Παγκόσμια Μέρα Αστρολογίας: Το «ευχαριστώ» στην αρχαία τέχνη της Αστρολογίας

Ο καθένας βρίσκεται εδώ επειδή έχει κάτι μοναδικό να συμβάλει στην Μεγάλη Εικόνα.

Παγκόσμια Μέρα Αστρολογίας: Το «ευχαριστώ» στην αρχαία τέχνη της Αστρολογίας

Ευτυχισμένο το Νέο Ζωδιακό Έτος, και πάνω απ' όλα Χρόνια πολλά για την Παγκόσμια Ημέρα Αστρολογίας σήμερα. Σε προσκαλώ να την εορτάσεις δεόντως, όπου κι αν βρίσκεσαι!

Από την πλευρά μου, θέλω να στείλω την βαθύτατη ευγνωμοσύνη σε όλους τους πρόγονους - παρατηρητές των άστρων, που μελέτησαν τις κινήσεις των ουρανίων σωμάτων και κράτησαν σημειώσεις κατά τη διάρκεια των αιώνων, για το πως επιδρούν στη Γη... Αυτό αποτέλεσε δώρο σε όλες τις σύγχρονες «επιστήμες», αλλά και στο σύνολο των ανθρώπων που μπορεί να βρει πια μια κατεύθυνση, από το βασίλειο του Θεού στην καθημερινή ζωή.

Από την πλευρά σου, ίσως είναι καλό να αφιερώσεις κι εσύ μια στιγμή σήμερα να αποστείλεις την ευγνωμοσύνη σου προς τους γέρους σοφούς, όλων των αρχαίων πολιτισμών: από τους Άραβες μέχρι τους Μάγια, από τους Ινδούς μέχρι τους Έλληνες. Δεν ξέρω, εσύ θα διαλέξεις ποιοι σου ταιριάζουν, καθώς κάθε πολιτισμός και αιώνας είχε τους δικούς του...

* Μην ξεχνάς τον μεγάλο Διαγωνισμό του Astrology.gr για την Διεθνή Ημέρα Αστρολογίας που θα βρεις εδώ

Με την σειρά μου, ευχαριστώ όλους τους επαγγελματίες αστρολόγους στην Ελλάδα, οι οποίοι εξακολουθούν να διαιωνίζουν τη Θεία κληρονομιά του Κόσμου σε αυτό τον Αιώνιο Ιερό Χορό με την Γαία. Ευλογημένα να είστε, Παιδιά των Άστρων!

Επειδή η Αστρολογία στην δική μου τουλάχιστον ζωή κατέχει σημαντικό κομμάτι- ίσως και το πιο σημαντικό- σκέφτηκα να σου γράψω την άποψή μου για αυτή.
Καταρχάς λατρεύω να γνωρίζω ότι η ορθολογική, συμβολική και εμπειρική τέχνη της αστρολογίας ξεκίνησε πριν τουλάχιστον έξι χιλιάδες χρόνια. Η αυξανόμενη σύγχρονη γνώση μας για την διασύνδεση όλων των πραγμάτων έρχεται από την αρχαιότητα: το αρχαίο ρητό «όπως πάνω, έτσι και κάτω» εξακολουθεί να ισχύει. Υφαίνοντας ένα μικρό νήμα από αυτόν τον αρχαίο ιστό, μου δίνει μια βαθιά αίσθηση υπερηφάνειας και ορθότητας που έχει γερές ρίζες.

20-3-2015 mesaaaa

Μου αρέσει που είμαι σε θέση να κοιτάζω το νυχτερινό ουρανό, βλέποντας την ομορφιά του σεληνιακού κύκλου και των ορατών πλανητών στα συνεχώς μεταβαλλόμενα μοτίβα τους, γνωρίζοντας ότι είμαι κάποια που της έχει προσφερθεί το προνόμιο να αντιληφθεί, όχι μόνο την αστρονομική, αλλά και την συμβολική σημασία τους.
Μου αρέσει, επίσης, το γεγονός ότι ξεκίνησα ως απλή μελετητήρια που στην αρχή αποδοκίμαζε την αρχαία τέχνη και κατέληξα αφοσιωμένη επαγγελματίας - αφού έθεσα ως στόχο να αντιμετωπίσω την αμηχανία μου στην ανεξήγητη γοητεία που είχα αναπτύξει για ένα θέμα, το οποίο θεωρείται ότι είναι κάτω από την πνευματική εκτίμησή μου! Αυτή είναι η τυπική θέση της άγνοιας σε συνδυασμό με την αλαζονεία, από την οποία πολλοί άνθρωποι απορρίπτουν την αστρολογία, ίσως γιατί δεν συνειδητοποιούν ότι υπάρχει ένα βάθος και μια δύναμη κάτω από την έννοια «ζώδια».

Και τέλος, αγαπώ την αστρολογία για τη βοήθεια που μου έχει δώσει (και σε αμέτρητους άλλους ανθρώπους που ήταν πρόθυμοι να κοιτάξουν μέσα τους και να προσπαθήσουν να είναι ειλικρινείς με τον εαυτό τους), στην κατανόηση των ιδιορρυθμιών και της πολυπλοκότητας, τα δώρα και τους πόνους της προσωπικότητας, καθώς και τον τρόπο ζωής. Οι σπουδές μου οδήγησαν σε μια διά βίου αναζήτηση για να αποδείξω ότι η ύπαρξή μας έχει κάποιο νόημα, ότι δεν είμαστε μόνο πεταλούδες τυχαία καρφωμένες στο διοικητικό συμβούλιο της μοίρας και ότι ο καθένας είναι εδώ επειδή έχει κάτι μοναδικό να συμβάλει στην Μεγάλη Εικόνα. Η Αστρολογία μου έδωσε αυτή την απόδειξη.

Γι' αυτό, και με αυτή την αδιάσπαστη γραμμή των μελετητών και των επαγγελματιών της μεγάλης τέχνης που εκτείνεται παντού από τα λιθαράκια που έβαλαν οι αρχαίοι Χαλδαίοι, θα είμαι για πάντα ευγνώμων.

Διάβασε επίσης:

Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Η ιστορία της Uranian Astrology

Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Η Σύγχρονη Αστρολογία και ο αστρολόγος παιδαγωγός

Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Η ιστορία της Aστρολογίας από τα βάθη των αιώνων έως σήμερα

Παγκόσμια Ημέρα Αστρολογίας: I love astrology!

Παγκόσμια ημέρα Αστρολογίας: Ποιο είναι το κίνητρο του κάθε ζωδίου για να ασχοληθεί με την Αστρολογία;

Κατέβασε τώρα το application του Astrology.gr, για το iPhone, το iPad ή το iPod σου!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved