Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Όταν ο κακεργέτης γίνεται ευεργέτης

Άρης και Κρόνος συχνά μεταλλάσσονται από κακούς σε καλούς

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Όταν ο κακεργέτης γίνεται ευεργέτης

Δεν είναι λίγες οι φορές που συναντάμε τους δύο αποκαλούμενους κακοποιούς, Άρη και Κρόνο, να ... μεταλλάσσονται από κακούς σε καλούς. Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται πρωτίστως να έχουμε ορθό κριτήριο, ώστε να καταλάβουμε ποιον εκπροσωπούν ή ποιό θέμα σημειοδοτούν σ' ένα χάρτη.

1) Η επόμενη ερώτηση ανήκει σ' έναν πολύ γνωστό μυθιστοριογράφο:

"Θα έχει παγκόσμια επιτυχία το τελευταίο μυθιστόρημα που γράφω; Θα κάνει ... τρελές πωλήσεις;"

Μα θέλει και ρώτημα;

Στο χάρτη που καταστρώνεται, κυβερνήτης του 2ου οίκου (των χρημάτων) και του 3ου οίκου (των εγγράφων) είναι ο Κρόνος.

Ο Κρόνος βρίσκεται τοποθετημένος ψηλά, στον 10ο οίκο, έχοντας μάλιστα σύνοδο ίδιομοιρίας με το Μεσουράνημα. (2° Ζυγού 24).
Όλα αυτά σημαίνουν παγκόσμια αναγνώριση!
Πως εξηγείται, όμως, η θετική πρόβλεψη;
Ο Κρόνος, κυβερνήτης του τρίτου οίκου, εκτός από τις συμπτωματικές δυνάμεις που διαθέτει όντας πολύ γωνιακός και ορθόδρόμος είναι παράλληλα στο ζώδιο της έξαρσης του*, το Ζυγό, καθώς και στα δικά του όρια.

* Η ελληνική αστρολογική γλώσσα αποδίδει επακριβώς την έννοια της έξαρσης με τον όρο ύψωμα.

Τι είναι το ύψωμα; Είναι η κορυφή που θέλει να κατακτήσει ο συγγραφέας, ο αθλητής, ο πολιτικός κ.λπ.

1717401746622-843648301-kakergetis_euergetis.jpg

Επομένως, καθίσταται πανίσχυρος, αφού ενδυναμώνεται τόσο από θεμελιώδεις όσο και από συμπτωματικές δυνάμεις.

Σε ανάλογες περιπτώσεις-όταν, δηλαδή, θέλουμε να δούμε πόσο καλά θα εξελιχθεί κάποιο θέμα- η θέση της έξαρσης στην οποία βρίσκεται ο σημειοδότης πλανήτης θεωρείται ακόμα καλύτερη από την κυριαρχία. Αυτό συμβαίνει και στον παρόντα χάρτη. Η θέση της έξαρσης του Κρόνου στο Μεσουράνημα δείχνει αναγνώριση σε παγκόσμια κλίμακα. Κατά συνέπεια, ναι, το βιβλίο του θα κάνει ... τρελές πωλήσεις.

Επιπλέον, εφόσον ο Κρόνος αντιπροσωπεύει τα χρήματα του ερωτώντος (2ος), είναι φανερό ότι τα οικονομικά του θα βρίσκονται σε άνθηση (Κρόνος σε έξαρση).

2) Με τον πλανήτη Άρη τι γίνεται;

Σε ωριαίους χάρτες όπου ο Άρης είναι κύριος σημειοδότης του εξεταζόμενου θέματος, μπορεί και αυτός να εκτιμηθεί ως άκρως ευεργετικός, εφόσον βρεθεί θετικά ενδυναμωμένος.

Παράδειγμα: Ο ερωτών θέλει να αγοράσει ένα σπίτι από το οποίο γοητεύθηκε, όταν το πρωτοείδε. Όμως, επειδή το οίκημα είναι σχετικά παλιό, έχει κάποιους ενδοιασμούς και φοβάται ότι ίσως "του βγάλει" διάφορα προβλήματα στο μέλλον. Έτσι, διατυπώνει μια ερώτηση που αφορά στην καλή ή μη κατάσταση του οικήματος.

Στον ωριαίο χάρτη που καταστρώνεται, η ακμή του 4ου οίκου, ο οποίος αντιπροσωπεύει το σπίτι, βρίσκεται στο Σκορπιό, με κυβερνήτη τον Άρη, που είναι "φορτωμένος" τόσο με θεμελιώδεις όσο και με συμπτωματικούς τίτλους.

Στο συγκεκριμένο χάρτη, λοιπόν, ο Άρης δεν είναι ένας κακοποιός πλανήτης, αλλά το ίδιο το σπίτι, που περιγράφεται ως ωραίο, καλοχτισμένο και γερό.

Η μέγιστη πρόκληση, βέβαια, σε σχέση με τον Άρη είναι η ερμηνεία του στην αθλητική αστρολογία, όπου ένας ισχυρός Άρης μετατρέπεται αυτομάτως στον αγαπημένο μας πλανήτη. Διότι, συχνά, είναι αυτός που μας υποδεικνύει άμεσα τον νικητή, με τις θεμελιώδεις και, ακόμα περισσότερο, τις συμπτωματικές δυνάμεις του. Με τον ίδιο τρόπο ερμηνεύουμε τον Άρη -εφόσον διαθέτει δυνατούς τίτλους- και σε χάρτες ανταγωνισμών κάθε είδους, εχθρικών συρράξεων και πολέμων.

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Η φωτογραφία έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved