Ο Ήλιος στο ζώδιο του Κριού

Οι Κριοί είναι άτομα σίγουρα για τον εαυτό τους

Ο Ήλιος στο ζώδιο του Κριού

ΚΡΙΟΣ ♈

Ζώδιο παρορμητικό, πύρινο και θετικό.
Ο συμβολισμός του Κριού εκφράζεται από το Κριάρι, επειδή είναι αρχηγός στο κοπάδι και συνδέεται με την αρχηγία. Το σύμβολό του μοιάζει με τα κέρατα ενός Κριαριού.

Μέρος του σώματος: Ο Κριός αντιστοιχεί στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Κυβερνήτης: Ο Κριός κυβερνάται από τον Άρη

Φυσικός οίκος: 1ος

Ποιότητα στοιχείο: Είναι παρορμητικό, στοιχείο πύρινο και θετικό.

Αριθμός: 9

Ημερομηνίες: Κριοί είναι όσοι γεννιούνται 21 Μαρτίου – 19 Απριλίου

Μέταλλο: Σίδηρος, ατσάλι

Ημέρα: Τρίτη

Χρώμα: Κόκκινο

Ο ΗΛΙΟΣ ΣΤΟ ΖΩΔΙΟ ΤΟΥ ΚΡΙΟΥ

Στην ζωή θα ανοίξουν τον δρόμο τους με κουράγιο, θάρρος, ενεργητικότητα, πρωτοβουλία και αποφασιστικότητα. Βλέπουν κατευθείαν τον στόχο τους, πράγμα που τους κάνει ευθείς και άμεσους. Είναι ανταγωνιστικοί, εξωστρεφείς, πολυμήχανοι, με έντονη αυτοπεποίθηση. Είναι άτομα σίγουρα για τον εαυτό τους που δε φοβούνται τις δυσάρεστες συνέπειες, ούτε την αποτυχία.

Ιδιαίτερα οι γυναίκες προετοιμάζονται πολύ καλά για την καριέρα τους. Παρουσιάζουν επιθετικότητα, βεβαιότητα για τις γνώσεις τους και μπορούν να κάνουν οτιδήποτε μπορεί να κάνει ένας άνδρας ή μια άλλη γυναίκα και κάτι παραπάνω. Για την γυναίκα Κριό δεν υπάρχουν αποκλειστικά ανδρικοί τομείς.

Οι Κριοί σκέπτονται γρήγορα, είναι ισχυρογνώμονες και τολμηροί και συχνά δρουν χωρίς να λάβουν πολύ καλά υπόψη, τι αποτέλεσμα θα φέρουν οι δραστηριότητές τους. Μερικές φορές είναι απότομοι και συχνά ειρωνικοί στην ομιλία τους, επίσης τους αρέσει να τα λένε έξω από τα δόντια χωρίς προηγουμένως να τους έχει ζητηθεί η γνώμη τους. Από τις περισσότερες συζητήσεις τους λείπει το τακτ και η ευγένεια.

Συνήθως βιάζονται και δεν έχουν καθόλου επιμονή. Για αυτό αν ξεκινήσουν κάτι και δεν πάει καλά αμέσως μετά δεν έχουν την υπομονή να περιμένουν. Εμπνέονται μόνιμα από την επιθυμία για επιτυχία. Η αγαπημένη τους φράση είναι «Εγώ πρώτος». Εκ φύσεως είναι κατασκευασμένοι να κατορθώνουν πράγματα λόγω απεριόριστου θάρρους, πράγμα που τους κάνει συνήθως αρχηγούς στις ομάδες που ανήκουν.

Δρουν με αυτοπεποίθηση, μιλούν συχνά για τον εαυτό τους και τις επιτυχίες τους ενώ αποφεύγουν να τονίσουν τις αποτυχίες τους.

Αν δεν μπορούν να βγάλουν τα φυσικά χαρακτηριστικά τους, θα καταλήξουν σε ρουτινιάρικη και καθιστική ζωή, κάτι που θα επιφέρει βίαιη αντίδραση.

Γενικά, είναι μοναχικά άτομα με λίγους και εκλεκτούς φίλους. Υπερβολικά κομψοί ή άκομψοι. Επειδή τους αρέσει να ξεχωρίζουν μπορεί να τους δείτε με πολύ ιδιαίτερα ρούχα και ίσως κραυγαλέα από χρώμα ή από σχέδιο. Το φετίχ των γυναικών είναι τα παπούτσια.

Στον έρωτα παθιάζονται και έχουν ισχυρά σεξουαλικά αισθήματα. Στις σχέσεις τους κυρίως ενθουσιάζονται και ερωτεύονται φλογερά που όμως εύκολα τους περνάει. Στον γάμο είναι σταθεροί αλλά βαριούνται εύκολα.

Το παιδί Κριός έχει πάντα κέφι, είναι πολύ ενεργητικό, θορυβώδες και μερικές φορές μπορεί να τσακώνετε εύκολα. Συνήθως είναι πολύ έξυπνο αλλά και αθλητικό. Χρειάζεται να καλλιεργηθεί η πειθαρχία αλλά και ταυτόχρονα είναι απαραίτητο να παίζει αρκετά για να διοχετεύει την ενέργειά του αλλά και να καλλιεργεί και το πνεύμα του.

Βασική αρχή

Συμβολίζει ξεκινήματα, ενάρξεις, νέες επιχειρήσεις, παρορμητισμό, πρωτοβουλία, αρχηγία.

Αρρώστιες

Έχουν ευαισθησία στο κεφάλι. Κοψίματα, καψίματα και εγκαύματα είναι συχνά. Πονοκέφαλοι που προέρχονται από νεύρα ή θυμό, ημικρανία, ιγμορίτιδα.

Εργασία

Επειδή σε γενικές γραμμές είναι πολύ ικανά άτομα για εκτελεστικές θέσεις, να παίρνουν αποφάσεις και πρωτοβουλίες συνήθως απεχθάνονται να είναι υπάλληλοι και προσπαθούν να έχουν δική τους δουλειά. Αν δουλεύουν σε άλλον έχουν συνήθως θέσεις αρχηγού ακόμα και σε μικρό τμήμα.

Επαγγέλματα

Κουρέας, Κομμωτής, οδοντίατρος, οδοντοτεχνίτης, καπελάς, μηχανουργός, συγκολλητής, χειρουργός, στρατιωτικός, χασάπης, εργάτης μεταλλείων, αστυνομικός, σώματα ασφαλείας, κατασκευές, πυροσβέστες, γλύπτες, μανικιουρίστα.

Χόμπι

Κυνήγι, ποδόσφαιρο, μποξ, τένις, γκολφ, ιππασία, γλυπτική, εργόχειρο, κατασκευές.

Θέματα που υπάγονται στον Κριό με δείκτη τον Άρη

Θυμός, Καυστικά λόγια, θάρρος, ενέργεια, παρορμητικότητα, σίδηρος, Αρχηγία, πρωτοπορία, εριστικότητα, σάτιρα, ερυθρότητα, κοφτερά εργαλεία.

Θετικά χαρακτηριστικά του Κριού

Πρωτοπόρος, ανταγωνιστικός, παρορμητικός, ανυπόμονος, θαρραλέος, ανεξάρτητος, δυναμικός, γρήγορος.

Αρνητικά χαρακτηριστικά του Κριού

Δεσποτικός, οξύθυμος, βίαιος, βιαστικός, υπερόπτης, δεν δέχεται αμφισβήτηση, τραχύς, αφήνει πράγματα στην μέση.

Διάσημοι Κριοί Ελληνες: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Βαγγέλης Παπαθανασίου, Γιάννης Μελισσανίδης, 'Eλλη Στάη, Τατιάνα Στεφανίδου, Νίκος Ευαγγελάτος, Εβελίνα Παπούλια,

Ξένοι: Ράσσελ Κρόου, Μάρλον Μπράντο, Κρίστιαν Άντερσεν, Τσάρλι Τσάπλιν, Μπαχ, Σελίν Ντιόν, 'Eλτον Τζον, Βαν Γκονγκ

**Μάθε τα πάντα για τον Γενέθλιο χάρτη σου εδώ**

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved