Ο Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων

Ο Ήλιος στους Ιχθύς προσφέρει σεμνότητα, ευγένεια και συμπάθεια

Ο Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων

Οι Ιχθύες παριστάνονται με δύο ψάρια να κολυμπούν σε αντίθετες κατευθύνσεις, ενώ συνδέονται με την αργυρή χορδή (συνδέει την ψυχή με το σώμα). Δείχνει, γενικά, τη διπλή άποψη των πραγμάτων.

Μέρος του σώματος: Πατούσες και λεμφικό σύστημα

Ποιότητα – Στοιχείο: Μεταβλητό, Υδάτινο, Αρνητικό

Φυσικός Οίκος: 12ος

Πλανήτης: Ποσειδώνας

Μέταλλο: Ποσειδώνιο

Αριθμός: 3

Ημερομηνίες: 19 Φεβρουάριου – 20 Μαρτίου

Χρώμα: Γαλαζοπράσινο της θάλασσας, Μωβ

O Ήλιος στο ζώδιο των Ιχθύων

Ο Ήλιος στους Ιχθύς προσφέρει σεμνότητα, ευγένεια, απατηλότητα, συμπάθεια, ευαισθησία στις ανάγκες και στα αισθήματα των ανθρώπων, συγκινήσεις βαθιές και παρηγορητική διάθεση στις τραγωδίες που μπορεί να συμβαίνουν στους άλλους.

Συνήθως, ανάλογα με το περιβάλλον που βρίσκονται, συμφωνούν ή αποδέχονται τις γνώμες. Δεν είναι οπωσδήποτε διφορούμενοι ή εσκεμμένα ανειλικρινείς, αλλά είναι πολύ ευεπηρέαστοι και παρασύρονται από τις καταστάσεις.

Η ανταπόκρισή τους στη χαρά και τη λύπη έχει την ίδια ένταση, με αποτέλεσμα να παρουσιάζουν μια διακύμανση, από τα πολύ μεγάλα ύψη έκστασης, μέχρι τα μεγάλα βάθη απόγνωσης. Σαν ζώδια του νερού, προσπαθούν να προστατεύουν τη συναισθηματική τους ευαισθησία. Συνήθως, προσποιούνται τους αδιάφορους, για να απομακρύνουν πρόσωπα και καταστάσεις, που πιθανόν να τους προκαλέσουν έντονη φόρτιση. Αρκετοί από αυτούς πέφτουν σε κατάσταση αυτολύπησης. Άλλοι έχουν δυσκολία στο να ελέγχουν τα αισθήματά τους και τους πιάνει η συγκίνηση, όταν αισθάνονται λυπημένοι ή όταν νοιώθουν ότι τους έχουν απορρίψει.

Είναι ιδεαλιστές, πιστοί στα ιδανικά τους και κυρίως αποφεύγουν να βλέπουν την σκληρή πραγματικότητα της καθημερινής ζωής.Οι προθέσεις τους είναι καλές, αλλά υπάρχει ανεπάρκεια στην αποτελεσματική αντιμετώπιση των καθημερινών προβλημάτων και ευθυνών.

Η εγκόσμια επιτυχία δεν είναι σίγουρα κινητήρια δύναμη για αυτούς. Κυρίως επιδιώκουν εσωτερική αρμονία. Αν κατορθώσουν να την πετύχουν, χωρίς να χάσουν τον εαυτό τους σε ένα κόσμο ουτοπικό, αναπτύσσουν περισσότερο την αυτοπεποίθησή τους με αποτέλεσμα να αυξάνονται οι ικανότητές τους για παραγωγικό έργο. Έχουν μεγάλη διαίσθηση και λαμβάνουν συνεχώς δονήσεις.

Με κατάλληλες συνθήκες είναι δυνατό πολλοί από αυτούς να μετατρέψουν τα όνειρά τους σε διαρκή προσφορά στην τέχνη της μουσικής, του χορού και της ποίησης. Γενικά, είναι άνθρωποι καλόκαρδοι, πράοι, συμβιβάσιμοι και υπομονετικοί.

Συνήθως, λυπούνται για ιστορίες και προβλήματα φίλων τους και υποφέρουν τόσο, σαν να συνέβαιναν στους ίδιους. Σπάνια αρνούνται να βοηθήσουν, αλλά πιθανόν να συνδυάζουν τα δικά τους ενδιαφέροντα με την ευτυχία των άλλων.

Το "άπιαστο" φέρνει τους Ιχθύς σε επαφή με τον μυστικισμό, την ομορφιά, με πράγματα που δεν είναι του κόσμου αυτού. Για αυτά τα θέματα οι πιο πρακτικοί άνθρωποι μπορεί να χρησιμοποιούν φράσεις όπως: «πετάει στα σύννεφα», «ονειροπαρμένος», «ουτοπιστής». Αλλά, ο Ιχθύς πρέπει να αφεθεί για να φέρει τον παράδεισο στην γη με το δικό του τρόπο.

Το ρήμα των Ιχθύων είναι το "πιστεύω".

Είναι ευτυχισμένοι, όταν έχουν έναν σύντροφο με κατανόηση ή ένα μέλος της οικογενείας τους που θα αναλάβει την υλική φροντίδα, ενώ εκείνοι θα μπορούν να ασχοληθούν με την τέχνη, την μουσική, την ποίηση ή τη συγγραφή, που χρειάζεται φαντασία.

Αναχαίτιση των φυσικών χαρακτηριστικών θα προκληθεί, αν υποβληθεί σε υλιστικό περιβάλλον και σε μια υπερβολικά τακτική ζωή. Η αντίδρασή τους θα είναι ανησυχία και κόμπλεξ ανεπάρκειας. Πολλές φορές τους αναφέρουν και σαν ζώδιο της αυτοκαταστροφής γιατί μπορεί να απομονωθούν και να οδηγήσουν σε φυλάκιση τον εαυτό τους μέσα από αυτολύπηση ή διαφυγή σε ουσίες.

Οι γυναίκες Ιχθύες είναι γοητευτικές και αρέσουν σχεδόν σε όλους. Έχουν μια δική τους συναισθηματική προσέγγιση και γίνονται περιζήτητες. Είναι όμορφες, κομψές και πολύ θηλυκές. Συνήθως είναι πολύ προστατευτικές, δοτικές, ήρεμες και γαλήνιες.

Στον έρωτα οι Ιχθύες τα δίνουν όλα. Είναι έντονα συναισθηματικοί, χαμένοι μέσα σε εκστατικό όνειρο αρκετές φορές και κατά συνέπεια δεν έχουν ξεκάθαρη εικόνα του άλλου στο μυαλό τους. Είναι ρομαντικοί, λυρικοί, αισθησιακοί, αλλά καθόλου πρακτικοί όσον αφορά πχ στις οικονομικές απαιτήσεις ενός γάμου. Μερικές Ιχθύες παντρεύονται περισσότερες από μια φορά γιατί πιστεύουν ότι αλλάζοντας σύντροφο, θα αλλάξουν και οι συνθήκες.

Σαν παιδιά είναι ευγενικά, ήρεμα, τρυφερά και ευχάριστα. Όντας πολύ συναισθηματικά και υπερευαίσθητα θα πρέπει να αντιμετωπιστούν με επιείκεια. Δεν τους αρέσουν τα σκληρά παιχνίδια, αλλά μπορούν να κολυμπήσουν γρήγορα και τους αρέσει η θάλασσα και να ξανοίγονται με βάρκα. Οι γονείς τους δε θα πρέπει να τα αποδοκιμάζουν, όταν διηγούνται τα όνειρά τους γιατί με αυτόν τον τρόπο αναχαιτίζουν την εσωτερική τους δύναμη.

Βασική αρχή

Σε κατάσταση λήθαργου, δράση ανελεύθερη, διαίσθηση και αποτελέσματα ασαφή όσον αφορά στη βίωση γεγονότων.

Αρρώστιες

Στομαχικές και νευρικές παθήσεις, φιλασθένεια. Χρειάζεται να πίνουν με μέτρο όλα τα φάρμακα.

Εργασία

Σχετική με τη θάλασσα, ψάρια, νοσοκομεία, χώρους περιορισμού, ιδρύματα, τέχνη

Επάγγελμα

Θεραπευτές, διανομείς ψαριών, ιχθυοκαλλιέργειες, τραγουδιστές, φωτογράφοι, ηθοποιοί, καλλιτέχνες χορού ή μουσικής, ρεσεψιονίστ, νοσοκόμοι/νοσοκόμες, υδραυλικοί, μανικιουρίστες, δύτες, ψυχίατροι, δάσκαλοι γιόγκα, μέντιουμ, βενζινοπώλες.

Χόμπι

Ψάρεμα, νερό, μουσική, χορός, ποίηση, σχετικό με ποτά, ζωγραφική.

Θέματα που υπάγονται στους Ιχθύς με δείκτη τον Ποσειδώνα

Το αφηρημένο, πλοία, σύννεφα, φυγή, ομίχλη, διαίσθηση, ύπνος, κατάσκοπος, έμπορος κρασιών, θρησκεία, νοσοκομεία, φιλανθρωπικές οργανώσεις, φωτογραφία, κινηματογράφος.

Θετικά χαρακτηριστικά των Ιχθύων

Πονόψυχοι, φιλάνθρωποι, δημιουργικοί, συμπονετικοί, ευσυγκίνητοι, διαισθητικοί, καλλιτεχνική φλέβα.

Αρνητικά χαρακτηριστικά των Ιχθύων

Αναβλητικοί, πολυλογάδες, μελαγχολικοί, απαισιόδοξοι, άτολμοι, μη πρακτικοί, νωθροί, ασαφείς, με τάσεις φυγής ή πάχους από μικρή ηλικία.

Φυσικά χαρακτηριστικά

Πέλματα αξιοπρόσεχτα, κομψά και όμορφα πόδια, μάτια που εξέχουν λίγο.

Διάσημοι Έλληνες Ιχθύες

Κώστας Βάρναλης, Γιώργος Σουρής, Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Δημήτρης Χορν, Κων/νος Καραμανλής, Γιάννης Πάριος, Πέγκυ Ζήνα, Γιώργος Μαζωνάκης, Ελένη Φουρέιρα, Αρλέτα, Ορφέας Περίδης, Κώστας Μακεδόνας

Διάσημοι Ξένοι Ιχθύες

Ρούντολφ Νουρέγιεφ, Άλμπερτ Αϊνστάιν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ρον Χάμπαρτ, Ρούπερτ Μέρντοχ, Μάικλ Κέιν, Κερτ Ράσσελ, Μπρους Γουίλς

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved