Θα ξαναβρώ το κινητό ή το βρήκε η Α και το πήρε;

Ωριαίος χάρτης που έχει να κάνει με χαμένα αντικείμενα

Θα ξαναβρώ το κινητό ή το βρήκε η Α και το πήρε;

Αυτή τη φορά το χαμένο αντικείμενο ήταν ένα κινητό τηλέφωνο. Ο ερωτών είχε κρύψει το κινητό της κοπελιάς του με σκοπό να το… εξερευνήσει.

Όμως, χωρίς να την περιμένει, εκείνη εμφανίστηκε ξαφνικά μπροστά του και, για να μην της προκαλέσει υποψίες, αναγκάστηκε να το κρύψει βιαστικά στο δωμάτιο που βρισκόταν. Έλα, όμως, που όταν προσπάθησε να το ξαναβρεί, είχε ξεχάσει που το έκρυψε, εξαιτίας της βιασύνης και της στιγμιαίας σύγχυσης που έζησε…

Μετά από αγωνία και άκαρπες σπασμωδικές κινήσεις έρευνας σε όλον το χώρο σκέφθηκε να ζητήσει βοήθεια με άλλο τρόπο. Διατύπωσε, λοιπόν, την εξής ωριαία ερώτηση: «Θα ξαναβρώ το κινητό ή το βρήκε η Α και το πήρε;»

2/8/2011, 10.18 μμ.
23°Ε43΄, 37°Ν58΄ (ΕΕD -3)

KINHTO
DIGNITIES

Εκείνο που βασικά ήθελε να μάθει ήταν μήπως είχε υποπτευθεί κάτι η κοπελιά του και πήγε κρυφά, με τη σειρά της, πήρε την τηλεφωνική συσκευή που της ανήκε και, προκειμένου να του κάνει αντίποινα, δεν του είπε τίποτα, διασκεδάζοντας με την αγωνία του.

Ο ερωτών όπως πάντα είναι ο 1ος οίκος και ο κυβερνήτης του, άρα εκπροσωπείται από τον Δία αφού ανατέλλει το ζώδιο των Ιχθύων.

Το ζητούμενο, που είναι η τηλεφωνική συσκευή της κοπελιάς του είναι ο 8ος οίκος και ο κυβερνήτης του, δηλ. ο Άρης, αφού η ακμή του 8ου είναι στο ζώδιο του Σκορπιού.

Ο 8ος οίκος – για όσους αναρωτιούνται- προκύπτει ως εξής:

Ο 7ος οίκος αντιπροσωπεύει την κοπελιά του ερωτώντος.

Τα δικά της κινητά αντικείμενα, αντιπροσωπεύονται από τον 2ο παράγωγο οίκο της. Άρα, τον 8ο οίκο του χάρτη.

Συγκυβερνήτης του ερωτώντος είναι η Σελήνη, που είναι το πιο γρήγορα κινούμενο ουράνιο σώμα. Την βλέπουμε τοποθετημένη στον 7ο οίκο και η θέση αυτή μας πείθει, πόσο εξαρτημένος από αυτήν είναι ο ερωτών και πόσο αγωνιά μήπως τυχόν εκείνη κατάλαβε τι της έκανε. Η Σελήνη εξουσιάζεται από τον Ερμή, αφού είναι στο ζώδιο της Παρθένου, αλλά και η τηλεφωνική συσκευή κυβερνάται από τον Ερμή, αφού ο Άρης (συσκευή) βρίσκεται στο ζώδιο των Διδύμων.

Το να εξουσιάζεται ο συγκυβερνήτης του ερωτώντος και ο κυβερνήτης του ζητουμένου από τον ίδιο πλανήτη μας δίνει μια πολύ ενθαρρυντική εικόνα για την τυχόν ανεύρεση της συσκευής από τον ερωτώντα. Και αυτό, διότι βλέπουμε τον σύνδεσμο που ενώνει ερωτώντα και αντικείμενο. Δεν είναι ασύνδετα μεταξύ τους, μια εικόνα που θα έδειχνε απομάκρυνση των δύο τους.

Μέχρι εδώ, καλά. Βλέπουμε στο χάρτη ότι ο ερωτών και το ζητούμενο σχετίζονται. Άρα, είναι ακόμα στη δική του κατοχή. Δεν το έχει πάρει η κοπελιά του.

- Θα το βρει όμως;

- Ναι, θα το βρει.

Διότι η μόνη συγκλίνουσα όψη που σχηματίζει η Σελήνη στον ωριαίο χάρτη είναι το τετράγωνο με τον Άρη (συσκευή). Έχουμε δηλαδή όψη που τους ενώνει. Όψη που διαμορφώνεται με τους δύο εμπλεκόμενους πλανήτες, οι οποίοι έχουν κοινό κυβερνήτη.

Ο ερωτών βιάζεται. Δεν θέλει να εκτεθεί στην κοπελιά του

- Πόσο γρήγορα θα το βρει;

- Γρήγορα.

Βλέπουμε ότι η όψη γίνεται από γωνιακούς οίκους (7ο &4ο) που σηματοδοτούν πάντα γρήγορες εξελίξεις στα θέματα των ωριαίων χαρτών (Βλ. Τα Μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας, σελ. 141).

- Εύκολα;

- Όχι.

Τετράγωνο γαρ.

Πράγματι, ο ερωτών μετά από μεγάλη ψυχολογική πίεση, από την οποία βγήκε εξαντλημένος, κατάφερε με δυσκολία να βρει τη συσκευή που έψαχνε. Ήταν πάντα στη θέση που την είχε κρύψει, αλλά το είχε ξεχάσει εντελώς. Τη συνέχεια τη γνωρίζει μόνον εκείνος. Πάντως η σχέση του με την Α, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, είναι αγαστή.

Σημείωση: Παρόλο που η Σελήνη βρίσκεται στη θέση της πτώσης της, η τελική της βαθμολογία είναι πολύ καλή (+16) και δύναται να τα βγάλει πέρα μια χαρά στην αποστολή της και αυτό γιατί:

Σελήνη δεν καίγεται

+5

Σελήνη στη δική της τριπλότητα

+3

Σελήνη στον γωνιακό 7ο οίκο

+4

Σελήνη γρήγορη

+2

Σελήνη δυτικά του Ηλίου

+2

Τελική βαθμολογία

+16

92449031

Σημειώσεις

1) Ο χάρτης έχει ερμηνευθεί εξετάζοντας τους 7 πλανήτες (Ήλιος, Σελήνη, Ερμής, Αφροδίτη, Άρης, Δίας, Κρόνος) που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή αστρολογία. Υπενθυμίζουμε εδώ, ότι ο Άρης κυβερνάει τα ζώδια του Κριού και του Σκορπιού, ο Δίας τα ζώδια του Τοξότη και των Ιχθύων και ο Κρόνος τα ζώδια του Αιγόκερω και του Υδροχόου. Αν όμως βρεθεί στο χάρτη κάποιος από τους εξωκρόνιους (Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα) να είναι πολύ κοντά ή σε σύνοδο ακριβείας με την ακμή ενός γωνιακού οίκου, τότε λαμβάνονται υπόψη στην ερμηνεία του χάρτη μόνον οι ιδιότητές του ως πλανήτη και όχι ως κυβερνήτη του αντίστοιχου ζωδίου (Υδροχόος, Ιχθύς, Σκορπιός).
2) Ο χάρτης έχει μελετηθεί σύμφωνα με τις θεμελιώδεις δυνάμεις του Δωρόθεου της Σιδώνας.

Ωριαίος χάρτης

2/8/2011, 10.18 μμ.
23°Ε43΄, 37°Ν58΄ (ΕΕD -3)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved