Έχεις Σελήνη στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη; Αυτό είναι το «μυστικό» της ψυχής σου!

Η Σελήνη στα ζώδια της Φωτιάς και τα μυστικά της!

Έχεις Σελήνη στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη; Αυτό είναι το «μυστικό» της ψυχής σου!

Το να ρωτάμε «τι ζώδιο είσαι;» είναι πια συνηθισμένο. Είτε κάποιος ασχολείται με την αστρολογία είτε όχι, ξέρει σε ποιο ζώδιο ανήκει. Παρ’ ότι όμως ο Ήλιος στο κάθε ζώδιο έχει συγκεκριμένα «γνωρίσματα», δεν σκιαγραφεί απόλυτα την προσωπικότητα ενός ατόμου, καθώς είναι ένας από τους πολλούς παράγοντες του γενεθλίου ωροσκοπίου που διαμορφώνουν «τον χαρακτήρα» του καθενός μας. Συχνά, μάλιστα, δε δίνεται ιδιαίτερη σημασία στη θέση της Σελήνης, κατά τη στιγμή της γέννησής μας, η οποία μας δείχνει μια εικόνα για το πώς είμαστε κάτω από την επιφάνεια.

Αυτή είναι η πλευρά της προσωπικής μας ταυτότητας, που υπαγορεύει το πώς αντιδρούμε στα εξωτερικά ερεθίσματα,. Δείχνει τα συναισθήματά μας, τις βαθύτερες ανάγκες και επιθυμίες μας, το τι κρύβεται μέσα στην ψυχή μας.

Παρακάτω θα μάθεις ποιο είναι το μυστικό που κρύβεται στην ψυχή σου, αν έχεις τη γενέθλια Σελήνη σου στον Κριό, τον Λέοντα ή τον Τοξότη!

Σελήνη στον Κριό

Υπάρχει μόνο ένα πράγμα που χρειάζεσαι, είτε το παραδέχεσαι είτε όχι, το να έχεις τον πλήρη έλεγχο πάνω σε κάθε τομέα της ζωής σου και τη ζωή των ανθρώπων που βρίσκονται δίπλα σου. Αναλαμβάνεις την αρχηγία, κάνεις τα πλάνα σου κι όλοι οι άλλοι θα πρέπει να τα εκτελούν. Αυτό μπορεί να μη φαίνεται τόσο, ειδικά αν έχεις στο ωροσκόπιό σου πλανήτες που σε κάνουν πιο εσωστρεφή, αλλά -ας είμαστε ειλικρινείς- κατά βάθος ξέρεις ότι έτσι αυτή είναι η αλήθεια. Υπάρχει ένα έντονο Εγώ, που θέλει οι γύρω σου να βαράνε προσοχή στις προσταγές σου και να ακολουθούν το δικό σου σενάριο. Αν δεν είναι διατεθειμένα να σε ακολουθήσουν, αποτύχουν ή σε κάνουν να βαρεθείς, απλά θα φύγεις για να αναζητήσεις κάτι καινούργιο και πιο συναρπαστικό. Μην ανησυχείς! Η Σελήνη σε αυτό το ζώδιο δεν έχει μόνο αρνητικά! Έχεις πάθος και αφοσίωση και είσαι πρόθυμος/η να πολεμήσεις για το δίκιο και οποιοδήποτε αγαπημένο σου πρόσωπο, αρνούμενος/η να υποχωρήσεις.

Σελήνη στο Λέοντα

Η δύναμη, η αυτοπεποίθηση και -ενίοτε- η αυταρχικότητα, στοιχεία που βγαίνουν από τον Λέοντα χαρακτηρίζουν αυτή τη Σελήνη. Η αλήθεια είναι ότι όταν αποκτήσεις πίστη στον εαυτό σου και στις ικανότητές σου (γιατί ασχέτως με το τι δείχνεις, συχνά δεν την έχεις), σε πιο βαθύ, εσωτερικό, επίπεδο, τότε δεν υπάρχει τίποτα και κανείς που να μπορεί να σε καταβάλλει ή να σε εμποδίσει να πιάσεις την κορυφή. Όμως επιθυμείς τόσο την προσοχή, την επιβεβαίωση και την πλήρη αποδοχή από τους γύρω σου, που ορισμένες φορές πέφτεις σε παγίδα! Αν δεν πάρεις κάτι από τα παραπάνω, στο βαθμό που το θέλεις, θεωρείς ότι δεν αξίζεις. Το βιώνεις στην υπερβολή, το δραματοποιείς, καταρρακώνεσαι συναισθηματικά και ξεχνάς τι έχει πραγματική σημασία. Προσπάθησε να το ελέγξεις!

Σελήνη στον Τοξότη

Όσοι γεννιούνται με τον Ήλιο στον Τοξότη έχουν έναν τυχοδιωκτισμό. Τους αρέσει να ταξιδεύουν και αναζητούν τη συγκίνηση και τον ενθουσιασμό σε ό, τι κάνουν. Λατρεύουν να μαθαίνουν και να ανακαλύπτουν καινούργια πράγματα, στοιχείο που έχει και η Σελήνη στο συγκεκριμένο ζώδιο. Ο στόχος σου είναι να μαθαίνεις κάτι νέο, κάθε μέρα, κρατώντας το μυαλό σου ανοιχτό και επιζητώντας να ζήσεις μοναδικές εμπειρίες. Όμως, φοβάσαι πραγματικά να κοιτάξεις πίσω, στα παλιά και να αναλάβεις την ευθύνη των πράξεων ή των συμπεριφορών σου. Λειτουργείς επιπόλαια, κάνεις αυτό που νιώθεις, εκείνη τη στιγμή και δεν αναρωτιέσαι «τι θα γίνει, αν…», ώστε να αποφύγεις μελλοντικές συνέπειες ή λάθη, τα οποία έχεις την τάση να επαναλαμβάνεις μια, δυο ή τρεις φορές. Αλλά, στενοχωριέσαι όταν έρχεται η ώρα να περάσεις… από το ταμείο.

Αν δεν ξέρεις που είναι η δική σου Σελήνη, πάτησε εδώ

Διάβασε επίσης: Η «σκοτεινή πλευρά» της Σελήνης στο κάθε ζώδιο

Μάθε τι σημαίνει να έχεις γεννηθεί σε Πανσέληνο ή Νέα Σελήνη

Η σημασία της Σελήνης από τον Γιάννη Ριζόπουλο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved