Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Ποιους οίκους να επιλέξω;

Τι πρέπει να εξετάσουμε

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Ποιους οίκους να επιλέξω;

- "Θα βραβεύσει η επιτροπή το δικό μου μυθιστόρημα ή κάποιο, από τα υπόλοιπα, των δεκαεννέα αντιπάλων μου;"

- "Θα επιλέξει η κριτική επιτροπή το δικό μου τραγούδι ή κάποιο από τα άλλα, των έξι συναδέλφων μου;"

- "Θα επιλεγεί από την επιτροπή ο δικός μου πίνακας για τη διακόσμηση του μεγάρου, ή κάποιος από τους πίνακες των τριών αντιπάλων μου;"

- "Θα προτιμήσει τη δική μου πρόταση η διοίκηση της εταιρείας, ή κάποιαν άλλη;"

Όπως παρατηρούμε, όλες οι ερωτήσεις αφορούν σε ανταγωνισμό του ερωτώντας με άλλα άτομα και το αποτέλεσμα εξαρτάται από την κρίση κάποιων τρίτων.

Σε ερωτήσεις τέτοιου είδους, ο ερμηνευτής του χάρτη δεν πρέπει να χαθεί σε αναζητήσεις σημειοδοτών, οι οποίοι προέρχονται από τον οίκο και τον πλανήτη που συνδέονται με τη φύση του ζητούμενου - είτε αυτό είναι τραγούδι είτε άγαλμα, πίνακας ή οδικό έργο. Εκείνο που προέχει να κατανοηθεί είναι ότι, για την ερμηνεία ανάλογων χαρτών, πρέπει να εφαρμοστούν οι κανόνες που έχουν να κάνουν με πόλεμο, αντιπαλότητα, δικαστικές διαμάχες κ.λπ.

Γνωρίζουμε ότι, στην ωριαία αστρολογία, οι αντίπαλοι του ερωτώντος αντιπροσωπεύονται από τον 7ο οίκο - ανεξαρτήτως αν είναι ένας ή περισσότεροι. Άρα, σε κάθε ερώτηση από αυτές που προηγήθηκαν, ο ενδιαφερόμενος για το αποτέλεσμα του "διαγωνισμού" σημειοδοτείται από τον 1ο οίκο και όλοι οι υπόλοιποι διαγωνιζόμενοι από τον 7ο οίκο, το "σπίτι" των άλλων*.

Έχουμε, λοιπόν, σχέση 1ου-7ου οίκου. Η πρώτη μας ενέργεια είναι να εξετάσουμε τις θεμελιώδεις και συμπτωματικές δυνάμεις των κυβερνητών 1ου και 7ου, για να εκτιμήσουμε την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι πλανήτες που εκπροσωπούν τον ερωτώντα και τους αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα αυτής της εξέτασης θα μας δώσει τις πρώτες σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα προσόντα και τις δυνατότητες του ερωτώντας, αλλά και των υπόλοιπων διαγωνιζομένων.

Για παράδειγμα, εάν βρεθεί ο ωροσκόπος στο ζώδιο του Σκορπιού και ο Άρης, που παραδοσιακά κυβερνά το Σκορπιό, είναι γωνιακός και τοποθετημένος στον 1ο οίκο, τότε έχουμε τον κυβερνήτη τού ερωτώντος σε κυριαρχία. Έτσι, αντλούμε ... χωρίς δεύτερη κουβέντα την πληροφορία ότι ο ερωτών βρίσκεται σε πολύ ισχυρή θέση.

Επιπλέον, αφού στον 1ο οίκο έχουμε το Σκορπιό, η ακμή του 7ου θα είναι στον Ταύρο, συνεπώς οι "άλλοι", οι αντίπαλοι, θα κυβερνώνται από την Αφροδίτη. Αν, τώρα, η Αφροδίτη βρεθεί στο ζώδιο της πτώσης ή της αδυναμίας της, χωρίς θεμελιώδεις ή συμπτωματικές δυνάμεις, καταλαβαίνουμε αμέσως ποια από τις δυo πλευρές υπερτερεί.

Το επόμενο βήμα είναι να κατανοήσουμε από ποιον οίκο σημειοδοτείται η κριτική επιτροπή. Εδώ, θα δανειστούμε τους κανόνες που χρησιμοποιούνται σε χάρτες, οι οποίοι αφορούν σε δικαστικές διαμάχες. Στους χάρτες αυτούς, ο δικαστής αντιπροσωπεύεται από τον 10ο οίκο. Ακολουθώντας το ίδιο σκεπτικό, η επιτροπή ενός διαγωνισμού αντιπροσωπεύεται από τον 10ο οίκο και τον κυβερνήτη του.

Αν από την εξέταση του χάρτη προκύψει η ανάγκη να γίνει χρήση των φυσικών σημειοδοτών, θα εκλάβουμε ως φυσικό σημειοδότη των κριτών τον Κρόνο, με την ίδια λογική που εργαζόμαστε σε αθλητικούς χάρτες οι οποίοι έχουν να κάνουν με θέματα διαιτησίας**.

Εφόσον κατασταλάξουμε στους σωστούς οίκους, τότε και μόνο τότε, προχωρούμε στην εφαρμογή των υπόλοιπων κανόνων της Ωριαίας, εξετάζοντας τις όψεις ή τις αμοιβαίες και μεικτές υποδοχές μεταξύ των κυβερνητών 1ου-10ου και 7ου-10ου οίκου, αντίστοιχα. Εάν ο 10ος οίκος συνδέεται ευνοϊκά με τον κυβερνήτη του 1ου, συμπεραίνουμε ότι η εύνοιά του θα μεταφερθεί και στον ερωτώντα, ενώ, αν έχει καλή όψη ή υποδοχή με τον κυβερνήτη του 7ου, θα ευνοηθούν οι αντίπαλοί του.

Ανακεφαλαιώνοντας, καταλήγουμε ότι, πρώτα απ' όλα, εκτιμούμε πόσο "μετράει" ο ερωτών και πόσο οι άλλοι. Στη συνέχεια, διερευνούμε ξεχωριστά τη σχέση κάθε πλευράς με την κριτική επιτροπή, δηλαδή τον 10 οίκο. Από την εξέταση αυτών των στοιχείων θα κριθεί η έκβαση οποιουδήποτε διαγωνισμού, μάχης, αγώνα, εκλογικής αναμέτρησης.κ.λπ.

* Αν επιχειρήσει κάποιος να εκλάβει τον 7ο οίκο ως πρώτο αντίπαλο, τον 9ο οίκο ως δεύτερο, τον 11ο ως τρίτο κ.λπ., τότε μπαίνει σε δαιδαλώδεις διαδικασίες και, βέβαια, θα υποστεί ... τις συνέπειες.

** Βλ. Ωριαία Αστρολογία-Τα χαμένα κλειδιά, β' έκδοση, σελ. 427,

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved