Ο πλανήτης Ουρανός και τα μυστικά του

Διαλύει τα υπάρχοντα πρότυπα - μοντέλα για να κάνει χώρο για την πρόοδο.

Ο πλανήτης Ουρανός και τα μυστικά του


Ο πλανήτης Ουρανός ανακαλύφτηκε στις 13 Μαρτίου το 1781
στο Γκρίνουιτς της Αγγλίας από τον Βρετανό αστρονόμο Γουίλιαμ Χέρσελ. Ο Ουρανός χρειάζεται 84 χρόνια για να διασχίσει τον Ζωδιακό και παραμένει 7 χρόνια σε κάθε ζώδιο.

Σαν αρχή αντιπροσωπεύει την ορμή της ελευθερίας. Εκφράζει τον ατομικισμό της αυθεντικότητας, της αφύπνισης και της αποκοπής από την παράδοση. Διαλύει τα υπάρχοντα μοντέλα ζωής για να κάνει χώρο για την πρόοδο. Για αυτό ο πλανήτης αντιπροσωπεύει το απρόβλεπτο, την λογική πλάνη, το διαφορετικό, το παράδοξο, το ιδιότροπο. Η επιρροή του είναι εκρηκτική.

Ο Ουρανός επιβάλει (εκτελεί, ενισχύει) την αλλαγή και για να το πετύχει καταστρέφει πρώτα για να δημιουργήσει μετά.
Ο Ουρανός δεν είναι καταλυτικός (καταστρεπτικός) με όλη την αρνητική σημασία της λέξεως, γιατί επανατοποθετεί οτιδήποτε μετακινεί.
Έρχεται σε ρήξη με την παράδοση και προμηνύει το μέλλον.
Αγκαλιάζει τις αρχές της συμπόνιας, ανθρωπισμού, αλτρουισμού και εισάγει την κοινωνική μεταρρύθμιση.

Η Ουράνια δράση είναι ξαφνική, απροσδόκητη, απότομη, σπασμωδική, επαναστατική και δικτατορική.
Εκφράζει το ασυνήθιστο, το ριζοσπαστικό, το αντιστασιακό (αντάρτικο).

Σαν πλανήτης, ενσωματώνει την ουσία της ελευθερίας, πρωτοτυπίας και εφευρετικότητας. Οι αναλαμπές ενόρασης που εμπνέουν το πνεύμα είναι Ουράνιες εκ φύσεως.
Είναι ο επαναστάτης της τεχνολογίας και της Ατομικής φυσικής και καθιερώθηκε ως ο πλανήτης των μεγάλων ανακαλύψεων σε επίπεδο τεχνολογίας όπως: καινούργιες πηγές ενέργειας, ηλεκτρισμό και ατομική ενέργεια. Η επαναστατικότητα του πλανήτη δεν είναι παρά ένα φυσιολογικό ξέσπασμα που επιδιώκει την συνειδητοποίηση και προσπαθεί να προετοιμάσει ή να αποτρέψει ένα Πλουτώνιο γεγονός. (Θα εξηγηθεί παρακάτω στα άρθρα για τον Πλούτωνα και την επίδρασή του).

Η φύση του δεν είναι επαναστατική αλλά αποκαλυπτική. Δεν είναι απροσδόκητη γιατί εξωτερικεύει αυτό που υπάρχει ήδη σαν γνώση ή αίτημα. Στην ουσία ποτέ δεν έφερε στο φως κάτι καινούργιο αλλά ασκούσε πίεση πάνω στα άτομα να παραδεχτούν καταστάσεις και γνώσεις για να βγει από μέσα η εμπειρία τους που κουβαλούσαν από παλιά.

Αν ο πλανήτης είναι ανάδρομος και το άτομο έχει σταθερότητα και επιμονή με αναπτυγμένη σκέψη και προοδευτικές ιδέες, πιθανόν να το οδηγήσουν σε μεγάλες ανακαλύψεις. Η ανάδρομη κίνηση επίσης αυξάνει τις όποιες απόκρυφες τάσεις που φαίνονται στο ωροσκόπιο.

(Στο επόμενο η συνέχεια)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved