Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014: Η καλύτερη διατροφή για κάθε ζώδιο

Συμβουλές για τη διατροφή των υποψήφιων, με βάση το ζώδιό τους

Πανελλήνιες Εξετάσεις 2014: Η καλύτερη διατροφή για κάθε ζώδιο

Παρακάτω θα βρείτε συμβουλές για μία ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια των Πανελλήνιων εξετάσεων, που θα παρέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, έτσι ώστε η προετοιμασία να γίνει με τον καλύτερο τρόπο, να μειωθεί το άγχος και η απόδοση του κάθε υποψηφίου να είναι η καλύτερη δυνατή.

Όσον αφορά στο παιδί Κριό συνιστώνται συκώτι και γενικότερα κρέας που είναι καλές πηγές σιδήρου. Η αδυναμία του Κριού στο κρέας είναι δεδομένη, αλλά το γεγονός ότι ο σίδηρος βελτιώνει την πνευματική απόδοση και προλαβαίνει τα μαθησιακά προβλήματα, κάνει την κατανάλωσή του ιδανική.

Είναι κοινός τόπος ότι η σωστή διατροφή και ο ύπνος είναι ο κανόνας που χρησιμεύει για να συσσωρεύσουμε την απαραίτητη ενέργεια για τη μελέτη. Ένα παιδί Ταύρος θα χρειαστεί τουλάχιστον ένα μεσημεριανό ύπνο για να αποβάλλει την ένταση, ενώ είναι σίγουρο ότι θα εκτιμήσει ενδιάμεσα μικρογεύματα που θα του παρέχουν την απαραίτητη ενέργεια για τη σωστή λειτουργία του εγκεφάλου, όπως 2-3 κουλουράκια ή 1 κομμάτι μηλόπιτα (προτίμησε τα σπιτικά γλυκά).

Το παιδί Δίδυμος είναι σε άμεση συνάρτηση με την κατάσταση του νου του, καθώς αντανακλά και την κατάσταση του σώματος του. Αν νομίζετε ότι ο καφές θα κάνει κακό στην υπερβολική νοητική δράση του, να σας πω ότι η καφεΐνη του καφέ λειτουργεί ως διεγερτικό του κεντρικού νευρικού συστήματος και μπορεί να γίνει σύμμαχός του. Σε μικρές ποσότητες βελτιώνει τις πνευματικές ικανότητες, γιατί προκαλεί εγρήγορση και ελαττώνει το αίσθημα της κόπωσης του ατόμου.

Το παιδί Καρκίνος, που το συναισθηματικό στρες επηρεάζει το στομάχι του, θα μπορούσε να βοηθήσει τον εαυτό του με ένα ποτήρι ζεστό γάλα πριν τον ύπνο, που μειώνει το γαστρικό οξύ και βοηθά στην άμεση και γρήγορη απορρόφηση των στοιχείων που ευνοούν έναν καλό ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο χαλαρώνει και το μυαλό, έτσι ώστε να είναι έτοιμο για τις εξετάσεις του.

Η υπερπροσπάθεια του Λέοντα μπορεί να του προκαλέσει πολλά προβλήματα. Η ιδανική λύση ακούει στο όνομα φρούτα, είτε φρέσκα, είτε αποξηραμένα, ιδίως πορτοκάλια, ανανά και δαμάσκηνα (τροφές που ωφελούν και την καρδιά ), καθώς μελέτες τα τελευταία χρόνια έχουν δείξει ότι οι αντιοξειδωτικές ουσίες που περιέχουν, βελτιώνουν τη διαδικασία της μνήμης.

Τα νεύρα και η ανησυχία αντικατοπτρίζονται στο πεπτικό σύστημα ενός παιδιού Παρθένου και η πέψη τους έχει το δικό της μερίδιο στην γκρίνια. Το πράσινο τσάι είναι μια επιλογή πλούσια σε αντιοξειδωτικές ουσίες. Οι ουσίες αυτές προστατεύουν τους ιστούς του οργανισμού από τις ελεύθερες ρίζες και συμβάλλουν στην προστασία του εγκεφάλου και συνεπώς στη διαδικασία μάθησης.

Fotolia 14172122 Subscription XXL

Η ισορροπία είναι η βάση που στηρίζεται και η διατροφή του Ζυγού. Παιδί της Αφροδίτης, που αγαπά την ζάχαρη, η οποία για όσους δεν γνωρίζουν, αποτελεί σημαντικό ενισχυτικό της μνήμης. Η γλυκόζη, το βασικό συστατικό της ζάχαρης και όλων των υδατανθράκων, αποτελεί το αποκλειστικό καύσιμο του εγκεφάλου.

Το παιδί Σκορπιός είναι γεγονός ότι υπόκειται σε κακή υγεία, που προέρχεται από συναισθηματικές δυσκολίες. Έχει ένα πρόβλημα χειρισμού της ποσότητας των υγρών. Γι' αυτό κομμένα τα αναψυκτικά και το αλκοόλ, ενώ συνιστάται εμφιαλωμένο νερό πηγής. Η σημασία της σωστής ενυδάτωσης αποδεικνύεται από έρευνες, που δείχνουν ότι ακόμα και 3% αφυδάτωση (δηλαδή λιγότερη από 250 ml), προκαλεί έλλειψη συγκέντρωσης, αδύναμης μνήμης και μειωμένης απόδοσης.

Η εξωστρεφής φύση του παιδιού Τοξότη, λόγω υψηλών καύσεων, συνιστά μια διατροφή υψηλή σε πρωτεΐνες, με πολλά ψητά πουλερικά, ψάρια και αυγά. Μάλιστα τα αυγά είναι μια καλή πηγή λεκιθίνης, η όποια είναι υπεύθυνη για την γένεση βασικών νευροδιαβιβαστών και την προαγωγή των πνευματικών λειτουργιών.

Ένα σφάλμα που κανει το παιδί Αιγόκερως είναι η επανάληψη των ιδίων γευμάτων καθημερινώς. Είναι σημαντικό όμως να μην επαναλαμβάνουμε τα ίδια μοτίβα διατροφής, καθώς χρειαζόμαστε την ποικιλία όλων των θρεπτικών συστατικών. Μια διατροφή με βάση το καστανό ρύζι, προτείνεται, επειδή χωνεύεται πιο εύκολα απ' ό, τι τα ζυμαρικά, παρέχοντας στον εγκέφαλο τη ζάχαρη που χρειάζεται για μια λαμπρή απόδοση.

Ένα τόσο έντονα διανοητικό ζώδιο, όπως το παιδί Υδροχόος χρειάζεται μια υγιεινή διατροφή για να διατηρήσει τη ζωτικότητα του. Επειδή συνήθως χάνεται σε έργα και δραστηριότητες, του μένει λίγος χρόνος για ισορροπημένη διατροφή. Και μέσα σε όλη αυτήν την υπερδραστηριότητα, ξεχνά να φάει πρωινό! Τρώγοντας πρωινό, αυξάνουμε τα επίπεδα γλυκόζης του αίματος και επιτρέπουμε στον οργανισμό μας να λειτουργεί κανονικά. Μάλιστα, η κατανάλωση υδατανθράκων στο πρωινό συσχετίζεται ισχυρά με την προσοχή και την ικανότητα μνήμης των παιδιών.

Η αφηρημένη οπτική του παιδιού Ιχθύ, χρειάζεται μια εξτρά δόση ω-3 λιπαρών που βρίσκονται στο μουρουνέλαιο, στα ψάρια (σολομό, τόνο, σκουμπρί, κολιό, σαρδέλες) και προστατεύουν τον οργανισμό από εξασθένηση της μνήμης. Πιο συγκεκριμένα πειράματα έδειξαν ότι διατροφή πλούσια σε ένα ω-3 λιπαρό οξύ, προστατεύει τον εγκέφαλο από την απώλεια μνήμης.

Fotolia 51417788 Subscription XXL

Μερικές από τις παραπάνω συμβουλές είναι απλά κοινή λογική, αλλά όλοι ξέρουμε πως αυτή εξατμίζεται όταν αντιμετωπίζουμε έντονη πίεση και μεγάλο όγκο μελέτης υλικού.
Καλή επιτυχία!

Για να δεις όλα τα άρθρα και τις προβλέψεις για κάθε μέρα των εξετάσεων των Πανελληνίων 2014, πάτησε εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι προβλέπουν για σένα τα άστρα τον επόμενο χρόνο; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved