Οι ανοχές των 7 πλανητών, ώστε να είναι σε όψη

Είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί κανείς την ανοχή των όψεων των πλανητών: πότε αρχίζει μία όψη και πότε τελειώνει

Οι ανοχές των 7 πλανητών, ώστε να είναι σε όψη

«Ανοχή» ενός πλανήτη ονομάζεται ο αριθμός των μοιρών που του επιτρέπει να σχηματίζει όψη με έναν άλλον πλανήτη. Όταν δύο πλανήτες βρίσκονται σε όψη, προστίθενται οι μοίρες ανοχής τους και κατόπιν διαιρούνται διά του 2.

Όπως φαίνεται στους πίνακες, κάθε πλανήτης έχει το δικό του αριθμό μοιρών ανοχής. Αν και οι περισσότεροι αστρολόγοι λίγο-πολύ συμφωνούν με τα δεδομένα του ΑΙ Biruni, υπήρξαν αστρολόγοι που διεύρυναν ή σμίκρυναν την ανοχή των μοιρών (°), σύμφωνα με τη δική τους άποψη ή εμπειρία.

Χρειάζεται προσοχή στην ανοχή που αποδίδεται στους εξωκρόνιους πλανήτες, επειδή δεν έχουν βγει τελικά συμπεράσματα, αφού ακόμα μελετούνται, ωστόσο, θα μπορούσαν να δοθούν 2° - 3° για τον καθένα, μέχρις ότου η αστρολογική έρευνα καταλήξει στο θέμα αυτό. Σήμερα, πολλοί αστρολόγοι του εξωτερικού είναι επιφυλακτικοί στις ανοχές που δίνουν για τους εξωκρόνιους πλανήτες, με αποτέλεσμα να επιτρέπουν αυστηρά μόνο 1° ανοχής γι' αυτούς.

Στην Ωριαία είναι πολύ σημαντικό να αντιληφθεί κανείς την ανοχή των όψεων των πλανητών: πότε αρχίζει μία όψη και πότε τελειώνει. Όταν δύο πλανήτες συγκλίνουν σε όψη και κάνουν την πρώτη τους επαφή, τα αποτελέσματα της υπόθεσης που αφορά ο χάρτης θα προκύψουν στο διάστημα κατά το οποίο οι πλανήτες βρίσκονται μέσα στα όρια ανοχής αυτής της όψης. Όταν αποχωρίζονται η επίδρασή τους δεν ελαττώνεται ολοκληρωτικά. Μόνο όταν απομακρυνθούν από τα όρια ανοχής παύει πλέον να ισχύει η επιρροή τους.

anoxh

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved