Ο Ερμής στην Παρθένο

Ξέρετε πώς να μετατρέπετε την γνώση σε πρακτικό όφελος

Ο Ερμής στην Παρθένο

Ο μεθοδικός - πρακτικός

Είσαστε επικριτικοί, αναλυτικοί και πρακτικοί και η σκέψη σας είναι ψυχρή, λογική και απρόσωπη. Η κρίση σας είναι γενικά αμερόληπτη, το μυαλό σας διαλέγει και καταγράφει όλες τις ιδέες που είναι έτοιμες να χρησιμοποιηθούν, όταν τις χρειάζεστε. Επειδή το μυαλό σας είναι πολύπλευρο, μπορεί να πετύχετε πολλά πράγματα και κυρίως σε οικονομικό επίπεδο. Ενδιαφέρεστε συχνά για την λογοτεχνία και είστε καλοί στην λεπτομερειακή επιστημονική εργασία και έρευνα. Υπάρχει περίπτωση να γίνετε και λόγιοι. Συχνά σας έλκει η ιατρική, η υγιεινή, τα μαθηματικά και κάθε δουλειά που εμπεριέχει λεπτομέρειες. Ξέρετε πώς να μετατρέπετε την γνώση σε πρακτικό όφελος. Διαθέτετε κοινή λογική, είστε τίμιοι, αλλά μπορεί να είσαστε δύσπιστοι και να μην ανέχεστε εκείνους που έχουν λιγότερη νοημοσύνη από εσάς.

Ο Ερμής εδώ έχει όλα τα μέσα να ξεπεράσει τον εαυτόν του, δεν περιορίζεται στο να παρατηρεί και να καταγράφει αλλά, με πολύ άνεση, επιλέγει, κρίνοντας τι είναι χρήσιμο σε κάθε στιγμή.

Η γήινη και μεταβλητή φύση του Ζωδίου είναι ότι κάνει τον Ερμή πρακτικό και ευέλικτο, ώστε να παρατηρεί και να εντοπίζει αμέσως αυτό που του χρειάζεται, χωρίς να περιπλέκεται σε συναισθηματισμούς και παράλογες αντιδράσεις.

Λόγω του Ερμή στην Παρθένο δεν θα κάνετε υπερβολές αλλά ούτε και θυσίες. Θα διακρίνετε την ευκαιρία αλλά δεν θα βιαστείτε να την αδράξετε πριν να είστε σίγουροι ότι πρόκειται για την πλέον κατάλληλη στιγμή. Ακόμα, εξετάζετε το θέμα σας με ψυχραιμία από τόσο πολλές πλευρές, ώστε είναι μάλλον απίθανο να κάνει λάθος.

Αν πρέπει να εκφράσετε την γνώμη σας δεν θα είστε απόλυτοι ή πιεστικοί (όπως πχ στον Λέοντα) και γι' αυτό είναι σίγουρο ότι θα συνεννοηθείτε με τους άλλους και θα μάθετε τον τρόπο να τους πείθετε.

Γενικά, ο Ερμής στην Παρθένο διαθέτει το σωστό ποσοστό του ορθολογισμού και της αμφισβήτησης που χρειάζεται ένας καλός ερευνητής.

Δουλειά που σας πηγαίνει είναι γενικά ότι έχει να κάνει με πρακτικότητα στα χέρια, μακροσκελείς αναλύσεις και στατιστικά, καθώς και μια δόση καλλιτεχνικού ταλέντου κυρίως σε ζωγραφική η σε κεντήματα ή ότι έχει ανάγκη από λεπτοδουλειά.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved