Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω - Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Η τελευταία Νέα Σελήνη του χρόνου πραγματοποιείται στις 22/12 στις 3.35 μετά τα μεσάνυχτα στην 1η μοίρα του Αιγόκερω.

Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου στον Αιγόκερω - Πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια

Αυτή η Νέα Σελήνη έχει εξαιρετική σημασία όχι μόνο γιατί συμπίπτει με το χειμερινό ηλιοστάσιο αποτελώντας και έναν απολογισμό ενός ολόκληρου χρόνου με νέα σημαντικά ξεκινήματα, αλλά γιατί οι πλανητικοί σχηματισμοί είναι ακραία σαφείς και προτρεπτικοί.

Η σύνοδος με τον Ερμή και οι όψεις του με Ουρανό και Πλούτωνα και παράλληλα η σύνοδος της Αφροδίτης στον Αιγόκερω με τον Πλούτωνα και το τετράγωνο με τον Ουρανό, τονίζουν πως ήρθε η ώρα της αναμέτρησης χωρίς έλεος, χωρίς συναισθηματισμούς και με ψυχρή λογική.

Όλα γίνονται χωρίς επιστροφή, οι αποφάσεις είναι καθοριστικές και οι γιορτές μυρίζουν μπαρούτι κάτω από την επίφαση του μύρου, του λιβανιού και του χρυσού περιτυλίγματος.

Ας δούμε πώς θα επηρεάσει τα 12 ζώδια ξεχωριστά.

ΚΡΙΟΣ

Οι ευθύνες σου σε στολίζουν σαν τις μπάλες το χριστουγεννιάτικο δέντρο και μέσα στις γιορτές τρέχεις και δεν φτάνεις. Το θέμα είναι πως τρέχεις μαραθώνιο βιασύνης, ενθουσιασμού, πάθους, έντασης και ανυπομονησίας. Βρίσκεσαι σε μεγάλη εγρήγορση και σκέφτεσαι τις αποφάσεις που θα πάρεις σε επαγγελματικό και προσωπικό επίπεδο. Άφησε τα ρίσκα κατά μέρος αν έχεις στα σκαριά ένα επαγγελματικό σχέδιο και ψήνεσαι αλύπητα, φρόντισε να μην το κάψεις από βεβιασμένες κινήσεις. Η προσωπική σου ζωή είναι ηφαίστειο έτοιμο να εκραγεί. Ξεκίνα με ψυχραιμία και εκμεταλλεύσου σωστά τις ευκαιρίες.

ΤΑΥΡΟΣ

Ο τρόπος που συμμετέχει ο κυβερνήτης σου Αφροδίτη σε αυτή τη Νέα Σελήνη σε κάνει να σκέφτεσαι πως στη ζωή σου δεν χωράει άλλη πλήξη και μονοτονία και καλείσαι να διευρύνεις τα ενδιαφέροντά σου. Ο νέος χρόνος πρέπει να σε βρει με καινούργιες επιδιώξεις, προσθέτοντας στη ζωή σου μια ασχολία που θα σε απομακρύνει από οποιοδήποτε κόλλημα ή παρατεταμένη αφοσίωση σε κάτι ή κάποιον. Σκέψου, συζήτα με δικούς σου ανθρώπους, ζήτα συμβουλές και πληροφορίες και ξεκίνα να εμπλουτίσεις τη ζωή σου με νέες εμπειρίες. Ένα ταξίδι θα ήταν ιδανικό αυτή την περίοδο.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Ο κυβερνήτης σου Ερμής υποδεικνύει το τι πρέπει να κάνεις για να αποδώσει κάθε τι που συμφέρει, χωρίς να παρασυρθείς από εμμονές. Κοίτα βαθιά μέσα σου και δες την σεξουαλική σου ζωή, μέτρα τις δυνάμεις και τις επιθυμίες σου και βρες ένα μέτρο που θα σε ισορροπήσει. Σταμάτα να κυνηγάς μόνο δάνεια και να φροντίζεις οικονομικές εκκρεμότητες και ασχολήσου με τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Τα υπαρξιακά σου ερωτήματα βγαίνουν στη φόρα αλλά μην τα αφήσεις να ξεπουληθούν σε παζάρια. Πρέπει να βρεις τη χρυσή τομή ανάμεσα στις υλικές και συναισθηματικές σου επιδιώξεις.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ήρθε η ώρα να δεις κατάματα την ποιότητα των σχέσεών σου με τους συντρόφους και τους συνεργάτες σου και να αλλάξεις οτιδήποτε σε δυσαρεστεί και σε καταβάλλει. Παράλληλα βρίσκεσαι σε μεγάλη ένταση και αισθάνεσαι πως με μια κίνηση μπορεί να τα καταστρέψεις όλα. Μέσα σου γίνεται μια μάχη ανάμεσα σε αυτό που αξίζει να έχεις και σε αυτό που έχεις κι εκεί είναι το δίλημμά σου. Δύσκολα θα αποφύγεις τις συγκρούσεις μέσα στις γιορτές, είτε με τους άλλους είτε με τον εαυτό σου. Είσαι έτοιμος να κάνεις ένα μεγάλο βήμα, αρκεί να είναι όντως μεγάλο και όχι απλά ένα παρορμητικό παραστράτημα.

ΛΕΩΝ

Η ψυχολογία σου κυμαίνεται από τους ουρανούς στα Τάρταρα και τούμπαλιν, αλλά αυτή η ταλαιπωρία δεν σε ικανοποιεί πια. Η υπερβολή και ο άκρατος συναισθηματισμός σου μπορεί να δημιουργήσουν προβλήματα στην εργασία και στην υγεία σου γι' αυτό θα πρέπει να φρενάρεις λίγο πριν τις μεγάλες αλλαγές που πρέπει να κάνεις. Δεν είναι κατάλληλο διάστημα να αρχίσεις μια διατροφή και να μπεις σε κανόνες, αλλά πρόσεχε τις υπερβολές μέσα στις γιορτές. Μια ευκαιρία στην εργασία είναι πιθανή, αλλά αυτό που χρειάζεσαι περισσότερο είναι να δουλέψεις με τον εαυτό σου. Απόφυγε το ψυχολογικό σου ξόδεμα και μην ποντάρεις στην τύχη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Αισθάνεσαι πως αυτές οι γιορτές είναι η ευκαιρία να ξεδώσεις, να διασκεδάσεις, να φλερτάρεις, να ανανεώσεις τις σχέσεις σου και να αποδράσεις από την καθημερινότητα. Σίγουρα σε περιμένουν ευχάριστες μέρες με τον κυβερνήτη σου Ερμή να σε κάνει να βλέπεις ουσιαστικά τα πράγματα και να μην αγνοείς λεπτομέρειες που δίνουν την ουσία. Είσαι γεμάτος πάθος, ερωτεύσιμος/η, διαθέσιμος/η, δημιουργικός/η και ανοιχτός/η, σε κάθε τι που χρωματίζει τη ζωή σου. Ωστόσο είσαι και αμείλικτος με οτιδήποτε και οποιονδήποτε προσπαθεί να σε απωθήσει από αυτό που επιθυμείς. Ναι, το παιχνίδι παίζεται με τους δικούς σου όρους.

ΖΥΓΟΣ

Είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο πως η στολισμένη ατμόσφαιρα γύρω σου δεν σε ικανοποιεί και βλέπεις πίσω από τη χρυσόσκονη το σκουριασμένο παρόν σου. Η κυβερνήτης σου Αφροδίτη σε προτρέπει με ένταση και πάθος να αλλάξεις συνήθειες, τρόπο συμπεριφοράς και οτιδήποτε αφορά στο σπίτι και τις σχέσεις σου με την οικογένεια. Έχεις ανάγκη να κάνεις κάτι διαφορετικό και ασυνήθιστο, δεν συμβιβάζεσαι με τίποτα γνώριμο και δοκιμασμένο και αυτό επεκτείνεται και στη συντροφική σου ζωή. Το γεγονός πως είσαι ανικανοποίητος/η με τις σχέσεις σου γίνεται το δίκοπο μαχαίρι των αλλαγών. Δίκοπο, γιατί είσαι ναι μεν αποφασισμένος/η αλλά εντελώς αδιάλλακτος/η.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Μαζεύεις όλα τα μαθήματα που έχεις πάρει, στοιβάζεις τις εμπειρίες σου και προχωράς στο νέο χρόνο κατασταλαγμένος, συνετός και άκρως ενεργητικός. Ο κυβερνήτης σου Πλούτωνας συμμετέχει σε αυτή τη Νέα Σελήνη σαν υποβολέας δύναμης και αυτοπεποίθησης που στηρίζει τα όνειρά σου και προωθεί τα σχέδιά σου. Επικοινώνησε όσο μπορείς και με κάθε τρόπο τις απόψεις σου, συνάντησε ανθρώπους κλειδιά για τους στόχους σου, δώσε έμφαση στον γραπτό λόγο και δραστηριοποιήσου με κάθε μέσο που διαθέτεις. Οι φετινές γιορτές θα σε εμπνεύσουν και θα σου δώσουν πάτημα για εποικοδομητικούς δρασκελισμούς.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Αισθάνεσαι πως αλλάζουν πολλά γύρω σου, αλλά εσύ παραμένεις ατρόμητος/η, αισιόδοξος/η και ανέμελος/η. Αυτό το οφείλεις σε πολλές πλανητικές συγκυρίες, ενώ σε αυτή τη Νέα Σελήνη επιθυμείς και πάλι να ξοδέψεις χρόνο και χρήμα με δικαιολογία τις γιορτές. Περιπλανήσου λοιπόν στον θαυμαστό κόσμο σου, ικανοποίησε την ανάγκη σου να προσφέρεις στον εαυτό σου και τους άλλους χαρά, αλλά προετοιμάσου κιόλας για νέα ξεκινήματα, που θα απομακρύνουν την ανασφάλειά σου και θα σε κάνουν να στραφείς πιο εσωτερικά. Κοίτα τις πραγματικές σου ανάγκες και μην ξοδεύεσαι άσκοπα προκειμένου να αντλείς πρόσκαιρη ικανοποίηση.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Είσαι πανέτοιμος/η να αλλάξεις ρότα με κάθε τίμημα με αυτή την υπαινικτικότατη Νέα Σελήνη στο ζώδιό σου και τον Ερμή και την Αφροδίτη με καθοριστικές όψεις. Αφήνεις πίσω την παλιά ζωή χωρίς οίκτο για κανέναν και τίποτα, κρατάς μόνο ότι σου χρησιμεύει ωμά και ψυχρά και προχωράς ακάθεκτος/η για μια άλλη. Η μεταμόρφωση αρχίζει σταδιακά και το μόνο που σκέφτεσαι μέσα στις γιορτές είναι πως θα αλλάξεις ριζικά εσωτερικά και εξωτερικά. Γίνεσαι σκληρός/η φαινομενικά αλλά μέσα σου ξέρεις πόση ευαισθησία χρειάζεται για να προχωρήσεις. Πάρε σημαντικές αποφάσεις ξεκάθαρα.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Σου είναι δύσκολο να είσαι ο εαυτός σου γιατί αντιμετωπίζεις μια κρίση ταυτότητας μέσα στις γιορτές, γυρίζοντας στο παρελθόν, συγκρίνοντας και εκλογικεύοντας. Οι ανασφάλειες βγαίνουν στο προσκήνιο, αγωνιάς και φοβάσαι για το μέλλον, ενώ παράλληλα ξέρεις πως τίποτα δεν θα είναι ίδιο. Ξεκαθάρισε κάθε παρασκήνιο, μυστική σχέση, ίντριγκα και σκοτεινή υπόθεση. Μην αφήσεις τίποτα σε εκκρεμότητα για το νέο χρόνο και δώσε στον εαυτό σου την ευκαιρία να αποδεσμευτεί από κατάλοιπα που δεν οδηγούν πουθενά.Τα απωθημένα στην παρούσα φάση είναι μια δυσοσμία που πρέπει να αντικαταστήσεις με ευωδιά.

ΙΧΘΥΕΣ

Τι καλύτερο για σένα αυτές τις ημέρες από το να βρίσκεσαι με κόσμο, να συμμετέχεις στα κοινά, να προσφέρεις σε όσους έχουν ανάγκη και να παρευρίσκεσαι σε εκδηλώσεις και κοινωνικές συναναστροφές. Αυτή η Νέα Σελήνη σε βοηθά να δεις με ποιους θα πορευτείς τη νέα χρονιά, διαχωρίζει τους φίλους από τους γνωστούς και σου δείχνει που θα απευθύνεσαι στο εξής χωρίς να χάνεις χρόνο και φαιά ουσία. Ο νέος χρόνος θέλεις να σε βρει γεμάτο/η και πως έπραξες το καθήκον σου απέναντι στον εαυτό σου και στους συνανθρώπους σου. Διεύρυνε τον κοινωνικό σου κύκλο με αυτούς που μπορούν να στηρίξουν τις ευαισθησίες σου.

Διάβασε επίσης: Κώστας Λεφάκης: Νέα Σελήνη Δεκεμβρίου - Νέο κεφάλαιο στην παγκόσμια ιστορία

Κατέβασε τώρα το application του astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

*Θέλεις να μάθεις τι λένε τ' άστρα για σένα τους επόμενους 12 μήνες; Τότε πάτησε εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved