Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Πότε η Σελήνη δε θεωρείται συγκυβερνήτης του ερωτώντος

Οι κακοποιοί δεν είναι πάντοτε κακοποιοί

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Πότε η Σελήνη δε θεωρείται συγκυβερνήτης του ερωτώντος

Γνωρίζουμε ότι, σε όλες σχεδόν τις ερωτήσεις που αφορούν -είτε άμεσα είτε έμμεσα- σε θέματα του ερωτώντος, η Σελήνη εκλαμβάνεται ως συγκυβερνήτης του. Όμως, υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις όπου η Σελήνη δεν μπορεί να θεωρηθεί, εξ ορισμού, συγκυβερνήτης του 1ου οίκου:

α) Όταν στον ωροσκόπο ανατέλλει το ζώδιο του Καρκίνου, οπότε η Σελήνη είναι ο κυβερνήτης του 1ου οίκου και, άρα, ο σημειοδότης του ερωτώντος. Εδώ, ο ρόλος της είναι εκ των πραγμάτων κυρίαρχος.

β) Όταν η Σελήνη είναι ο ένας από τους βασικούς σημειοδότες της ερώτησης. Επειδή σε κάθε χάρτη η Σελήνη κυβερνά οπωσδήποτε έναν οίκο, συμπίπτει συχνά να εκπρο­σωπεί το άτομο ή το θέμα για το οποίο γίνεται η ερώτηση.

Ας δούμε δύο παραδείγματα:

" "Θα έρθει η Μαρία να με βρει;"

Η Μαρία είναι αδελφική φίλη του ερωτώντος, από παλιά. Άρα, ανήκει στον 11 ο οίκο του. Η ακμή του 11ου είναι στον Καρκίνο, με κυβερνήτη τη Σελήνη. Επομένως, η Σελήνη ονομάζεται Μαρία και δεν μπορεί να εκληφθεί ως συγκυβερνήτης του ερωτώντας - παρόλο που είναι τοποθετημένη στον 1 ο οίκο. Η Σελήνη, ευρισκόμενη στον 1ο οίκο του ερωτώντος, δηλώνει τη Μαρία που έρχεται να τον συναντήσει, δίνοντας θετική απάντηση στην ερώτησή του.

"Θα δεχθεί η Κατερίνα την πρόταση γάμου που θα της κάνω;" ρωτά ο Βασίλης.

Στο χάρτη, ο ωροσκόπος ανατέλλει στον Αιγόκερω, με κυβερνήτη τον Κρόνο, ο οποίος βρίσκεται στις 3° Παρθένου 15 '. Ο 7ος οίκος, που αντιπροσωπεύει την Κατερίνα, έχει ακμή στον Καρκίνο και κυβερνάται από τη Σελήνη. Η Σελήνη είναι τοποθετημένη στον 1ο οίκο του Βασίλη, στις 3° Αιγόκερω 1'. Και σε αυτή την ερώτηση, η Σελήνη δε θεωρείται συγκυβερνήτης του ερωτώντος, αφού έχει όνομα και τη λένε Κατερίνα.

Η θέση της Σελήνης (η Κατερίνα) στον 1ο οίκο και το συγκλίνον τρίγωνο ιδιομοιρίας που σχηματίζει με τον Κρόνο (τον ερωτώντα) δίνουν καταφατική απάντηση στην ερώτηση. Η εικόνα του χάρτη περιγράφει πεντακάθαρα την Κατερίνα (Σελήνη) που πηγαίνει να συναντήσει τον Βασίλη (Κρόνος), για να δεχθεί την πρόταση γάμου που θα της κάνει.

γ) Υπάρχουν και περιπτώσεις όπου η Σελήνη είναι εκείνη που υποδεικνύει πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Στο παράδειγμά μας, ένας πατέρας έχει κάποιους λόγους να ανησυχεί για τον εαυτό του και την οικογένειά του. Δεδομένης της ανησυχίας του και επειδή έχουν κανονίσει να ταξιδέψουν όλοι μαζί με πλοίο, αυθόρμητα ρωτά: "Θα πάνε όλα καλά με τα παιδιά και τη σύζυγό μου στη δεκαήμερη κρουαζιέρα μας στη Μεσόγειο;"

Στο χάρτη που καταστρώνεται, ο ωροσκόπος, ο οποίος αντιπροσωπεύει το πλοίο και τους επιβάτες του, ανατέλλει στο ζώδιο του Ταύρου· συνεπώς, ο ερωτών και η οικογένειά του σημειοδοτούνται από την Αφροδίτη. Η Σελήνη, με τις όψεις που πρόκειται να σχηματίσει διαδοχικά εκείνο το διάστημα, θα μας δείξει τη ροή των γεγονότων - πώς "θα κυλήσουν", δηλαδή, οι μέρες κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Οι κακοποιοί δεν είναι πάντοτε κακοποιοί

  • "Θα βρω σύντομα σύντροφο;" ρωτά η Μαρία
suntrofos.jpg

Απάντηση: "Ναι, θα βρεις σύντροφο, και μάλιστα σύντομα".

Όπως βλέπουμε, στο χάρτη ανατέλλει παρορμητικό ζώδιο, ενώ οι δύο σημειοδότες, του 1ου (Σελήνη) και του 7ου (Κρόνος), βρίσκονται μαζί σε γωνιακό οίκο, και μάλιστα στον 1ο, ο οποίος γνωρίζουμε ότι φέρνει ταχύτατες εξελίξεις.

Οι δύο σημειοδότες, που ενώνονται με όψη συνόδου, έχουν και ... ονοματεπώνυμο:

Σελήνη = η Μαρία, εκείνη που ρωτά

Κρόνος = ο μέλλων σύντροφος

Εδώ, ο Κρόνος δε θεωρείται αρνητικός παράγοντας, διότι συμβολίζει το άτομο που εκπροσωπείται από τον 7ο οίκο, δηλαδή τον μέλλοντα σύντροφο.

Στην ερώτηση της Μαρίας, λοιπόν, ο Κρόνος είναι ο εν δυνάμει σύντροφος συνεπώς, η ένωση των δύο σημειοδοτών είναι αυτό ακριβώς που επιζητούμε.

  • "Θα έχει αγαστή συνεργασία ο γιος μου με τον διευθυντή του;"

Ο γιος του ερωτώντας αντιπροσω­πεύεται από τον 5ο οίκο και έχει κυβερνήτη τον Άρη, αφού η ακμή του 5ου είναι στον Κριό. Ο διευθυντής του γιου του σημειοδοτείται από τον 10ο παράγωγο του γιου, δηλαδή τον 2ο οίκο του χάρτη, ο οποίος κυβερνάται από τον Κρόνο, αφού η ακμή του 2ου είναι στον Αιγόκερω.

Βλέπουμε τον Άρη και τον Κρόνο σε στενή όψη συνόδου, στον 10ο οίκο του γιου του ερωτώντας. Άρα, οι δυο τους φαίνονται να συνεργάζονται μια χαρά.

Μάλιστα, ο Άρης (ο γιος) στο ζώδιο της έξαρσής του, τον Αιγόκερω, δείχνει να τα καταφέρνει πολύ καλά στη δουλειά του, αλλά πάντοτε "υπό την αιγίδα" του διευθυντή του, εφόσον εξουσιάζεται από τον Κρόνο (ο διευθυντής). Επομένως, και εδώ, ο Άρης και ο Κρόνος δε θεωρούνται κακοποιοί, αφού έχουν ονοματεπώνυμο.

Άλλη μια περίπτωση ωριαίου χάρτη όπου επιθυμούμε ο Άρης και ο Κρόνος να είναι μαζί, και μάλιστα ενδυναμωμένοι με θεμελιώδεις δυνάμεις.

sunergasia.jpg

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

*Οι φωτογραφίες έχουν δημιουργηθεί με AI

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved