Ήρα στον Σκορπιό: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Το στοιχείο που μπορεί να κάνει αυτή τη σχέση να «δέσει» είναι το πάθος κι η έντονη ερωτική ζωή

Ήρα στον Σκορπιό: Τι δείχνει για τη σχέση ή το γάμο σου;

Η Ήρα (Juno), όπως αναφέραμε, συνδέεται με τη ζήλια, τον φθόνο, την οργή και, γενικά, συνδέεται με τη στάση μας στην ερωτική σχέση, τη στάση στο γάμο, που συνήθως είναι λογική κατάληξη αυτής της σχέσης, τη στάση απέναντι στο σύντροφο και δείχνει πώς είναι για μας ο «ιδεατός» σύντροφος, πώς θέλουμε τη σχέση και επίσης το πώς διαχειριζόμαστε την απόρριψη ή ακόμα και την εξαπάτηση.

Όσοι έχουν εντρυφήσει έστω και λίγο στην χαρακτηρολογία των ζωδίων, ξέρουν πως ο Σκορπιός είναι ζώδιο έντασης και πάθους. Τίποτα σ’ αυτό το ζώδιο δε προσφέρεται «με το κουταλάκι του καφέ», υπάρχει η λογική της απολυτότητας, η λογική του «ή όλα ή τίποτα». Είναι φυσικό λοιπόν η Ήρα σ’ αυτό το ζώδιο να μπορεί να εκδηλώνει όλη την σκληρή δυναμική της, γι’ αυτό και λειτουργεί ως εξής:

Ζήλεια παθολογική προς τον ερωτικό σύντροφο, αποτέλεσμα της τάσης για απόλυτη κατάκτησή του, κατάκτηση όχι μόνο του σώματος αλλά και του πνεύματος και της ψυχής. Το σώμα γίνεται «τόπος της ψυχής» του άλλου και γι’ αυτό, μιας και ως τόπος ψυχής είναι πια ιερός, απαγορεύεται να το πλησιάσει οποιοδήποτε άλλο άτομο και έτσι η ζήλεια είναι φυσική κατάληξη. Το «ζηλεύω και τον αέρα που αναπνέεις» εδώ φτάνει στο αποκορύφωμά του.

Οργή, σε απλή υποψία ερωτικής εξαπάτησης· αν δεν έχουμε απλή υποψία, αλλά βεβαιότητα (έστω και με ενδείξεις, χωρίς αποδείξεις), τότε όλες οι σκοτεινές πλευρές της ψυχής – που όλοι έχουμε – ενεργοποιούνται και η πράξη εκδίκησης βιώνεται ως πράξη ανταποδοτικής δικαιοσύνης. Όλο το συναισθηματικό ενεργειακό φορτίο που προηγουμένως εκφράζονται ως «αγάπη» τώρα γίνεται μίσος.

Αδυναμία διαχείρισης της απόρριψης, που μπορεί να οδηγήσει ακόμα και σε αυτοκαταστροφικές ενέργειες- άλλωστε η αυτοκαταστροφή είναι το δεύτερο, μετά το πάθος, «σήμα κατατεθέν» αυτού του ζωδίου.

Ο ιδανικός σύντροφος πρέπει να έχει πάθος, να μην είναι σε καμιά περίπτωση «ξενέρωτος», να είναι έτοιμος για κάθε «ρίσκο» και, βέβαια, να είναι απόλυτα παραδομένος στο πάθος που αυτή η Ήρα έχει.

Το στοιχείο που μπορεί να κάνει αυτή τη σχέση να «δέσει» είναι το πάθος, η έντονη ερωτική ζωή, η αντιμετώπιση της σεξουαλικότητας ως μέσου αυτογνωσίας· επίσης η προσπάθεια να γίνεται ψυχαναλυτική εμβάθυνση και μέσα από τη σχέση να «βγαίνουν σώψυχα» και να εξασφαλίζεται έτσι και κάποια θεραπεία (μέσω αυτής της αποφόρτισης).

Η Ήρα σ’αυτό το ζώδιο μπορεί να δηλώνει και ροπή σε σχέσεις που να έχουν από τη φύση τους το στοιχείο της δοκιμασίας, π.χ. να είναι παράνομες, επικίνδυνες, γενικά να έχουν κάτι το «σκοτεινό».

Διάβασε επίσης: Τι δηλώνει η Ήρα σ’ έναν αστρολογικό χάρτη

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved