Οι πιο συχνές ερωτήσεις Ωριαίας αστρολογίας και ορισμένες σχετικές παρατηρήσεις

Τι ρωτά συχνότερα ένας ενδιαφερόμενος και ποιοι περιορισμοί εφαρμόζονται στον τρόπο εξέτασης του χάρτη;

Οι πιο συχνές ερωτήσεις Ωριαίας αστρολογίας και ορισμένες σχετικές παρατηρήσεις

Οι ερωτήσεις που γίνονται συνήθως από τον ενδιαφερόμενο αφορούν σε θέματα της καθημερινότητας και απαιτούν άμεση και ευθεία απάντηση από τον αστρολόγο, είτε θετική είτε αρνητική. Ορισμένες ενδεικτικές ερωτήσεις ωριαίας αστρολογίας είναι:

-Πού είναι τα γυαλιά μου;

-Πού είναι το καλώδιο του κομπιούτερ; Θα το βρω;

-Θα κερδίσει το κόμμα μου στις εκλογές;

-Πού βρίσκεται ο αγνοούμενος Χ; Ζει ή πέθανε;

-Θα έρθει στο ραντεβού;

-Θα πάρει η κόρη μου το πτυχίο;

-Να κάνω αυτό το ταξίδι;

-Αν ανεβάσω αυτό το θεατρικό έργο το χειμώνα, θα έχει επιτυχία;

-Θ’ αγοράσω αυτοκίνητο μέσα στους επόμενους 10 μήνες;

-Θα με απολύσει ο εργοδότης μου;

-Θα βρω δουλειά μέχρι τα Χριστούγεννα;

-Θα βελτιωθούν τα οικονομικά μου μέσα στη χρονιά;

-Θα κληρονομήσει η γυναίκα μου το θείο της;

-Θα πάρει διαζύγιο ο αδερφός μου;

Υπάρχουν συχνά περιπτώσεις που η ερώτηση, αρχικά, φαίνεται απλή, αλλά έχει πολύ βαθύτερη σημασία για τον ερωτώντα – και αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να υποτιμάται από τον αστρολόγο. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές ένας ωριαίος χάρτης, εκτός από την απάντηση στην συγκεκριμένη ερώτηση, δίνει επιπλέον πληροφορίες για εντελώς διαφορετικά θέματα. Για παράδειγμα, κάποιος μπορεί να ρωτάει ‘’Θα πάρω το πτυχίο’’; ή ‘’με απατάει γυναίκα μου’’; ή ‘’πώς είναι υγεία της αδερφής μου’’; Και ο χάρτης, εκτός από το ζητούμενο της ερώτησης, να δίνει πληροφορίες και για άλλους τομείς της ζωής του, π.χ.την υγεία του, το υπαλληλικό του προσωπικό κλπ.

Πολύ συχνά, μάλιστα, πέρα από την απάντηση την οποία περιμένει ο ερωτών, συμβαίνει να δίνει ο χάρτης αρκετές άλλες απαντήσεις σε μελλοντικά γεγονότα, για τα οποία δεν έκανε καν ερώτηση και ούτε υποπτεύεται ότι θα προκύψουν.

Ένα ιδιαίτερα λεπτό σημείο που οφείλει να προσέξει αυτός που ασκεί την Ωριαία είναι, αν ο ερωτών είναι πράγματι προβληματισμένος με το θέμα του ή ρωτάει χωρίς να υπάρχει σοβαρός λόγος. Έχει παρατηρηθεί ότι πολλές φορές γίνονται ερωτήσεις με σκοπό να τσεκάρουν απλώς τον αστρολόγο. Αν, όμως, χρησιμοποιηθούν σωστά οι προειδοποιητικοί κανόνες που εφαρμόζονται πριν από την ανάλυση ενός ωριαίου χάρτη, ο αστρολόγος είναι σε θέση να το αντιληφθεί αμέσως. Αρκετές φορές ο αστρολόγος θα συναντήσει χάρτες που δεν πρέπει να απαντηθούν.

-Αποκρύπτει στοιχεία ο ερωτών;

- Περιγράφεται η υπόθεση από το χάρτη;

-Θέλει πράγματι ο ερωτών να μάθει την απάντηση;

Και εδώ ο κανόνας είναι σαφής: Αν προσπαθήσει να προχωρήσει, θα βρεθεί σε αδιέξοδο ή θα κάνει λάθος. Για όλους αυτούς τους λόγους, εφαρμόζονται κάποιοι περιορισμοί στον τρόπο εξέτασης του χάρτη, που έχουν καθιερωθεί ειδικά για την προστασία όποιου ασκεί την Ωριαία.

Παρατηρείται συχνά το φαινόμενο, όταν η απάντηση στο ζητούμενο είναι αρνητική, κάποιοι να θέλουν αμέσως επανάληψη της ίδιας ερωτήσεις. Στις περιπτώσεις αυτές, ο αστρολόγος πρέπει να εξηγήσει στον ερωτώντα ότι δεν μπορεί να επαναλάβει την ερώτηση, αν δεν έχει μεσολαβήσει ένα χρονικό διάστημα τριών μηνών, οπότε είναι λογικό να έχουν διαφοροποιηθεί και οι συνθήκες. Αρκετές φορές, επίσης, μερικοί αστρολόγοι αποτρέπουν τον ερωτώντα να θέσει κάποια ερώτηση, επειδή γνωρίζουν ότι οι όψεις της ημέρας ή της συγκεκριμένης στιγμής είναι αρνητικές, με αποτέλεσμα η ερώτηση να μην είναι αυθόρμητη. Είναι κάτι που πολλοί το συνηθίζουν, αλλά δεν θα έπρεπε να συμβαίνει ποτέ, διότι ακόμα και οι άσχημες θέσεις ή όψεις μπορούν να απαντήσουν στην ερώτηση που έχει τεθεί -για παράδειγμα- σε μία περίπτωση ασθένειας.

Σε ό,τι αφορά την σχέση του ενδιαφερόμενου με τον αστρολόγο, πολλές αξιόλογες απόψεις υπάρχουν και στο βιβλίο του Henry Coley A Key to the Whole Art of Astrology.

Παρατήρηση:

Τη σημερινή εποχή, η πλειονότητα των αστρολόγων που ασκούν την Ωριαία χρησιμοποιεί το σύστημα οικοθεσίας Regiomontanus, πρόκειται για το σύστημα που χρησιμοποιούσε ο William Lilly, μετά από μακροχρόνια έρευνα πάνω στις τεχνικές των διαφόρων οικοθεσιών.

Με στατιστικούς τρόπους έχει αποδειχθεί ότι τα αποτελέσματα που προσφέρει το σύστημα οικοθεσίας του Regiomontanus είναι και τα πλέον αξιόπιστα στην Ωριαία αστρολογία.

Απόσπασμα από το βιβλίο

ΩΡΙΑΙΑ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ - ΤΑ ΧΑΜΕΝΑ ΚΛΕΙΔΙΑ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved