Πλανητικό σκηνικό Αυγούστου 2014

Τι να τον κάνω το σκοπό σου, η στάση σου μου αρκεί!

Πλανητικό σκηνικό Αυγούστου 2014

Η κίνηση των πλανητών τον φετινό Αύγουστο, μπορεί κάλλιστα να παρομοιαστεί με τον τίτλο από τη φράση του «Μπρεχτ», εφόσον η αντιφατική επιρροή τους αφήνει μια στυφή γεύση στο στόμα.

Ο τελευταίος και πιο ελκυστικός μήνας του καλοκαιριού, έχει σκοπό να δοκιμάσει τις αντοχές μας και να ανακινήσει πολλά θέματα, που χρειάζονται άμεση επεξεργασία το φθινόπωρο. Οι προσφορές, οι προτροπές και οι ευκαιρίες μπορεί να εξαγοράζονται συχνά από στερητικές απόπειρες δημιουργώντας σύγχυση, διατηρούν όμως το αυθύπαρκτο μεγαλείο τους.

Ο Ήλιος στον Λέοντα θα διανύσει το ζώδιο από την 10η μοίρα έως τις 23/8 στις 7.46 το πρωί, που θα περάσει στην Παρθένο.
Από 4 έως 14 του μήνα η δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο και η αρμονική όψη με τον Ουρανό, πιέζουν και οι δύο για κάτι, προσπαθώντας η μία να εξουδετερώσει τις δυνατότητες της άλλης.
Το διάστημα αυτό θα πρέπει να απαλλαγούμε από την επικίνδυνη φιλοδοξία και επιθυμία, να κάνουμε κινήσεις που δεν είμαστε ικανοί να κάνουμε σωστά.
Αυτό είναι πολύ σημαντικό για την προσωπική μας κάλυψη, παρόλο που το ίδιο σχεδόν διάστημα η σύνοδος του Ήλιου με την Αφροδίτη από 5 έως 12/8 μας πάει ακριβώς εκεί που λέει και το τραγούδι «Θα πάω και ας μου βγει και σε κακό».
Ότι και αν επιλέξουμε, πρόκειται για ένα ιδιόμορφο διάστημα, πολύπλευρο, εκτονωτικό, ενίοτε προβληματικό και άκρως ερωτικό.
Με την είσοδο του Ήλιου στην Παρθένο, η αντίθεση με τον Ποσειδώνα από 25 έως 31/8 έχει σκοπό να μας περιπλανήσει σε μια καλοκαιρινή απογραφή, στην οποία η εύρεση λαθών τείνει να οδηγήσει σε φανταστικά σενάρια.

Ο Ερμής στον Λέοντα έως τις 15/8 έχει τη δική του αντιπαράθεση και μάλιστα εις διπλούν.
Από 1 έως 5/8 η δυσαρμονική όψη με τον Άρη και η σύνοδος με τον Δία δημιουργούν πληθωρικές σκέψεις και κινήσεις, ενώ μυαλό και σώμα βρίσκονται σε υπερδιέγερση.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι να μην υπερβάλλουμε σε ότι σκεφτόμαστε και πράττουμε.
Από 7 έως 11/8 η δυσαρμονική όψη με τον Κρόνο και η αρμονική με τον Ουρανό, έρχεται να ενισχύσει τις ήδη υπάρχουσες όψεις με τον Ήλιο, διαβεβαιώνοντας για όσους μπορούν να ακούσουν, πως αν θέλουμε να είμαστε ευτυχισμένοι δεν είναι δυνατότητα των άλλων να συμβεί το αντίθετο.
Στις 16/8 ο Ερμής περνάει το αγαπημένο κατώφλι της Παρθένου για να ξεκουραστεί στο σπίτι του δεχόμενος και ευπρόσδεκτους επισκέπτες.
Από 17 έως 21/8 η αντίθεση με τον Ποσειδώνα προετοιμάζει το έδαφος της αξιολόγησης κάποιων καταστάσεων, οι οποίες θα αξιολογηθούν με πάθος και αποφασιστικότητα, κάτω από την αρμονική επιρροή με τον Πλούτωνα από 19 έως 24/8.
Η αρμονική όψη με τον Άρη από 23 έως 27/8 δίνει ευκαιρίες για σχολαστική ασχολία με θέματα που εκκρεμούν, ενώ η αρμονική όψη με τον Κρόνο από 24 έως 27/8 βοηθάει στο να βάλουμε πρόγραμμα, οργανώνοντας τις υποχρεώσεις μας.
Το διάστημα προσφέρεται για εύστοχες σκέψεις και ενέργειες.

Η Αφροδίτη από τις 16ο μοίρες του Καρκίνου θα περάσει και αυτή το τεστ της συνάντησης με Κρόνο και Ουρανό από 1 έως 4/8, με τη διαφορά πως αυτή θα έρθει σε αρμονική όψη με τον Κρόνο και σε δυσαρμονική με τον Ουρανό, τριπλάροντας άριστα το παιχνίδι.
Αυτές τις πέντε μέρες μπορεί να αισθανθούμε πως κάτι θα πρέπει να γειώσουμε και κάτι να απογειώσουμε.
Αφήνοντάς μας ένα πολύ υπαινικτικό μήνυμα, η θεά του έρωτα περνάει στον Λέοντα στις 12/8 για να πυροδοτήσει το δεύτερο δεκαπενθήμερο του καλοκαιριού, ανάβοντας φωτιές μέσα στο λιοπύρι.
Η συνάντησή της με τον Δία από 14 έως 21/8 ξεσηκώνει κύματα ηδονής, ενθουσιασμού και επιθυμιών. Το διάστημα αυτό απολαμβάνουμε τα πάντα περισσότερο. Τρώμε, πίνουμε, διασκεδάζουμε, ερωτευόμαστε, μιλάμε, κοιτάμε και δραστηριοποιούμαστε, πιο αχόρταγα από άλλες φορές.
Η υπερβολή είναι μόνιμα κρεμασμένη για να στεγνώσει, όπως ακριβώς το μαγιό μας μετά τη θάλασσα, με αποκορύφωμα στις 18/8 που όλα μπορεί να συμβούν.
Η δυσαρμονική όψη με τον Άρη από 20 έως 31/8 προκαλεί τόσο ερωτικό πάθος, που ξεχύνεται γύρω μας σαν μεθυστική μυρωδιά από γιασεμί.
Η σεξουαλική ενέργεια αφυπνίζεται προκειμένου να τρυγήσει όσες περισσότερες επιθυμίες μπορεί, ενώ η συνεχής εσωτερική ένταση ψάχνει διαρκώς για εκτόνωση.
Από 22 έως 29/8 βρισκόμαστε στο ίδιο έργο θεατές για μία ακόμα φορά, με την Αφροδίτη να έρχεται σε δυσαρμονική όψη πλέον με τον Κρόνο και σε αρμονική με τον Ουρανό.
Σαν πονηρό τερτίπι μοιάζει αυτό το αλισβερίσι της, που για άλλη μια φορά μας υπενθυμίζει τη σημασία του μέτρου, ώστε να μπορέσουμε αργότερα να μην ξοδευτούμε απλά στο άμετρο, αλλά να το απολαύσουμε με την καρδιά μας.
Στις 25 και 26/8, αυτή η υπενθύμιση αποκτά μεγαλύτερο μέγεθος και σημασία.

Ο Άρης φιγουράρει από τη νέα του θέση στον Σκορπιό, σαν κολακευμένος αριστοκράτης που άφησε για λίγο το βλοσυρό και ακατάδεκτο ύφος του.
Παίζοντας και αυτός με τις δικές του αντιφάσεις, έρχεται σε δυσαρμονική όψη με τον Δία και σε αρμονική με τον Ποσειδώνα από 1 έως 14/8, για να τονίσει επιπλέον ένα ήδη τονισμένο διάστημα.
Οι ευκαιριακές σχέσεις, συνάψεις και συμφωνίες, είναι πολύ εύκολο να μας οδηγήσουν σε πλάνες, ξοδεύοντας χρόνο για κάτι που πέρα από πιθανό σασπένς, δεν έχει βαθύτερη ουσία. Ειδικά στις 6 και 7/8 η υπερβολή και η ματαιοδοξία χτυπάνε κόκκινο.
Από 11 έως 19 του μήνα η αρμονική όψη με τον Πλούτωνα ενισχύει τις ανταγωνιστικές προθέσεις, προσφέροντας όμως και ένα ιδιαίτερα δημιουργικό διάστημα ιδιαίτερα στις 15/8.
Από 18 έως 31/8 η συνάντησή του με τον Κρόνο βγάζει όλα τα προβλήματα και τα απωθημένα σαν σουπιά που χύνει το μελάνι της θολώνοντας τα καθάρια νερά.
Λόγω και άλλων επιρροών, αυτό το διάστημα χρειάζεται αποτοξίνωση και προσπάθεια μετριασμού των εντάσεων και του άγχους, ειδικότερα στις 25/8.

Ο Δίας συνεχίζει τη μεγαλοπρεπή πορεία του στον Λέοντα, όπως ο βασιλιάς που βγήκε περίπατο να σκορπίσει χρυσό στο λαό του.
Φτάνοντας ως τις 10ο μοίρες του ζωδίου, χορηγεί με πλεονεκτήματα εύνοιας τους Λέοντες, Κριούς, Τοξότες, Ζυγούς, Δίδυμους και Υδροχόους του πρώτου δεκαήμερου.

Ο Κρόνος συνεχίζει την πορεία του στον Σκορπιό από τις 16 έως τις 18ο μοίρες του ζωδίου, πιέζοντας Σκορπιούς, Ταύρους, Υδροχόους και Λέοντες γεννημένους στο δεύτερο μισό του δεύτερου δεκαήμερου και φέρνοντάς τους προ των ευθυνών τους.

Ουρανός, Ποσειδώνας και Πλούτωνας σε ανάδρομη πορεία ανακινούν με τη συμμετοχή τους, παρελθοντικές καταστάσεις που δεν έχουν βρει τη λύση τους.

Η Πανσέληνος του μήνα, η πολυσυζητημένη Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, θα πραγματοποιηθεί στις 10/8 στις 9.10 το βράδυ στον άξονα Λέοντα – Υδροχόου και συγκεκριμένα στην 19η μοίρα του Λέοντα και αυτή τη φορά θα συζητηθεί ακόμα πιο πολύ, λόγω των επιρροών που την περιβάλλουν.
Η συμμετοχή του Ερμή, η δυσαρμονική συμμετοχή του Κρόνου και η αρμονική συμμετοχή του Ουρανού, δεν αφήνουν περιθώρια επανάπαυσης.
Η σκέψη βομβαρδίζεται από υποσυνείδητες ανησυχίες και μελαγχολικές τάσεις, αλλά εκεί που η κατάπτωση φαίνεται να έχει νικήσει αφοπλίζοντάς μας, εμφανίζεται ο Ουρανός σαν τον superman και δίνει πνοή στην παραιτημένη μας διάθεση, προκαλώντας ανατροπές και ευχάριστες εκπλήξεις.
Αξέχαστη αυτή η Πανσέληνος για πολλούς, εφόσον απογυμνώνει τα γεγονότα και φωτίζει όλες τις σκοτεινές και αμήχανες πλευρές τους.

Η Νέα Σελήνη που ακολουθεί πραγματοποιείται στις 25/8 στις 5.13 το απόγευμα στην 3η μοίρα της Παρθένου και σαν άξια διάδοχος της ανατρεπτικής Πανσελήνου, συνεχίζει να μας κρατάει σε εγρήγορση και υπερδιέγερση.
Η αντίθεση με τον Ποσειδώνα ξεκινά απολογισμούς αλλά με αρκετές παραλείψεις σκόπιμες ή μη, ενώ η σύνοδος Άρη – Κρόνου θα μπορούσε να μας αγκυλώσει σε άκαμπτες συμπεριφορές αν ο Ερμής δεν λειτουργούσε σαν ευεργετικός φυσικοθεραπευτής.
Επιπλέον το απόλυτο τρίγωνο Αφροδίτης – Ουρανού αλλά και η σύγκρουσή της με τον Κρόνο μαζί με τις υπόλοιπες επιρροές, δείχνουν πως αυτή η Νέα Σελήνη είναι πολύ σημαντική για αποφάσεις που θα καθορίσουν το μέλλον.

Στον μήνα αυτό κάθε χοντροκομμένη κολακεία δεν θα πρέπει να εκλαμβάνεται σαν καλοσύνη και κάθε προτροπή χρειάζεται επιδεικτικό τσεκάρισμα χωρίς αναστολές.
Ο Αύγουστος όπως και να είναι παραμένει ο πιο δελεαστικός καλοκαιρινός μήνας, αυτός που φορτίζει τις μπαταρίες μας για το φθινόπωρο και όλο τον χειμώνα.
Καλή φόρτιση λοιπόν και το γέμισμα να είναι πλήρες και ευεργετικό.

Διάβασε επίσης:

Ποιά ζώδια έχουν σημαντικές ημερομηνίες τον Αύγουστο;

{youtube}LHzRVsiB0Os{/youtube}

Κατέβασε τώρα το νέο application του Astrology.gr, για iphones, ipads και ipods εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved