Το ζώδιό σου είναι παρορμητικό, σταθερό ή μήπως μεταβλητό;

Γιατί στην Αστρολογία τα πάντα έχουν τη σημασία τους

Το ζώδιό σου είναι παρορμητικό, σταθερό ή μήπως μεταβλητό;

Το κάθε ζώδιο έχει μια ποιότητα, όχι με την έννοια όμως που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας. Στην Αστρολογία, με τον όρο «ποιότητα» εννοούμε ότι φέρουν συγκεκριμένα «ποιοτικά χαρακτηριστικά» ανάλογα με την ομάδα που ανήκουν.

Οι ομάδες που χωρίζονται τα ζώδια είναι 3:

α) Τα Παρορμητικά Ζώδια που είναι ο Κριός, ο Καρκίνος, ο Ζυγός και ο Αιγόκερως

β) Τα Σταθερά Ζώδια που είναι ο Ταύρος, ο Λέων, ο Σκορπιός και ο Υδροχόος

γ) Τα Μεταβλητά Ζώδια που είναι οι Δίδυμοι, η Παρθένος, ο Τοξότης κι οι Ιχθύες

Όπως γίνεται αντιληπτό, υπάρχει ένα ζώδιο της Γης, ένα της Φωτιάς, ένα του Νερού και ένα του Αέρα κι αυτό βοηθά ώστε κάθε ομάδα να έχει μια ισορροπημένη ροή ενέργειας, αλληλεπίδραση και αλληλοσυμπλήρωση των «μελών» της, όπου καθένα, βάζοντας το δικό του λιθαράκι, το συναίσθημα, το σκοπό, την τακτική ή τη γνώση, συμβάλλει στο να επιτευχθεί ο απώτερος σκοπός.

Ας πάμε τώρα να δούμε τι χαρακτηριστικά φέρει η κάθε ομάδα

Ποιότητα: Παρορμητικά Ζώδια

Δεν είναι τυχαίο που και τα 4 ζώδια του Παρορμητικού Σταυρού σηματοδοτούν την έναρξη των 4 Εποχών: ο Κριός την Εαρινή Ισημερία, ο Καρκίνος το Θερινό Ηλιοστάσιο, ο Ζυγός της Φθινοπωρινής Ισημερίας και ο Αιγόκερως το Χειμερινό Ηλιοστάσιο. Κάθε εποχή είναι κι ένα νέο ξεκίνημα κι ο άνθρωπος που ανήκει σε κάποιο από αυτά τα ζώδια το έχει ανάγκη.

Όπως δηλώνει κι η ίδια η λέξη, το άτομο που ανήκει σε ένα από τα 4 ζώδια της συγκεκριμένης ομάδας έχει την ακατανίκητη τάση για δράση. Ενθουσιάζεται με μια φρέσκια ιδέα, μια κατάσταση, σχέση ή έναν στόχο, «πωρώνεται», μάχεται, αμύνεται, χάνει ή κερδίζει και προσπαθεί ξανά, μέχρι να έρθει η δικαίωση. Δίνει κίνητρα και εμπνέει τους γύρω του να προσπαθήσουν περισσότερο, ενώ πάντα σκέφτεται καινούργιους τρόπους για να προσεγγίσει ένα ζήτημα, να δημιουργήσει μια πιο γεμάτη ζωή ή να βοηθήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Δυστυχώς, συχνά γίνεται εμμονικός με το να καταφέρει πράγματα, ωστόσο, μόλις ο σκοπός του επιτευχθεί, φεύγει και το ενδιαφέρον του ή μετατοπίζεται σε έναν άλλο στόχο. Επίσης, επειδή έχει έντονο το «περί δικαίου αίσθημα», απογοητεύεται από την αδικία ή την μη δικαίωσή του και παρατά τις προσπάθειες.

Ποιότητα: Σταθερά Ζώδια

Ο άνθρωπος που ανήκει σε ένα από τα τέσσερα ζώδια της συγκεκριμένης ομάδας έχει την τάση να διατηρεί την ενέργεια σε σταθερό επίπεδο και να μην την καταναλώνει άσκοπα. Έχει ισχυρή θέληση κι είναι αξιόπιστος και η άποψή του δεν αλλάζει. Είναι γνήσιος, επίμονος, δεν καταβάλλεται εύκολα από εμπόδια, βάζει έναν στόχο και τον κυνηγά με συνέπεια κι ας του πάρει χρόνια μέχρι να τον πετύχει. Έχει την τάση να είναι λίγο πιο προβλέψιμος από ό, τι οι άλλοι, ακόμα και στις αντιδράσεις του, ωστόσο, μπορείς να βασίζεσαι πάνω του γιατί δε θα σε «πουλήσει».

Αντίθετα, δεν αντιδρά άμεσα και γρήγορα στις απρόβλεπτες καταστάσεις και τις αλλαγές ή ανατροπές (εκτός αν τις προκαλεί ο ίδιος), γίνεται ξεροκέφαλος, πεισματάρης, συγκεντρωτικός και συχνά αγγίζει τα όρια του απόλυτου.

Ποιότητα: Μεταβλητά Ζώδια

Ο άνθρωπος που ανήκει σε ένα από τα τέσσερα ζώδια της συγκεκριμένης ομάδας είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητος στις διάφορες συνθήκες. Διακρίνεται από προσαρμοστικότητα, κινητικότητα, ευελιξία και αναζητά συνεχώς την αλλαγή. Πηγαίνει με τη ροή των πραγμάτων και προσπαθεί να ισορροπήσει. Είναι ανοιχτόμυαλος, φιλομαθής και πρόθυμος να γνωρίσει και να δοκιμάσει καινούργια πράγματα και να βιώσει διαφορετικές καταστάσεις. Αποφεύγει ρήξεις, κόντρες και συγκρούσεις, πηγαίνοντας από την πλάγια οδό ή αλλάζοντας τελείως πορεία, μόλις «πέσει» πάνω τους.

Το κακό είναι ότι συχνά επηρεάζεται από το περιβάλλον του, κάτι που μπορεί να τον οδηγήσει στην υιοθέτηση σκέψεων και απόψεων που δεν είναι δικές του ή να έχει τάσεις μιμητισμού. Επίσης, καταβάλλεται από άγχος και νευρικότητα, παρουσιάζει αστάθεια, καθώς αλλάζει γνώμη συχνά, ενώ όσον αφορά στην επίτευξη των στόχων του, «μόλις δει τα σκούρα» υποχωρεί ή εφαρμόζει άλλες τακτικές για να τα καταφέρει.

Σχετικά άρθρα

Ο χορός των στοιχείων-Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved