οποίους ο ενδιαφερόμενος μελετητής δεν πρέπει να εγκαταλείπει την προσπάθεια εφαρμογής των κανόνων της, όταν αποπειράται να ερμηνεύσει έναν ωραίο χάρτη. Έτσι, αργά μεν, αλλά σίγουρα, θα οδηγηθεί σε συγκεκριμένες απαντήσεις, αρκεί να τολμά να εφαρμόζει στην πράξη όσα έχει αποκομίσει από την μελέτη του.

Παράλληλα, με την πάροδο των χρόνων, μεταφράστηκε ένας ικανοποιητικός αριθμός αρχαίων ελληνικών κειμένων, με αποτέλεσμα να προκύψει πληθώρα νέων στοιχείων. Αυτή η εκ νέου ανακάλυψη της αρχαίας ελληνικής αστρολογικής γνώσης ήρθε αρωγός στην διεύρυνση των πνευματικών οριζόντων μας και, όπως ήταν αναμενόμενο, άφησε τα ίχνη της στην ερμηνεία ενός ωριαίου χάρτη.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved