Μην υποτιμάς τον Ερμή! Σε επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι!

Τι είναι ο Ερμής και πόσο επηρεάζει ένα ωροσκόπιο;

Μην υποτιμάς τον Ερμή! Σε επηρεάζει πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι!




Πρόκειται ίσως για την πιο συμπαθητική θεότητα του ελληνικού δωδεκάθεου. Εκείνος εισήγαγε τα γράμματα και τις επιστήμες στην ανθρωπότητα, δίδαξε τη χρήση της διάνοιας και μάλιστα υπάρχουν μύθοι που αποδίδουν σε αυτόν τη μετάδοση της γνώσης της φωτιάς στους ανθρώπους. Επίσης, είναι προστάτης του εμπορίου. Εκφράζει την ταχύτητα, την ευλυγισία, τη μεταβλητότητα, μα και τους απατηλούς δρόμους που κάποιες φορές ακολουθεί ο νους, καθώς εύκολα μπερδεύεται και κάνει λάθη. Διαθέτει, επιπλέον, μια σκιώδη και περισσότερο ανθρώπινη όψη, καθώς είναι πρώτος στην απατεωνιά, το ψέμα και την κλεψιά.

Με εξαίρεση την Σελήνη, ο Ερμής είναι ο γρηγορότερος πλανήτης. Κάνει τροχιά γύρω από τον Ήλιο σε περίπου 88 ημέρες αλλά εξαιτίας της ανάδρομης κίνησης παίρνει περίπου ένα χρόνο να διασχίσει τον ζωδιακό. Ο Ερμής περνά μέσα από ένα ζώδιο σε λιγότερο από τρείς εβδομάδες, όταν η κίνηση είναι ευθεία και «κάθεται» από 8 έως 10 εβδομάδες σε ένα ζώδιο όταν είναι ανάδρομος.

Το μυαλό, η διανοητική εξέλιξη κι όλοι οι τύποι επαφών περιλαμβάνοντας ταξίδια, επαφές, χρήση τηλεφώνου, ομιλίες και γράψιμο κυβερνώνται από τον Ερμή. Ο Ερμής εξουσιάζει το νευρικό μας σύστημα. Όλοι οι αυτόματοι μηχανισμοί όπως η ομιλία, συνδέονται με την συναισθηματική κατάσταση του ανθρώπου. Ο Ερμής κυβερνά τους βραχίονες, τα χέρια, τους ώμους, τα πνευμόνια, το ηλιακό πλέγμα, το υπογάστριο, τα έντερα, τον θύμο αδένα, το νευρικό και αναπνευστικό σύστημα.

Το ζώδιο που βρίσκεται ο Ερμής σχετίζεται με την ιδιοσυγκρασία σκέψεως του ατόμου την ικανότητα να βγάζει συμπεράσματα (λογική) και την ικανότητα να διατυπώνει – επεξεργάζεται. Σε ένα ωροσκόπιο κυβερνά τους στενούς συγγενείς ενός ατόμου, εκτός από τους γονείς, ιδιαίτερα τους αδελφούς και τις αδελφές. Ο οίκος στον οποίο είναι τοποθετημένος περιγράφει τα πράγματα για το οποία ένα πρόσωπο σκέπτεται και συζητά και το από πού το άτομο αντλεί ιδέες.

Κυβερνά δυο ζώδια τους Διδύμους και την Παρθένο και βρίσκεται και στα δύο σε θέση κυριαρχίας. Ο Ερμής παραδοσιακά θεωρείται ότι είναι σε έξαρση στον Υδροχόο, σε εξορία στον Τοξότη και τους Ιχθύες, και σε πτώση στον Λέοντα.

Αληθινό νόημα

Επιδέξιος, ικανός, έξυπνος, ψυχρός στα συναισθήματα, εκφραστικός, καλός στις λεπτομέρειες, νοήμων, λογικός, γρήγορη αντίληψη, ομιλητικός, πολυμήχανος

Υπερβολή ή κακή χρήση

Πονηρός, φλύαρος, επικριτικός, απεραντολόγος, λεπτολόγος, πολυπράγμονας, πολυλογάς, νευρικός, χωρίς αίσθημα, γλυκερός, πανούργος.

Διάβασε επίσης:

Μάθε τι ακριβώς είναι ο Ωροσκόπος και ποια η σημασία του για σένα

Έχεις Σελήνη στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη; Αυτό είναι το «μυστικό» της ψυχής σου!

Μάθε σε ποιον Οίκο έχεις τον Ήλιο σου και τι σημαίνει

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved