Ο Καταπιεστικός Ουρανός στον Ταύρο

Τι σημαίνει να έχεις Ουρανό στον Ταύρο στο ωροσκόπιό σου;

Ο Καταπιεστικός Ουρανός στον Ταύρο

Ο Ουρανός στον Ταύρο είναι τελείως διαφορετικός από την προηγούμενη θέση στον Κριό γιατί με κάποιο τρόπο αντί να απελευθερώσει το άτομο, το δεσμεύει περισσότερο μέσα σε προσωπικούς κανόνες και αρχές που τελικά για να οριοθετηθούν θα πρέπει να γίνει υπερβολικά καταπιεστικό και πεισματάρικο.

Η κτητική φύση του ζωδίου δεν ταιριάζει καθόλου με τις αρχές του πλανήτη που μιλάει για ανεξαρτησία ή ακόμα και για επανάσταση, πρωτοπορία κι εφευρετικότητα. Η ασφάλεια του Ταύρου πάει περίπατο και το άτομο μπερδεύεται και κουράζεται για να ανταπεξέλθει στην βασική του ανάγκη για σταθερότητα και ασφάλεια. Οπότε εδώ έχουμε διάφορα είδη ατομικής έκφρασης αρκετά καταπιεστικά και δεσποτικά για να μπορεί το άτομο να ανταπεξέλθει στο εσωτερικό κάλεσμα αλλά και την κόντρα πού έχει μέσα του.

Η προσωπική ανασφάλεια που μπορεί να εμφανίζεται κάτω από αυτή την πλανητική επίδραση σίγουρα είναι η αιτία πολλών ψυχολογικών προβλημάτων που περάστηκαν στους απογόνους αυτών των ατόμων γιατί στην εποχή που βρισκόταν ο Ουρανός στον Ταύρο (1935-1942) σπάνια ένα άτομο χώριζε ακόμα και αν υπήρχε η μεγάλη πίεση. Προτιμούσε να παραμείνει σε ένα συμβατικό γάμο με προβλήματα, κυρίως στην σεξουαλική και ψυχολογική ζωή. Οπότε τα διάφορα συμπλέγματα και τα προβλήματα αναγκαστικά περάστηκαν στους παιδιά των ατόμων αυτών και η διαιώνιση συνεχίζεται. Η γνώση και η συνειδητή συμπεριφορά από την πλευρά των ατόμων που έχουν αυτό το μοντέλο σκέψης σε συνδυασμό με την ψυχολογία και την αυτογνωσία μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να ξεπεράσει όλα τα βαθιά προβλήματα και πιθανόν να τραύματα που έχουν δημιουργηθεί από αυτές τις συγκεκριμένες εμπλοκές.

Είσαι πάντως αποφασισμένος/η να βρεις καινούργιους τρόπους για να εκφράσεις την πρακτική πλευρά των θεμάτων. Μια καλή διέξοδος είναι να στρέψεις τον εαυτό σου σε κατασκευαστικά ή τεχνολογικά επαγγέλματα όπου μπορεί να γίνει συνδυασμός με την εφευρετικότητα. Η μεγάλη τάση για τον υλισμό πιθανόν να σου περιορίζει την ατομική έκφραση. Αν χρησιμοποιηθεί βέβαια θετικά μπορεί να βρεις μέσα σου κάποια ταλέντα όπως είναι πχ η μουσική, η ζωγραφική με ιδιαίτερες τεχνικές ή και μια ευφάνταστη μαγειρική ή μια πολύ πρωτοποριακή διακόσμηση σπιτιού αλλά με στοιχεία ελευθερίας. Θα σε βοηθήσει να εκφράσεις την πολύ μαγνητική προσωπικότητά σου σε υλικό και γήινο επίπεδο.

Η ανάγκη σου να βάζεις σχήματα και καλούπια στα πάντα πιθανόν να σου δώσουν την τάση είτε να αυτοπεριορίζεσαι είτε να περιορίζεις τους άλλους με τον τρόπο σκέψης και κατεύθυνσης. Μπορεί να είσαι υπερβολικά εγωιστής/α και ισχυρογνώμονας για αυτούς που αγαπάς. Η φιλοδοξία σου να νιώσεις δύναμη θα σε κάνει αρκετά προκλητικό/η ή δυνάστη στους υφιστάμενούς σου. Το καλό είναι να βρεις μια διέξοδο που θα σε βοηθήσει να εκφράσεις την καταπιεσμένη φύση σου γιατί λόγω του γήινου ζωδίου ο πλανήτης Ουρανός εγκλωβίζεται σε καταστάσεις πολύ περιοριστικές και αυτό σίγουρα μεταφέρεται προς του τρίτους σαν κακή διάθεση ή πολύ απαιτητική συμπεριφορά η οποία καταδυναστεύει τους άλλους.

Επειδή η επανάσταση δεν πάει με το σταθερό επάγγελμα και κυρίως με δημόσιο υπάλληλο, τις πιο πολλές φορές παγιδεύεσαι μέσα από αυτά τα σχήματα που είναι σταθερά και μόνιμα και κατά κάποιο τρόπο σε εξασφαλίζουν και εκεί είναι η μεγάλη δυσκολία γιατί δεν βρίσκεις ευτυχία και κυρίως το νόημα οπότε μένεις βαθιά ανικανοποίητος/η ή σκλαβωμένος/η κάτι που θα φέρει ψυχολογικά ή ακόμα και σεξουαλικά προβλήματα, τα οποία χρειάζεται με τον τρόπο σου να τα επιλύσεις, με την βοήθεια ενός ψυχολόγου ή ειδικού. Η ζήλεια και η προσκόλληση σίγουρα θα σου φέρει στην επιφάνεια συμπτώματα ανεπάρκειας και αντίθεσης με τα άλλα πρόσωπα και κυρίως με αυτά που σχετίζεσαι προσωπικά.

Για να ξεπεραστούν όλα αυτά θα χρειαστεί να αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου και να γνωρίσεις βαθιά τις αληθινές σου ανάγκες και να τις αποδεχτείς.

Σχετικά άρθρα

Ο Επαναστάτης Ουρανός στον Κριό

Ο πλανήτης Ουρανός και τα μυστικά του

Ουρανός: Ο πλανήτης της επανάστασης και των ξαφνικών γεγονότων

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved