Ο Άρης και οι ιδιότητές του

Είναι αρσενικός, νυκτερινός πλανήτης, ζεστός-ξηρός και χολερικός

Ο Άρης και οι ιδιότητές του

Η πορεία του Άρη στο ζωδιακό κύκλο διαρκεί περίπου 687 ημέρες και η μέση ημερήσια ταχύτητά του είναι 0° 31'. Κυβερνά το ζώδιο του Κριού κατά τη διάρκεια της ημέρας και του Σκορπιού κατά τη διάρκεια της νύχτας και βρίσκεται σε αδυναμία στο Ζυγό και στον Ταύρο. Βρίσκεται σε έξαρση στον Αιγόκερω και σε πτώση στον Καρκίνο, με μεγαλύτερη έμφαση στην 28η μοίρα των δύο ζωδίων.

Κυβερνά την τριπλότητα του νερού (Καρκίνος, Σκορπιός, Ιχθύες) κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά και της νύχτας.

Είναι αρσενικός, νυκτερινός πλανήτης, ζεστός-ξηρός και χολερικός. Είναι λιγότερο δυσμενής από τον Κρόνο και θεωρείται ο δημιουργός και κύριος υπεύθυνος των καβγάδων, των διαπληκτισμών και των μαχών. Όταν βρίσκεται σε καλή θέση στο ωροσκόπιο δείχνει άτομο δραστήριο, περήφανο, θαρραλέο, με αυτοπεποίθηση, τόλμη και επιχειρηματικές ικανότητες. Ένα άτομο που είναι ριψοκίνδυνο, δεν υπακούει και δεν υποτάσσεται σε κανέναν, αλλά διεκπεραιώνει τις υποθέσεις του με σύνεση. Αν ο Άρης βρίσκεται σε άσχημη θέση δείχνει άνθρωπο βίαιο, εριστικό και συχνά καταστροφικό, ο οποίος εκφράζεται με επιθετικότητα, βιασύνη, θυμό ή και σκληρότητα. Είναι συχνά απερίσκεπτος, πρόξενος ταραχών, έχει βίαια ξεσπάσματα και αρέσκεται στις ριψοκίνδυνες ενέργειες.

Σημειοδοτεί άτομα με σώμα που είναι δυνατό, με χοντρά κόκαλα, αλλά ισχνό. Κυβερνά τα αιχμηρά αντικείμενα, τα όπλα, τους στρατιωτικούς και τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις, τους χειρουργούς και όποιον χρησιμοποιεί μαχαίρια ή όπλα ή εργάζεται με μέταλλα. Σημειοδοτεί επίσης δικτάτορες που κυβερνούν καταπιέζοντας το λαό.

Ο πλανήτης αυτός συνδέεται άμεσα με τη θερμότητα, τη φωτιά και τις πυρκαγιές και, όταν βρίσκεται σε πύρινο ζώδιο, ευνοεί εγκαύματα και υψηλούς πυρετούς.

Το χρώμα του είναι το κόκκινο και κυβερνά το σίδηρο και το ατσάλι.

Αντιπροσωπεύει τη ζωτικότητα, την ενέργεια και, σε συνδυασμό με την Αφροδίτη, συνδέεται άμεσα με τον τρόπο έκφρασης της σεξουαλικότητας. Παραδοσιακά κυβερνά το αίμα και τα γεννητικά όργανα.

Κυβερνά την ημέρα Τρίτη και την 1η και 8η ώρα από την ανατολή του Ηλίου.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved