Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Η... θετική παρεμπόδιση

Ένας ωριαίος χάρτης αποτυπώνει την εικόνα του ουρανού τη στιγμή που γίνεται η ερώτηση και βάσει αυτής της εικόνας προκύπτει η ερμηνεία του 

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Η... θετική παρεμπόδιση

"Θα συμφιλιωθούν ο Μάρκος με τον Αντώνη ή θα φτάσουν στα άκρα;"

Την ερώτηση έκανε ο σύζυγος μιας γυναίκας, εξ αιτίας της έντονης διαμάχης που είχε ο αδελφός της, ο Μάρκος, με τον γιο της από προηγούμενο γάμο, τον Αντώνη.

Ο ερωτών αντιπροσωπεύεται από τον 1ο οίκο και η γυναίκα του από τον 7ο. Ο αδελφός της, ο Μάρκος, εκπροσωπείται από τον 3ο παράγωγο του 7ου οίκου, δηλαδή τον 9ο οίκο του χάρτη. Ο 9ος οίκος έχει ακμή στο Σκορπιό, συνεπώς ο Μάρκος σημειοδοτείται από τον Άρη.

parempodisi.jpg

Ο γιος της συζύγου του ερωτώντος, ο Αντώνης, εκπροσωπείται από τον 5ο παράγωγο του 7ου οίκου, που είναι ο 11ος του χάρτη. Ο 11ος οίκος έχει ακμή στον Τοξότη επομένως ο Αντώνης σημειοδοτείται από τον Δία.

Άρα, οι κύριοι σημειοδότες που αφορούν στη συγκεκριμένη ερώτηση είναι:

Άρης = Μάρκος

Δίας = Αντώνης

Οι θέσεις των δύο πλανητών στο χάρτη περιγράφουν γλαφυρότατα την αντιπαράθεση που βιώνουν αυτά τα δύο άτομα. Βλέπουμε τον Άρη, από το πύρινο ζώδιο του Λέοντα, να οδεύει προς μια "πολεμική" αντίθεση με τον Δία:

Άρης 17° Λέοντα σε αντίθεση με τον Δία 20° Υδροχόου = ο αδελφός της συζύγου σε αντίθεση με τον γιο της.

Για τι είδους ενέργειες μας προδιαθέτει αυτή η όψη; Μα, για μια σκληρή "μάχη" ανάμεσα στους δυo τους. Όμως, στην επικείμενη σύγκρουση παρεμβάλλεται ο ''γοργοπόδαρος" Ερμής, ο οποίος προλαβαίνει να σχηματίσει ένα ευνοϊκό εξάγωνο με τον Δία. Άρα, εδώ, έχουμε το φαινόμενο της παρεμπόδισης*.

Ποιον εκπροσωπεί ο Ερμής στο χάρτη; Εκπροσωπεί τον δικηγόρο** της συζύγου, αφού είναι κυβερνήτης του 2ου παράγωγου οίκου της, δηλαδή του 8ου οίκου του ωριαίου χάρτη, ο οποίος έχει ακμή στο ζώδιο της Παρθένου. Η σύζυγος, λοιπόν, είχε αναθέσει στον δικηγόρο να συναντήσει τον γιο της (Δίας), για να τον πείσει να συμφιλιωθεί με τον αδελφό της (Άρης). Εξ ου και η παρουσία του Ερμή ( ο δικηγόρος) στον 5ο οίκο της.

Όπως αποδείχθηκε, η παρεμβολή του εξαγώνου του Ερμή προς τον Δία είχε θετική επίδραση. Το πόσο ευνοϊκά λειτούργησε η παρεμπόδιση φάνηκε λίγες μέρες αργότερα, όταν ο Άρης γύρισε ανάδρομος.

Ο Ερμής (ο δικηγόρος) έπεισε τον Δία (τον γιο) να δεχθεί τη συμβιβαστική λύση που του πρότεινε, με αποτέλεσμα ο Άρης (ο αδελφός) να κάνει πίσω, και η αντίθεσή του με τον Δία να μην πραγματοποιηθεί.

Σε αυτό το σημείο, πρέπει να κάνουμε μια παρατήρηση: Γνωρίζουμε ότι ο Άρης θα γύριζε, ούτως ή άλλως, ανάδρομος. Όμως, ένας ωριαίος χάρτης αποτυπώνει την εικόνα του ουρανού τη στιγμή που γίνεται η ερώτηση και βάσει αυτής της εικόνας προκύπτει η ερμηνεία του. Η παρεμβολή του Ερμή περιγράφει με σαφήνεια τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν και την εξέλιξη που είχε η προαναφερθείσα υπόθεση.

Επιπλέον, σε μια άλλη ωριαία ερώτηση, η οποία θα διατυπωνόταν την ίδια εποχή, η θετική παρεμβολή του εξαγώνου του Ερμή προς τον Δία θα μπορούσε να υποδηλώνει τον μεσολαβητή, που καλείται να κατευνάσει έναν απατημένο σύζυγο, τον διπλωμάτη, που δίνει λύση σ' ένα θερμό επεισόδιο μεταξύ δύο χωρών, κ.λπ.

* Βλ. Ωριαία Αστρολογία- Τα χαμένα κλειδιά, σελ. 152-153.

** Βλ. 2ος οίκος, σελ. 163.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Η φωτογραφία έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved