Ο Άρης στον Καρκίνο

Η επιθετικότητα του Άρη συχνά εκφράζεται μέσα από ευαισθησία και παθητικότητα.

Παπασταύρου Λίντα
Ο Άρης στον Καρκίνο

O Ευαίσθητος

Ο Άρης που αντιπροσωπεύει την φωτιά του Κριού, δεν νοιώθει πολύ άνετα στον Καρκίνο γιατί το νερό δεν είναι το στοιχείο του. Για αυτό η επιθετικότητα του Άρη συχνά εκφράζεται μέσα από ευαισθησία και παθητικότητα.

Μερικές φορές η ανταγωνιστικότητα μαζί με την συναισθηματική παρόρμηση αντικαθιστά την επιθετική ενέργεια του Άρη. Δεν σας αρέσει καθόλου η μάχη και δεν αισθάνεστε άνετα να υπερασπιστείτε την γνώμη σας, ή μπορεί να νοιώθετε τελείως ματαιωμένοι και να καταπιέσετε τον θυμό σας. Η οξυθυμία σας μερικές φορές ξεπερνάει τα όρια, κυρίως όταν νοιώθετε άβολα και είσαστε με κάποιο άτομο συναισθηματικά εξαρτημένοι.

Εδώ παίζουν τα πρώτα χρόνια πολύ σημαντικό ρόλο στην ζωή ενός ατόμου. Αυτό σημαίνει ότι οι συνθήκες που υπήρχαν στον οικογενειακό σας χώρο δεν σας βοήθησαν να ανοίξετε εύκολα τα φτερά σας και μάλλον παραμένετε ντροπαλοί και ευαίσθητοι, όταν είναι βγείτε στον κοινωνικό χώρο και να διεκδικήσετε αυτά που σας αξίζουν.

Είστε κάπως δεκτικοί στις εξαρτήσεις και κυρίως στη σχέση σας με την μητέρα σας, η οποία παίζει έναν πολύ ιδιαίτερο ρόλο στην ζωή σας. Αρκετοί από εσάς, εάν δεν έχετε την αποδοχή της σε οτιδήποτε κάνετε, δεν προχωράτε σε όσα εσείς μπορεί να έχετε επιλέξει. Επίσης, η καταπίεση της μητέρας (ή έτσι εσείς μπορεί να το βλέπετε) σας στεναχωρεί και ίσως να διαμαρτύρεστε αλλά την ίδια στιγμή σας ευχαριστεί που κάποιος ασχολείται μαζί σας, γιατί νοιώθετε συναισθηματική ασφάλεια.

Επειδή η οικογένεια είναι το πεδίο δράσης σας, για αυτό μερικές φορές δυσκολεύεστε να προσαρμοστείτε σε άλλο περιβάλλον. Μερικές φορές υπάρχει ένα είδος φοβίας για την επαφή με τον έξω κόσμο ή ένας είδος συμπλεγματικής κατωτερότητας.

Ο φόβος ότι δεν θα γίνετε αποδεκτοί, σας κάνει να υποχωρείτε σε κάποια πράγματα ή αντίθετα να γίνεστε τυραννικοί γιατί μεταφέρετε στο εξωτερικό σας περιβάλλον τις ίδιες απαιτήσεις, και τον εγωισμό που είχατε σαν συμπεριφορά μέσα στην οικογένεια σας, οπότε αναγκαστικά αναζητάτε τις εξαρτήσεις με άτομα για να έχετε ασφάλεια.

Αν τύχει να μην έχετε αποδοχή από την οικογένεια, είσαστε σίγουροι ότι δεν θα πάρετε αποδοχή από κανέναν και αυτό τελικά το επιβεβαιώνετε με την αμφισβήτησή σας ο ίδιος στους πάντες.

Η καλύτερη ενασχόληση για να εκφραστεί η ενέργεια του Άρη με τον καλύτερο τρόπο, είναι η τέχνη π.χ. το θέατρο, ο κινηματογράφος, η μουσική και γενικά όλες οι κατευθύνσεις που προσφέρουν έναν κόσμο φανταστικό και δημιουργικό.

Με αυτόν τον τρόπο θα βρει ο Άρης έδαφος να λειτουργήσει και να μην στραφεί εναντίον στην ισορροπία ή και στην υγεία του ίδιου του ατόμου.

Είναι πολύ σημαντικό επίσης να προσέχετε την διατροφή σας, γιατί το στομάχι είναι το όργανο που εκδηλώνει όλες τις ψυχοσωματικές σας εντάσεις.

Η δημιουργία δικής σας οικογένειας θα σας δώσει την ευκαιρία να εκδηλώσετε τα συναισθήματά, την τρυφερότητα σας αλλά και την προστατευτικότητα που διαθέτετε σαν άτομα.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved