Ωριαία αστρολογία: Η πανάρχαια συνταγή

Το πρώτο απόσπασμα από το βιβλίο Τα μυστικά της Ωριαίας αστρολογίας

Δέσποινα Γιαννακοπούλου
Ωριαία αστρολογία: Η πανάρχαια συνταγή
Open book on wooden table and illustration of zodiac wheel with astrological signs Bigstock

Τα τελευταία χρόνια η ωριαία αστρολογία έχει εξαπλωθεί ταχύτατα, με αποτέλεσμα να έχει γίνει πλέον γνωστή σε μεγάλο αριθμό μελετητών. Γιατί, όμως, αυτή η αρχαία τεχνική είναι τόσο δημοφιλής σήμερα, όσο ήταν και εκατοντάδες χρόνια πριν;

Διότι:

1) Είναι πρακτική:

«Πού είναι το πορτοφόλι μου, μέσα στο οποίο είχα και τα κλειδιά μου;»

«Είναι στο διάδρομο που ενώνει δύο δωμάτια, σκεπασμένο με κάτι και δε φαίνεται, αλλά σε δύο μέρες θα το βρεις»

2) Είναι συγκεκριμένη:

«Θα παντρευτώ με τον Γιάννη μέσα στα επόμενα τρία χρόνια;»

«Ναι, θα παντρευτείς μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, αλλά με κάποιον άλλον και όχι με τον Γιάννη»

3) Κάνει λεπτομερείς αναλύσεις και επικεντρώνει στα προβληματικά σημεία:

«Τι πάει στραβά και δεν εξελίσσεται ικανοποιητικά η επιχείρησή μου;»

«Υπάρχει μεγάλη σπατάλη πόρων και χρειάζονται αλλαγές στη διεύθυνση προσωπικού.»

4) Μπορεί "να ταξιδεύει" μέσα στο χρόνο:

(α) Παρελθόν

«'Ηταν ο Γιάννης αυτός που έσπασε τα τζάμια και τρύπησε τα λάστιχα του

αυτοκινήτου μου χθες τη νύχτα»

(β) Παρόν

«Με σκέφτεται ο Κώστας;»

(γ) Μέλλον

«Θα βρεθεί το χαμένο δαχτυλίδι μου;»

«Θα επιστρέψει σώος ο Μιχάλης από αυτή την επικίνδυνη αποστολή;»

Είναι γνωστό, άλλωστε, ότι η ωριαία αστρολογία θεωρείται η τέχνη της εύρεσης συγκεκριμένων απαντήσεων σε συγκεκριμένες ερωτήσεις. Είναι, δηλαδή, ο μόνος κλάδος της αστρολογίας, που επιτρέπει την ακριβή και άμεση απάντηση στο θέμα το οποίο πραγματεύεται ο ωριαίος χάρτης, απαντώντας στο "ποιος, πού, πότε, πώς και γιατί".

Συνήθως, η σαφήνεια και η απλότητα της απάντησης που προκύπτει ξεπερνούν τις προσδοκίες τόσο του ερμηνευτή όσο και του ερωτώντoς. Πολλές φορές, μάλιστα, διαπιστώνουμε ότι η Ωριαία αποτελεί ένα εργαλείο σαφέστατων εκτιμήσεων, αφού παρέχει επιπλέον τη δυνατότητα εύρεσης του ακριβούς χρόνου τέλεσης των γεγονότων.

Αυτός είναι ο ρόλος της Ωριαίας: να είναι γρήγορη και αποτελεσματική, και να απαντήσει στον ερωτώντα εάν θα βρεθούν τα χαμένα έγγραφα, εάν θα πουληθεί το σπίτι στους χρόνους που έχει θέσει ο ερωτών, αν θα βρεθεί ο αγνοούμενος, αν μια νέα επιχείρηση θα είναι επικερδής, κ.λπ.

Και, για να μην ξεχνάμε, το κοινό σημείο σε όλα τα είδη ωριαίων ερωτήσεων, είτε πρόκειται για ερώτηση καθημερινής φύσεως, είτε πολιτικού, αθλητικού ή... ερωτικού περιεχομένου, η απάντηση είναι πάντοτε μονολεκτική: ΝΑΙ ή ΟΧΙ. Άσπρο ή μαύρο. Η λέξη "αν" δεν επιτρέπεται.

Για παράδειγμα, στην ερώτηση: «Θα κερδίσει η ομάδα μου;», η απάντηση δεν μπορεί παρά να είναι σαφής. Ή θα κερδίσει ή θα χάσει. Σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε στον ερωτώντα: «Εάν η ομάδα βάλει τα δυνατά της, θα κερδίσει».

Επίσης, στην ερώτηση: «Θα εκλεγεί ο σύζυγός μου στις ερχόμενες εκλογές;», η απάντηση δεν μπορεί να είναι: «Ναι, θα εκλεγεί, εφ’ όσον οργανώσει καλά την προεκλογική εκστρατεία του». Όσο καλά και αν έχει οργανώσει την εκστρατεία του ένας πολιτικός ή εκλέγεται ή όχι.

Ο κανόνας αυτός, της μονολεκτικής απάντησης, ισχύει στην πλειονότητα των ωριαίων ερωτήσεων. Η εξαίρεση συναντάται όταν η ερώτηση αφορά σε θέμα επιλογής, μεταξύ δύο ή περισσότερων διαφορετικών προσώπων, καταστάσεων κ.λπ. Ο τρόπος χειρισμού τέτοιου είδους χαρτών αναλύεται παρακάτω, στην ενότητα με τίτλο Ποιον να διαλέξω; Αυτόν ή εκείνον;

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΤΗΣ ΩΡΙΑΙΑΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ

*Απαγορεύεται η χρήση, αναδημοσίευση ή αντιγραφή πινάκων, καθώς υπόκεινται στον Νόμο 2121/1993 περί πνευματικής ιδιοκτησίας

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved