Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ζυγού

Η αίσθηση δικαίου παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή ενός Ζυγού.

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ζυγού

Το σύμβολο του Ζυγού είναι η ζυγαριά που ζυγίζει συνέχεια γι’ αυτό δείχνει τον συσχετισμό αυτού του ζωδίου με την ισορροπία και τη δικαιοσύνη. Επίσης δείχνει τον Ήλιο που δύει.

Είναι ένα ζώδιο Παρορμητικό, Αέρινο, Θετικό.

Μέρος του σώματος: Ο Ζυγός κυβερνά τα νεφρά

Πλανήτης: Είναι η Αφροδίτη

Φυσικός Οίκος: Ο 7ος

Ποιότητα - στοιχείο: Είναι παρορμητικό, αέρινο, θετικό

Ημερομηνίες: Ο Ήλιος είναι στον Ζυγό από 23 Σεπτεμβρίου – 22 Οκτωβρίου

Μέταλλο: Χαλκός

Αριθμός: 6

Χρώμα: Πράσινο σμαραγδί, ροζ απαλό.

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Ζυγού

Σαν χαρακτηριστικό έχουν την ειρήνη και την πραότητα. Οι Ζυγοί προσπαθούν να λύνουν τα προβλήματά τους πάντα με διαιτησία. Απεχθάνονται τη βία και την χρησιμοποιούν μόνο σαν τελευταία λύση, κυρίως όταν οι αρχές της δικαιοσύνης κινδυνεύουν.

Τους αρέσει να διαφωνούν με την αίσθηση του τσακωμού. Συνήθως είναι εξυπνότεροι από τους αντιπάλους τους. Είναι υπερβολικά πειστικοί και έχουν ειδική μαεστρία στο να εισηγούνται και να κάνουν προτάσεις στους άλλους. Γενικά διαφωνούν με την αίσθηση του τσακωμού.

Επειδή οι Ζυγοί είναι πολύ έξυπνοι, όταν καταλαβαίνουν ότι η πειθώ δεν λειτουργεί, τότε προσχεδιάζουν τον σπόρο μιας ιδέας και μετά θα τον καλλιεργήσουν τόσο επιδέξια, ώστε οι αντίπαλοι συχνά να αποτυχαίνουν. Είναι ευγενικοί και αξιαγάπητοι, κάνουν τους άλλους να πιστεύουν ότι είναι εύκολο να νικηθούν, πράγμα που στην πράξη δεν συμβαίνει.

Εκτός από την μυϊκή δύναμη ή τον φυσικό εκφοβισμό, οι Ζυγοί βασίζονται στην εξυπνάδα και την διπλωματία για να κερδίσουν. Η αίσθηση δικαίου παίζει μεγάλο ρόλο στην ζωή τους. Συχνά εμφανίζονται να ταλαντεύονται, όταν όμως φτάνουν σε αποφάσεις τις υποστηρίζουν απόλυτα, σίγουροι ότι τα συμπεράσματά τους είναι ανεπηρέαστα και ακριβή.

Οι Ζυγοί προσπαθούν να ευχαριστήσουν τους άλλους γιατί έχουν ανάγκη την έγκρισή τους και από αυτό νοιώθουν ασφαλείς.



Το ρήμα του Ζυγού είναι εξισορροπώ.

Οι Ζυγοί χρειάζονται συντροφιά. Είναι πιο ευτυχισμένοι και περισσότερο παραγωγικοί, όταν βρίσκονται μέσα σε μια ομάδα ή όταν είναι σε συνεταιρικό περιβάλλον, παρά όταν εργάζονται μόνοι. Σπάνια δείχνουν θυμό, αλλά όταν γίνει συνήθως η έκρηξή τους διαρκεί πολύ. Οι Ζυγοί έχουν ανεπτυγμένη την αίσθηση της αισθητικής ευαισθησίας. Οτιδήποτε συνδέεται με αυτούς σημαίνει γοητεία και λεπτότητα. Σιχαίνονται την ασχήμια για αυτό οτιδήποτε τους περιτριγυρίζει έχει ομορφιά και ισορροπία. Συνήθως, όταν κάτι τους ενοχλεί, δεν το λένε αλλά απομακρύνονται με διακριτικότητα.

Το στυλ της ζωής τους επί το πλείστον καθρεπτίζει έναν πόθο για πολυτέλεια και λαμπρά πράγματα μέσα στην ζωή. Προτιμούν να εργάζονται σε ευχάριστα περιβάλλοντα, κυρίως ευχάριστα στα μάτια. Κάθε μορφή ασυμφωνίας τους αναστατώνει και τους ταράζει.

Ο Ζυγός δυσκολεύεται πάρα πολύ να πει «όχι» και ύστερα μετανιώνει πολύ. Προσπαθεί σκληρά να ευχαριστήσει ταυτόχρονα τόσους πολλούς ανθρώπους που τελικά αποτυχαίνει. Η συνεχής ροπή του να βλέπει και τις δύο πλευρές οδηγεί σε αναποφασιστικότητα και υπαναχωρήσεις.

Τα φυσικά τους χαρακτηριστικά θα αναχαιτιστούν, αν υποβληθούν σε μοναξιά ή σε άσχημο καταθλιπτικό περιβάλλον.

Οι γυναίκες Ζυγοί είναι πολύ όμορφες, έχουν έντονη θηλυκότητα και είναι κομψές. Συνήθως, έχουν καλογραμμένο σώμα και όμορφο δέρμα. Ασχολούνται υπερβολικά με την εμφάνισή τους και συνήθως τρώνε πολλές ώρες για να νοιώθουν ευχαριστημένες από την εικόνα τους.

Στον έρωτα οι Ζυγοί είναι πολύ ρομαντικοί, τρυφεροί, υπομονετικοί, που μπορούν να απολαύσουν ακόμα και την ατμόσφαιρα που δημιουργείται από την φλόγα ενός κεριού.

Μερικοί περνάνε την ζωή τους χωρίς να παντρευτούν αλλά οι πιο πολλοί έχουν πολύ στενή σχέση με τον σύντροφό τους και σχεδόν εξαρτούνται από αυτόν.

Το παιδί Ζυγός προσελκύει γιατί είναι πολύ χαριτωμένο και υποχωρητικό και εύκολα του μαθαίνει κανείς ωραίους τρόπους. Σπάνει γίνεται σκληρό ή άξεστο. Ίσως είναι το ποιο δημοφιλές παιδί μιας και από την φύση του είναι τόσο γλυκό και αξιαγάπητο. Είναι έτοιμο να γίνει φιλικό και θεωρείται τιμή για τους γονείς του λόγω της καλής του εμφάνισης.

Βασική αρχή
Συνεργασία, συντροφικότητα, διανοητική προσπάθεια, αρμονία, ομαδικές θέσεις, δικαιοσύνη.

Αρρώστιες
Συνήθως είναι υγιείς, αλλά έχουν τάση για πονοκεφάλους και για παθήσεις των νεφρών.

Εργασία
Στο Ζυγό αρέσει η τέχνη, η ομορφιά, οι κοινωνικές δραστηριότητες, ισορροπία και συνεργατικές διαδικασίες.

Επάγγελμα
Διαιτητής, μεσίτης, παραγωγός η πωλητής καλλυντικών, σχεδιαστής, διπλωμάτης, ανθοπώλης, διακοσμητής εσωτερικών χώρων, χρυσοχόος, σύμβουλος σε θέματα γάμου, δικηγόρος, δικαστής αρχιτέκτονας, εικαστικός καλλιτέχνης, καλλιτέχνης, χορευτής, αισθητικός.

Xόμπι
Σκάκι, σταυρόλεξα, διάβασμα, αινίγματα, πνευματικές διασκεδάσεις, ζωγραφική, περιποίηση δέρματος και σώματος, λουλούδια, όπερα, κλασσική μουσική, μπαλέτο.

Θέματα που υπάγονται στον Ζυγό με δείκτη την Αφροδίτη
Συμπάθεια, ομορφιά στη μορφή ή στο σχήμα, τέχνη ή φιλολογία, γάμος, συνεταιρισμός, καλλιτέχνης, διπλωμάτης, εκτιμητής τέχνης, καλλιτέχνης στην όπερα, εκτιμητής τέχνης.

Θετικά χαρακτηριστικά του Ζυγού
Συνεργατικός, διαθέτει πειθώ, κάνει καλή συντροφιά, φιλειρηνικός, εκλεπτυσμένος, αμερόληπτος, καλλιτεχνική φλέβα, διπλωματικός, κοινωνικός, ευχάριστος και γλυκός στους τρόπους, χιούμορ.

Αρνητικά χαρακτηριστικά στον Ζυγού
Άστατος, απαθής, ιντριγκαδόρος, ειρήνη με οποιοδήποτε τίμημα, αναποφάσιστος, αδύναμος, επικριτικός, αποθαρρύνεται εύκολα, υποκριτικός.

Φυσική εμφάνιση
Συνήθως έχουν καλές αναλογίες με όμορφα και ευχάριστα χαρακτηριστικά. Η γοητεία τους είναι στιγμιαίο χαμόγελο που απλώνεται για δευτερόλεπτα στο πρόσωπο με λαμπερή ματιά.

Διάσημοι Ζυγοί Έλληνες
Μελίνα Μερκούρη, Κάρολος Κουν, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Γιώργος Νταλάρας, Γερόντισσα Γαβρηλία

Διάσημοι Ζυγοί ξένοι
Μάικλ Ντάγκλας, Όσκαρ Γουάιλντ, Τζον Λέννον, Λουτσιάνο Παβαρότι, Μάργκαρετ Θάτσερ, Γκάντι, Μπριζίτ Μπαρντό, Τζίμμυ Κάρτερ, Μόνικα Μπελούτσι, Μπερλουσκόνι, Πούτιν

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved