Πλανητικό σκηνικό Οκτωβρίου 2014

«Οι δυσκολίες της ζωής αντιμετωπίζονται συνήθως με τρεις τρόπους: την ελπίδα, το όνειρο και το χιούμορ» Immanuel Kant

Πλανητικό σκηνικό Οκτωβρίου 2014

Με αυτή τη φράση του Κάντ περιγράφεται αυτός ο μεταβατικός μήνας, στον οποίο η ναφθαλίνη αντικαθιστά την καλοκαιρινή ευωδιά, αλλά οι εκπλήξεις, οι προτροπές και οι προκλήσεις, μας διατηρούν ακόμα οπαδούς του νυχτολούλουδου, κάποιες φορές εντελώς μάταια, άλλες πάλι με περίσσια γενναιότητα.

Ο Ήλιος διανύει την 8η μοίρα του Ζυγού σαν αρρενωπός καβαλάρης, που ραντίζει με αρμονία στο πέρασμά του.
Κομψότητα, καλαισθησία, ευγένεια και καλλιτεχνικές ορμές θεριεύουν τις μέρες μας, ενώ η συντροφική διάθεση μας φέρνει κοντά σε αγαπημένα πρόσωπα και φίλους, έως τις 23/10 στις 2.58 το μεσημέρι, που θα περάσει στον Σκορπιό για να εγείρει αλύτρωτες επιθυμίες και απωθημένα.
Το τετράγωνο με τον Πλούτωνα από 1 έως 8/10 παθιάζει το συναίσθημα ειδικά στις 4/10, το οποίο εκτίθεται διαρκώς με την αντίθεση με τον Ουρανό από 3 έως 11/10 και περισσότερο στις 7/10.
Στη συναισθηματική αυτή έκρηξη η συμμετοχή του τριγώνου με τον Δία από 5 έως 15/10 απογειώνει την κοινωνική ζωή αλλά και την αυτοπεποίθηση ειδικά στις 10/10, με αποτέλεσμα να βιώνουμε μια υπερβολή που αν είναι ευχάριστη ή δυσάρεστη, εξαρτάται από τον τρόπο που διεκδικούμε και συμπεριφερόμαστε.
Η διεκδίκηση που είναι πανταχού παρούσα αυτόν τον μήνα, εξαπλώνεται διαρκώς από το εξάγωνο με τον Άρη από 1 έως 22/10 και κορυφώνεται από 12 έως 15 του μήνα.
Δράση και πρωτοβουλίες έχουν την τιμητική τους, ειδικά όταν παρεμβάλλεται και η συνάντηση με την Αφροδίτη από 9 έως 22/10, που λυγίζει ακόμα και τους πιο δύσκαμπτους συναισθηματικά.
Προσπάθειες επανασύνδεσης, ερωτικής αναζήτησης και συμβιβασμών δίνουν καρπούς, αλλά η αχλάδα που έχει πίσω την ουρά είναι ο ανάδρομος Ερμής, που συναντάται με τον Ήλιο από 15 έως 18/10.
Σε αυτό το διάστημα και ειδικά στις 16/10 ας μη βιαστούμε να πάρουμε αποφάσεις, συλλέγοντας μόνο εμπειρίες που θα αξιολογηθούν αργότερα.

Ο Ερμής που θα βρίσκεται στην 2η μοίρα του Σκορπιού μπαίνει σε στάση στις 3/10 στις 8.03 το βράδυ και ετοιμάζεται για την ανάδρομη κίνησή του στις 5/10 την ίδια ώρα.
Πριν ξαναγυρίσει στον Ζυγό στις 11/10 φτάνοντας ως την 16η μοίρα, θα βρεθεί σε τρίγωνο με τον Ποσειδώνα από 1 έως 10/10, προσθέτοντας μπόλικη έμπνευση και φαντασία.
Στις 24/10 στις 10.27 το βράδυ θα κοντοσταθεί και πάλι για να επιστρέψει σε ευθεία φορά στις 26/10 την ίδια ώρα, φτάνοντας έως την 19η μοίρα του Ζυγού.
Το εξάγωνο με τον Άρη και η σύνοδος με την Αφροδίτη από 15 έως 19/10 μας κάνει δεξιοτέχνες στα λόγια και στις πράξεις, πείθουμε και πειθόμαστε εύκολα, ενώ η λογική μας λέει πως η μνήμη αναμοχλεύεται, αν κάποια γεγονότα επαναλαμβάνονται.
Το εξάγωνο με τον Δία από 17 έως 31/10 και η αντίθεση με τον Ουρανό από 22 έως 29/10 ανακινούν τις διανοητικές μας αντιδράσεις, καταστρώνοντας σχέδια, ξεχνώντας όμως να βγάλουμε φλας, αντιμετωπίζοντας δυσανασχετήσεις από τους άλλους οδηγούς.

Η Αφροδίτη θα διανύει την 2η μοίρα του Ζυγού αράζοντας στο αγαπημένο της σπίτι με σουρεαλιστικό κιμονό και πουπουλένιες παντόφλες έως τις 23/10 στις 11.53 το βράδυ που θα περάσει στον Σκορπιό, μεταμφιεζόμενη σε παθιασμένη ερωμένη φτάνοντας ως την 9η μοίρα του ζωδίου.
Οι αρχικές συναναστροφές της την προκαλούν να βγει εκτός ορίων, ενώ προσπαθεί να διατηρήσει τις ισορροπίες μέσα από το τετράγωνο με τον Πλούτωνα από 5 έως 12/10 και την αντίθεση με τον Ουρανό από 8 έως 14/10.
Το ίδιο φυσικά κάνουμε και οι υπόλοιποι, αφού πρώτα αντιδράμε σαν φεμινιστικό κίνημα που διαδηλώνει υπέρ των δικαιωμάτων του και μετά βάζει στο διαπασών στα μεγάφωνα το «Imagine» του Lennon.
Το εξάγωνό της με το Δία από 10 έως 17/10 ευνοεί συναισθηματικές υποθέσεις, φέρνει αισιοδοξία, παραλύει μικρότητες και μικροψυχίες, ενώ παράλληλα έχουμε την τάση να βρισκόμαστε σε καλαίσθητα και πολυτελή περιβάλλοντα. Ακόμα και αν δεν έχουμε χρήματα να ανταπεξέλθουμε στις επιθυμίες μας που είναι κρεμασμένες και στις βιτρίνες, μας αρκεί ο ρόλος του μπάτλερ στη βίλα των ονείρων μας, ειδικά στις 13 και 14/10.
Το εξάγωνο με τον Άρη από 12 έως 27/10 σηματοδοτεί μια ερωτικότατη περίοδο στην οποία οι σχέσεις απαρνούνται κάθε εγωισμό και παραδίδονται στην φυσική έλξη.
Η ομορφιά και η αρμονία είναι το ζητούμενο σε όλες μας τις κινήσεις, ενώ κάθε καλλιτεχνική δραστηριότητα αφήνει εκστατικό αποτέλεσμα, ειδικά στις 19 και 20 του μήνα.
Από 24 έως 31/10 το τρίγωνο με τον Ποσειδώνα και την Αφροδίτη να λικνίζεται πλέον στον Σκορπιό, όλα συνοψίζονται στη φράση «Σαγήνη και ότι γίνει», πλέοντας και πάλι σε ερωτομόρφες δίνες, στις οποίες ο πρώην ρομαντισμός γίνεται νυν λαγνεία.
Πέραν αυτού, η μουσική, η έμπνευση, ένα καλό κρασί, η διαμονή κοντά σε θάλασσα, οι καλλιτεχνικές ενασχολήσεις και οι κινήσεις φιλανθρωπίας, αποκτούν μεγάλη σημασία για την τόνωση της ψυχολογίας μας.

Ο Άρης συνεχίζει την εφηβική πορεία του στον Τοξότη από την 12η μοίρα έως τις 26/10 στις 12.43 το μεσημέρι, που θα περάσει στον Αιγόκερω για να ωριμάσει.
Έως εκείνη τη στιγμή θα βρίσκεται σε τρίγωνο με τον Ουρανό από 1 έως 10/10 και σε τρίγωνο με τον Δία από 1 έως 16/10.
Ένας ριψοκίνδυνος αγώνας ξεκινά με τόλμη και αισιοδοξία, κάνοντας κινήσεις εντυπωσιασμού, επίδειξη θάρρους και πρωτοποριακής ευελιξίας.
Οι επενδύσεις πάσης φύσεως δίνουν και παίρνουν, μέσα από άπλετο ενθουσιασμό και έντονη ενεργητικότητα.
Στις 5 και στις 9/10 η αίσθηση της γλυκιάς εξόντωσης καλύπτει ακόμα και τα πιθανά λάθη, τα οποία δικαιολογούνται χωρίς δεύτερες σκέψεις από τους άλλους.

Ο Δίας βασιλεύει ακόμα στο βασίλειο του Λέοντα θρονιασμένος στην 16η έως την 20η μοίρα του ζωδίου.
Το τρίγωνο με τον Ουρανό από 1 έως 20/10 προτρέπει να απελευθερωθούμε από πάσης φύσεως δεσμά και να δούμε τη ζωή με αισιοδοξία, μέσα από απροσδόκητες ευκαιρίες που έρχονται ξαφνικά στο δρόμο μας.
Το τετράγωνο όμως με τον Κρόνο που είναι σε ισχύ όλο τον μήνα, αποτελεί ένα δυσάρεστο αντίβαρο, που αυξάνει τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες, μαζί με την ανησυχία και την αγωνία.
Από τη μία η επιθυμία να πάμε παρακάτω και από την άλλη η αμφιβολία μήπως πέσουμε στο κενό, εξαναγκάζουν πολλούς σε αγχωτικές συμπεριφορές.
Παρόλα αυτά, οφείλουμε να αξιολογήσουμε τα πάντα και τους πάντες, κάνοντας το γενναίο βήμα.

Ο Κρόνος σε ρόλο Κέρβερου βηματίζει από την 20η έως την 23η μοίρα του Σκορπιού, αφήνοντας προειδοποιητικά αποτυπώματα για τις φιλικές και τις εχθρικές του εκφάνσεις.
Τα αποτυπώματα αυτά καλούνται να αντικρίσουν κατάματα οι Λέοντες γεννημένοι από 8 έως 16/8, οι Σκορπιοί γεννημένοι από 8 έως 16/11, οι Ταύροι γεννημένοι από 6 έως 14/5 και οι Υδροχόοι γεννημένοι από 5 έως 12/2.

Ο Ουρανός συνεχίζει την ανάδρομη πορεία του στον Κριό από την 14η έως την 13η μοίρα του ζωδίου, ο Ποσειδώνας και αυτός ανάδρομος στους Ιχθύες από την 5η έως την 4η μοίρα του ζωδίου και ο Πλούτωνας κολλημένος στην 11η μοίρα του Αιγόκερω.

Η Πανσέληνος του μήνα πραγματοποιείται στις 8/10 στις 1.50 το μεσημέρι στον άξονα Κριού – Ζυγού και συγκεκριμένα στην 15η μοίρα του Κριού.
Μαζί της πραγματοποιείται και η ολική έκλειψη Σελήνης, γεγονός που δίνει σημαντικό νόημα στην επίδρασή της.
Πέραν αυτού, μια σειρά όψεων και ένας σημαντικός αριθμός πλανητών που συμμετέχουν σε αυτήν την Πανσέληνο, τη χρίζουν ιδιαίτερης σημαντικότητας σε ότι αφορά τις ισορροπίες που ανατρέπονται, είτε για καλό είτε για κακό.
Επηρεάζονται άμεσα Κριοί, Ζυγοί, Καρκίνοι και Αιγόκεροι γεννημένοι στο μέσο του δεύτερου δεκαήμερου, αλλά και όσοι έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο γύρω από τις μοίρες της Πανσελήνου-έκλειψης.
Έχοντας το μαχαίρι και το φρούτο στο χέρι, όλα εξαρτώνται από το πώς θα το κόψουμε ή αν θα κοπούμε.

Οι όψεις στο ωροσκόπιο της Πανσελήνου:

Ο Ουρανός σε σύνοδο με τη Σελήνη στον Κριό και σε αντίθεση με τον Ήλιο στον Ζυγό, προκαλεί αναμφίβολα αναταράξεις σε σχέσεις και συνεργασίες μέσα από μια ακατανίκητη επιθυμία να αποδεσμευτούμε από κάτι που μας πιέζει.

Ο Δίας σε εξάγωνο με τον Ήλιο και σε τρίγωνο με τη Σελήνη και τον Ουρανό, δίνει συγκατάθεση στα καλώς κείμενα αλλά και στα κακώς, διογκώνοντας κάθε αποτέλεσμα.

Ο Άρης σε εξάγωνο με τον Ήλιο και σε τρίγωνο με Σελήνη, Δία και Ουρανό, προτρέπει συνεχώς για δράση, ρίσκο, αλλαγές και αναθεωρήσεις και όλοι μαζί για μια νέα τάξη πραγμάτων, προσώπων και καταστάσεων.

Η Αφροδίτη σε σύνοδο με τον Ήλιο και σε αντίθεση με τη Σελήνη αλλά και η αντίθεσή της με τον Ουρανό και το τετράγωνο με τον Πλούτωνα, επιβεβαιώνει πως ότι δεν μας σκοτώνει μας κάνει πιο δυνατούς, αλλά μέσα στον μεταφορικό αυτό θάνατο υπάρχει μια νέα ζωή.

Στη Νέα Σελήνη στις 24/10 μόλις 56' λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, στην 1η μοίρα του Σκορπιού, συντελείται η δεύτερη έκλειψη που είναι μερική Ηλιακή, έχοντας και αυτή ιδιαίτερο νόημα ως προς τα νέα ξεκινήματα που σχεδιάζουμε.
Επηρεάζει έντονα Ταύρους, Σκορπιούς, Λέοντες και Υδροχόους των πρώτων ημερών, Ζυγούς, Κριούς, Αιγόκερους και Καρκίνους των τελευταίων ημερών και όσους έχουν πλανήτες ή ωροσκόπο γύρω από τη συγκεκριμένη μοίρα της Νέας Σελήνης – έκλειψης.
Οι ευκαιρίες που παρουσιάζονται είναι οικονομικής φύσης, ρυθμίσεις και διακανονισμοί, κληρονομικών και φορολογικών εκκρεμοτήτων.
Στο φως βγαίνουν κάθε είδους κρυφές σκέψεις και ανησυχίες, ενώ καλό θα ήταν να μην επηρεαστούμε από συναισθηματικές υπερφορτίσεις, βλέποντας την ουσία και όχι αγνοώντας την από ανημποριά.

Με ένα τόσο πλούσιο πλανητικό σκηνικό ο μήνας αυτός μοιάζει με παζάρι σπάνιων αντικειμένων, αλλά θα πρέπει να προσέχουμε αν αυτό που αγοράζουμε, αξίζει την τιμή του.

Καλό μήνα!

{youtube}NEnvWxlTQbQ{/youtube}

Διάβασε επίσης:

Προβλέψεις Ταρό Οκτωβρίου για τα 12 ζώδια

Αριθμολογία: Τα Ερωτικά και Οικονομικά του Οκτωβρίου

Κινέζικη Αστρολογία: Προβλέψεις Οκτωβρίου

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved