Ο Άρης (Μέρος Α΄)

O Πλανήτης Άρης και πόσο σχετίζεται με την σεξουαλικότητά και την δράση μας στην ζωή

Παπασταύρου Λίντα
Ο Άρης (Μέρος Α΄)

Στην μυθολογία ο Άρης είναι σαν γνωστός θεός του πολέμου. Γιός του Δία και της Ήρας με αδελφή την Έριδα. Εξαιτίας της ιδιαίτερα πολεμοχαρούς φύσης του εμφανίζεται παντού προκλητικός και εκπροσωπεί την παρορμητική φύση του πολέμου. Είχε δυο γιούς τον Δείμο και τον Φόβο, που έδωσαν το όνομά τους στους αντίστοιχους δορυφόρους του πλανήτη Άρη. Ο Θεός Άρης έλαβε μέρος στον πόλεμο της Τροίας με το μέρος των Τρώων. Συνδέθηκε ερωτικά με την Αφροδίτη, αποκαλύφθηκε όμως από τον σύζυγό της, Θεό Ήφαιστο. Χάρη στον γιό του τον Οινόμαο, από την Αστερόπη, ο Άρης έγινε πρόγονος ονομαστών προσώπων όπως του Ατρέα, του Θυέστη, Αγαμέμνονα, Μενέλαου, Θησέα και άλλων πολλών ηρωικών προσώπων, επειδή είχε συνευρεθεί και με άλλες γυναίκες.

Ο Άρης είναι αρσενικός, θερμός, ξηρός, ηλεκτρικός και άγονος. Συμπληρώνει μια ηλιακή τροχιά σε 687 ημέρες.

Χρειάζεται 25 με 26 μήνες να διασχίσει τον ζωδιακό κύκλο.

Έτσι, ο Άρης φανερώνει το κίνητρο για επίδειξη ενεργητικότητας. Είναι η πρωτόγονη, παρορμητική δύναμη, εκφραζόμενη φλογερά και απότομα.

Ο Πλανήτης Άρης σχετίζεται με την δυναμική έκφραση και την κατεύθυνση ενέργειας του ατόμου.

Ο Άρης κυβερνά την ανάγκη να κινηθούμε και να επιβιώσουμε. Να εκδηλώσουμε τον Νόμο της Ζούγκλας. Άρης σημαίνει «νικάω, άρα υπάρχω», «τρώω, άρα υπάρχω», «γονιμοποιώ, άρα υπάρχω», «ερωτεύομαι, άρα υπάρχω». Είναι η δύναμη για δράση που κινητοποιεί τον άνθρωπο να προχωρήσει. Κατά κάποιον τρόπο τον βοηθά να αισθάνεται ότι ζει.

Αυτός ο πλανήτης κυβερνά όλες τις βασικές φυσικές ενέργειες περιλαμβανομένων και των επιθετικών σεξουαλικών ενεργειών.

Κυβερνά την αρχή της βασικής επιθυμίας, επιθυμία που γίνεται αιτία δράσης σε όλα τα φυσικά επίπεδα.

Η δράση του είναι πρωτόγονη (αρχική), επιθετική, παράφορη (βίαιη) και εμπρηστική.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved