Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Πλανήτης και οίκος που κυβερνούν την Αστρολογία

Από τα αρχαιότατα χρόνια, η αστρολογία αντιπροσωπεύεται από τον Ερμή, τον αγγελιαφόρο των θεών, τον οποίο οι πρόγονοί μας θεωρούσαν «φορέα του θείου λόγου»

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Τα μυστικά της Ωριαίας Αστρολογίας: Πλανήτης και οίκος που κυβερνούν την Αστρολογία

Στην εποχή μας, ιδιαίτερα όσοι ασκούν τη σύγχρονη αστρολογία, θα απαντήσουν σε αυτό το ερώτημα, χωρίς ενδοιασμούς, ότι ο πλανήτης που κυβερνά την αστρολογία είναι ο Ουρανός και ο οίκος της ο 11ος. Υπάρχουν μάλιστα κάποιοι -ελάχιστοι, ευτυχώς- οι οποίοι εκλαμβάνουν τον Κρόνο ως κυβερνήτη της παραδοσιακής αστρολογίας, κάτι που είναι σίγουρα εντελώς λανθασμένο.

Βέβαια, οι απόψεις αυτές συναντώνται μόνο στη σύγχρονη αστρολογία. Ειδικότερα, η ένταξη της αστρολογικής τέχνης στον 11ο οίκο δεν αναφέρεται πουθενά, ούτε στα ελληνικά ούτε στα λατινικά ή αραβικά γραπτά.

Από τα αρχαιότατα χρόνια, η αστρολογία αντιπροσωπεύεται από τον Ερμή, τον αγγελιαφόρο των θεών, τον οποίο οι πρόγονοί μας θεωρούσαν «φορέα του θείου λόγου». Αυτή η αρχή, που υποστηρίζεται τόσο από τους Χαλδαίους και τους Βαβυλωνίους όσο και από τους Έλληνες, ισχύει μέχρι σήμερα και εξακολουθεί να υιοθετείται από την παραδοσιακή και την ωριαία αστρολογία.

Ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι ο Ερμής είναι ο πλανήτης-κλειδί για κάθε αστρολόγο, αφού εξουσιάζει τη γραφή, τις εκδόσεις, τη μελέτη, την επικοινωνία, τη σκέψη και την ευφυΐα.

Όσον αφορά στον οίκο, η αστρολογία ήταν ανέκαθεν ενταγμένη στον 9ο, αφού θεωρούσαν ότι αποτελούσε την ύψιστη θεία τέχνη, την ύψιστη έκφραση της ουσίας του θείου. Ο λόγος για τον οποίο ο 9ος οίκος, εκτός από την ανώτερη γνώση, έχει καθιερωθεί να κυβερνά και την αστρολογία είναι ότι, στην αρχαιότητα, οι αστρολόγοι ήταν πολύ μορφωμένοι άνθρωποι, είτε επρόκειτο για ιερείς είτε για «επιστήμονες» της εποχής τους, με εκτενείς γνώσεις σε περισσότερα από ένα γνωστικά αντικείμενα· ως εκ τούτου, έχαιραν του προνομίου να εκπροσωπούνται από τον οίκο της Γνώσης.

Είναι, λοιπόν, εμφανές ότι η ευγενής τέχνη της αστρολογίας αποτελεί αναμφίβολα ένα συγκερασμό του 9ου οίκου (ανώτερη γνώση) με τον Ερμή (θείος λόγος).

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved