Ο Ερμής στον Καρκίνο

Έχετε γερό μνημονικό και δημιουργική σκέψη

Παπασταύρου Λίντα
Ο Ερμής στον Καρκίνο

Ο Δεκτικός

Ο Καρκίνος είναι θετικό, παρορμητικό και συναισθηματικό ζώδιο. Η ατμόσφαιρα αυτή επηρεάζει τον Ερμή, υποχρεώνοντάς τον να γίνει ποιο ευαίσθητος, πιο δεκτικός και πιο προσωπικός.

Είστε πολύ συναισθηματικοί και μπορεί να παρασυρθείτε πολύ εύκολα από τις αισθήσεις σας ώστε να χάσετε πολλή από την αντικειμενικότητα και τον ορθολογισμό του. Οι διαφωνίες ξυπνάνε μέσα σας το πείσμα, επειδή από τη στιγμή που θα πάρετε απόφαση, κολλάτε σε αυτήν. Ευεπηρέαστοι και ευμετάβλητοι, είσαστε ευαίσθητοι στο περιβάλλον σας. Η καλοσύνη και οι έπαινοι είναι οι καλύτεροι τρόποι για να δεχτείτε κάτι. Έχετε γερό μνημονικό και δημιουργική σκέψη. Έχετε αναλαμπές διαίσθησης, είστε ευαίσθητοι ακροατές, γεμάτοι συμπόνια για την οδύνη των άλλων, αλλά ίσως να μην μπορείτε να σκεφτείτε αντικειμενικά, αφού πάντα μπαίνουν στην μέση οι συγκινήσεις σας. Αυτό μπορεί να σας κάνει να λυπάστε τον εαυτόν σας. Είσαστε συχνά διπλωματικοί και έχετε καλή αίσθηση επιχειρηματικότητας, παρόλο που το μεγαλύτερο μέρος του προσανατολισμού σας γυρίζει γύρω από τα το σπίτι και την οικογένεια. Αν ο Ερμής έχει πολλές απαιτητικές όψεις, μπορεί να είσαστε μάλλον γεμάτοι υπεκφυγές παρά ειλικρίνεια.

Λόγω της μεγάλης σας ευαισθησίας τείνετε να έχετε ανάγκη να προστατευτείτε και μερικές φορές σκέφτεστε υπολογιστικά. Σε τραβηγμένες καταστάσεις μπορεί να εξαπατήσετε τους άλλους για να εξασφαλίσετε ό, τι νομίζετε ότι είναι καλό για σας.

Αν υπερισχύσει ο συναισθηματισμός σας μπορεί να γίνεται εύπιστοι ή ακόμη και αφελείς. Έτσι έχουμε τον άνθρωπο που εύκολα πιστεύει ότι του λένε με αποτέλεσμα να πληγώνεται και να νοιώθει ότι δεν μπορεί να τα καταφέρει στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής του.

Η δεκτικότητα και η ευαισθησία του Καρκίνου μπορεί να εκφραστεί και με άλλους τρόπους. Ένας από αυτούς είναι το ταλέντο της μίμησης. Αυτή η τάση ξεκινά από την εντυπωσιασμό και την αντιγραφή καλών ή κακών συνηθειών των άλλων και φτάνει στο υποκριτικό ταλέντο που κάνει τον ηθοποιό «μεγάλο».

Συχνά ο συναισθηματισμός σας βρίσκει ένα μέσο έκφρασης. Τότε παρουσιάζεται ένα ταλέντο λογοτεχνικό, μουσικό ή ρητορικό και με αυτόν τον τρόπο αποδεικνύεται πάντα φανερά ωφέλιμος και για σας και για τους άλλους, καθιερώνοντας έναν τρόπο συναισθηματικής και πνευματικής επικοινωνίας.

Ο παρορμητισμός του Καρκίνου σας κάνει ευκίνητους και ευέλικτους για αυτό σκέφτεστε πολύ και ψάχνεστε μερικές φορές και ίσως ακόμα περισσότερο από τον Ερμή στους Διδύμους.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του Ερμή σε αυτή την θέση είναι τα ιδιαίτερα καλά αντανακλαστικά. Η διαίσθηση, η αυτοσυντήρηση και η κινητικότητα που δίνει ο Καρκίνος κάνει τον Ερμή να αντιδρά εύστοχα και κατάλληλα στους κινδύνους.

Εκεί που χρειάζεται να προσέξετε είναι να μην αφαιρεθείτε λόγω της συναισθηματικής σας απόσυρσης και τα αντανακλαστικά σας να μειωθούν λόγω της σύγχυσης ή έντασης και να χάσετε την σωστή εκτίμηση των διαστάσεων της πραγματικότητας.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved