Έχεις Σελήνη, Ερμή, Άρη ή Αφροδίτη στον Αιγόκερω; Μάθε τι σημαίνει!

Διάβασε τι σημαίνει να έχεις τους προσωπικούς σου πλανήτες στον Αιγόκερω!

Έχεις Σελήνη, Ερμή, Άρη ή Αφροδίτη στον Αιγόκερω; Μάθε τι σημαίνει!


Αν δεν ξέρεις πού έχεις τους προσωπικούς σου πλανήτες, φτιάξε εδώ τον αστρολογικό σου χάρτη για να δεις σε ποια ζώδια έχεις την Σελήνη του, τον Ερμή σου, την Αφροδίτη σου και τον Άρη σου.

Σελήνη στον Αιγόκερω

Η Σελήνη στον Αιγόκερω βρίσκεται –όπως λέμε στην αστρολογία- σε αδυναμία. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι πριν εκφράσει οποιοδήποτε συναίσθημα, προτιμά να το περάσει από το φίλτρο της λογικής. Δεν επιτρέπει στο συναίσθημα να κυριαρχήσει επί του νου, αντιθέτως, το μετριάζει, το ελέγχει, το ρυθμίζει αρκετά παραπάνω από ότι θα έπρεπε και για αυτό το λόγο, πολλές φορές, η εικόνα που βλέπουμε απέξω, είναι εκείνη ενός φαινομενικά ψυχρού υπολογιστικού ανθρώπου.

Αληθές είναι ότι το άτομο έχει τάση στο να βλέπει την πρακτική πλευρά της ζωής, δεν παίρνει κακώς ή ατελώς υπολογισμένα ρίσκα, είναι ρεαλιστής, θέτει ξεκάθαρα τα όρια του και δεν αφήνει τίποτα στη τύχη, θέλει να έχει τον πλήρη έλεγχο σε ότι κάνει. Έχει ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος και δεν είναι μυστικό ότι έχει πολύ υψηλές προσδοκίες!

Εκτιμά την δύναμη της ύλης, των χρημάτων κι είναι φιλόδοξη Σελήνη. Αν μη τι άλλο, ο Αιγόκερως όχι μόνο τρέφει τις φιλοδοξίες της, αλλά της δίνει και την δύναμη την ψυχική, να αντέξει πολλές κακουχίες για να πετύχει τους στόχους της! Ακούγεται σαν ένας άνθρωπος με πολύ σφιχτό και αυστηρό ψυχισμό έτσι; Ναι, έτσι είναι, αλλά ας δούμε τα πράγματα λίγο καλύτερα. Αυτός ο άνθρωπος, είναι εκείνος στον οποίο τρέχουν όλοι όταν έχουν πρόβλημα, σε εκείνον φορτώνουν τα πάντα (γιατί τον θεωρούν και ικανό και αξιόπιστο) κι εκείνος, θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του να βοηθήσει όσους του το ζητούν!

Συναισθηματικά μπορεί να βράζει, αλλά σπάνια θα δεις τις διακυμάνσεις του συναισθήματός της και να είσαι σίγουρος/η ότι έχει πολλές! Απλώς δεν τις δείχνει και προσοχή, γιατί τέτοια άτομα, ξεσπούν μια και καλή! Επίσης, το συναίσθημα το σέβεται, γι' αυτό και ΔΕΝ παίζει ποτέ μαζί του. Ό,τι λέει ισχύει και δεν γυρεύει να γοητέψει ή να πλανέψει κανέναν. Για αυτό το λόγο όμως και δεν δέχεται συναισθηματικούς εκβιασμούς, δεν γουστάρει τα δράματα και θέλει ανθρώπους στη ζωή της που να ξέρουν τι θέλουν και να δείχνουν την απαιτούμενη ωριμότητα όταν μιλούν για… αγάπη!

Ερμής στον Αιγόκερω

Ο Ερμής στον Αιγόκερω θέλει όχι μόνο να έχει πλήρη επίγνωση του τι συμβαίνει γύρω του, αλλά θέλει κάθε πληροφορία που θα συλλέξει, να μπει και στο κατάλληλο κουτάκι οργάνωσης στο μυαλό του! Είναι πολύ προσεκτικός στην επικοινωνία του κι ό,τι μπαίνει στο κεφάλι του, μένει μονάχα εάν έχει κάτι να του προσφέρει (σε σχέση με την πραγματική ζωή), διαφορετικά, το θάβει.

Όταν μιλάει ένας άνθρωπος με Ερμή στον Αιγόκερω ό,τι ζώδιο και να είναι, στέκεσαι σούζα, ανοίγεις τα αυτιά και ακούς με προσοχή ότι έχει να πει: βλέπεις ότι έχει εκτόπισμα, ό,τι λέει το έχει ψάξει πάρα πολύ και άρα για να το λέει, έτσι είναι. Είναι ο τύπος Ερμή που γίνεται αυθεντία σε όποιο τομέα αποφασίσει να εντρυφήσει. Μπορεί να μην είναι ο Ερμής που θα κάνει όνειρα, αλλά είναι σίγουρα εκείνος που θα κάνει το όνειρο πραγματικότητα χρησιμοποιώντας μεθοδικότητα, υπομονή κι επιμονή! Επιλέγει τα λόγια του πολύ προσεκτικά και ξέρει πάντα πού πατάει διανοητικά. Διαθέτει πολύ δυνατό μυαλό και μια μαύρη μα εντελώς μαύρη αίσθηση του χιούμορ! Παίζει και να μην την αντέξεις!

Επειδή ό,τι πει θα το κάνει, εάν αθετήσεις το λόγο σου, θα θυμώσει πολύ. Θυμώνει επίσης όταν του πετάς πολλές και τυχαίες πληροφορίες στα μούτρα, τη στιγμή που για να δεχτεί μια νέα πληροφορία, θέλει χρόνο για την επαληθεύσει κι ο τρόπος σου, του δείχνει ότι είσαι … αφερέγγυος! Λέγοντας αυτό, να σημειώσουμε ότι ο Ερμής στον Αιγόκερω κάνει το άτομο πολύ σκεπτικό και τείνει να αμφισβητεί, ή έστω να κοιτάζει με καχυποψία κάθε νέα σκέψη που ακούει. Με άλλα λόγια, είναι αυτό που λέμε, το κλασσικά δύσκολο ακροατήριο που δεν πείθεται εύκολα! Επίσης είναι κομματάκι διανοητικά σνομπ!

Άρης στον Αιγόκερω

Μπορεί η Σελήνη στον Αιγόκερω να είναι σε αδυναμία, αλλά ο Άρης στον Αιγόκερω είναι σε τρελά κέφια, δηλαδή σε έξαρση! Είναι εκείνη η ήσυχη δύναμη, που όμως φαίνεται από μίλια μακριά ότι αν τα βάλεις μαζί της, θα φας ταπεινωτική ήττα! Έχει τρομερή κι άκαμπτη θέληση, ατσαλένια νεύρα, πολλή υπομονή και την ικανότητα να αρνηθεί την μεσοπρόθεσμη απόλαυση ή ευκολία, για να πετύχει αυτό που θέλει μακροπρόθεσμα.

Λειτουργεί στρατηγικά, σκέφτεται καλά πριν δράσει, κτίζει το δρόμο του προς την επίτευξη του οποιουδήποτε στόχου ακόμα και χρόνια πριν! Είναι τρομερά φιλόδοξος και δε δέχεται να μπει κανένας και τίποτα ανάμεσα σε εκείνον και το αντικείμενο του πόθου του (ή στόχου του). Δρα πάντοτε αποφασιστικά και αμείλικτα. Δεν χαρίζει κάστανο –που λέμε- και κόβει σαν σπαθί.

Έχει τρομερή προσήλωση, αλλά κυρίως απίστευτο αυτοέλεγχο κι αυτοκυριαρχία! Είναι κομματάκι καταπιεστικός, εξουσιαστικός, θέλει να ελέγχει τα πάντα και δίνει την εικόνα ενός αρκετά σκληρού ατόμου (σε σχέση πάντα με την επίτευξη των στόχων του). Επίσης, δε δέχεται εντολές από τους άλλους. Όλα κι όλα! Είναι απίστευτα αποτελεσματικός και ό,τι πει, το κάνει!

Επίσης είναι ένας Άρης πολύ σεξουαλικός! Βγάζει τρελό σεξαπίλ και αυτή η αύρα του «ξέρω τι κάνω και πατώ γερά τα πόδια μου στη γη», τον κάνουν ακαταμάχητο και ναι, έχει μεγάλη αντοχή εκεί… που πρέπει! Στα αρνητικά του, του προσάπτουμε τον γνωστό υλισμό και την αγάπη για εξουσία που φέρει ο Αιγόκερως! Ε, να μην του βρούμε κι ένα ψεγάδι;

Αφροδίτη στον Αιγόκερω

Είναι η Αφροδίτη που δεν πέφτει σχεδόν ποτέ θύμα του συναισθήματός της, της καρδιά της, του τυχαίου και μοιραίου, του κεραυνοβόλου έρωτα κι όλα τα σχετικά. Για να αγαπήσει τούτη εδώ, θα πρέπει να τα βάλει όλα στο ζύγι και να δει εάν αξίζει να ανοίξει την αγκαλιά της και να δώσει την καρδιά της στο άλλο πρόσωπο. Κι όταν αγαπήσει, ε, τότε, σου δίνει και τον Παράδεισο, αλλά για να φτάσεις εκεί… πρέπει να έχεις αποδείξει την αξία σου! Αμ, πως;

Αυτή η Αφροδίτη δίνει μια αυστηρότητα στο στιλ του ατόμου, μια κομψότητα, έναν αέρα υπεροχής, ότι κι αν βάλει πάνω της, δείχνει σαν να εξυπηρετεί ένα σκοπό: να την κάνει να φαίνεται ανώτερη σου! Αγαπάει τα ωραία πράγματα, το χρήμα, το καλό στάτους. Δεν το κρύβει και δεν νιώθει την ανάγκη να το κρύβει. Έλκεται από την δύναμη, νιώθει ασφάλεια δίπλα σε τέτοια άτομα.

Το άτομο με Αφροδίτη στον Αιγόκερω δίνει την εντύπωση ότι τα έχει όλα υπό έλεγχο, το μυαλό της και το συναίσθημά της τα κάνει ό,τι θέλει (!) και αυτή η αύρα δύναμης, δεν αφήνει ψυχή ασυγκίνητη. Είναι cool, ξέρει τι θέλει-πως να το αποκτήσει, δεν επιτρέπει σε κανέναν να αμφισβητήσει τις κινήσεις και τις αποφάσεις της.

Μην σε ξεγελάει όμως: κατάβαθα γυρεύει κάποιον να την καταλάβει, να μοιραστεί το βάρος που κουβαλάει, να την αγκαλιάσει και να της πει «εγώ είμαι εδώ. Όλα θα πάνε καλά!». Για αυτό όπως είπαμε και στην αρχή, είναι πολύ προσεκτική σε ποιον θα δώσει την καρδούλα της κι έτσι καταλήγει να δέχεται μόνο… σοβαρές προτάσεις! Κάνει σχέσεις ζωής, είναι σταθερή, πιστή, υπομονετική και μπορεί να στηρίξεις πάνω της, όχι μόνο μια σχέση, αλλά κι ολόκληρη οικογένεια!

Διάβασε επίσης:

Μάθε πώς να ξεχωρίζεις από μακριά έναν Ταύρο, έναν Παρθένο ή έναν Αιγόκερω

Πώς σε επηρεάζει η Σελήνη σου με βάση τον Οίκο στον οποίο βρίσκεται

Όταν μάθεις με τι προσόντα σε «προικίζει» ο Ερμής, θα τον εκτιμήσεις περισσότερο!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved