Ουρανός – Πλούτωνας: Ένα τετράγωνο αλλιώτικο απ’ τα άλλα

Όμοια συνθήκη είχαμε συναντήσει σε «συμβατική» μορφή το 2010, τη χρονιά που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους αλλά και η λεγόμενη «Αραβική άνοιξη».

Ουρανός – Πλούτωνας: Ένα τετράγωνο αλλιώτικο απ’ τα άλλα

Στις 19 Σεπτεμβρίου, οι δύο «μεγάλοι» διασταυρώνουν τα ξίφη τους στους ουρανούς για μια ακόμη φορά, δίνοντας συνέχεια στο γαϊτανάκι των επτά συνολικά τετραγώνων που «υπόσχονται» να ταρακουνήσουν τον κόσμο μας, είτε εσωτερικά, είτε εξωτερικά.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο τετράγωνο φαίνεται πως ξεχωρίζει ανάμεσα στα υπόλοιπα της σειράς, αφού σε αυτό συμμετέχει και ο αστρικός Κρόνος από το Ζυγό, διαμορφώνοντας έτσι ένα «κρυφό» και ιδιαίτερα «σκληρό» ταυ-τετράγωνο, που όμοιο του είχαμε συναντήσει σε «συμβατική» μορφή το 2010, τη χρονιά που ξεκίνησε η Ευρωπαϊκή κρίση χρέους αλλά και η λεγόμενη «Αραβική άνοιξη». Και βέβαια το πιθανότερο είναι πως αυτές οι αναμνήσεις θα ξυπνήσουν μέσα στους μήνες που ακολουθούν κι ο κόσμος θα βιώσει έναν «δεύτερο γύρο», τόσο στην διεθνή Οικονομία, όσο και στο «Αραβικό τόξο». Και αν θέλετε τη γνώμη μου, τα πράγματα αυτή τη φορά θα είναι πολύ πιο «ζόρικα».

Επιπλέον, η παρουσία του τροπικού Κρόνου στον 9ο οίκο του κοσμικού «ωροσκόπιου της ανθρωπότητας» είναι βέβαιο πως θα επηρεάσει παγκοσμίως τα θέματα του οίκου, μεταξύ των οποίων είναι οι διεθνείς μεταφορές, τα ταξίδια, η πνευματική ζωή, η νομοθεσία αλλά και οτιδήποτε αφορά την μετανάστευση. Κι εδώ το «θα επηρεάσει» υπονοεί κρίσεις, συγκρούσεις ή σκληρές πολιτικές αποφάσεις αλλά επίσης και μεγάλα δυστυχήματα ή τρομοκρατικές προσβολές που θα αλλάξουν κυριολεκτικά το διεθνές τοπίο. Η λογοκρισία και η προπαγάνδα και οι παρακολουθήσεις θα γίνουν «μόδα» -πάντα με πρόσχημα την ασφάλεια- και σε κάποια γωνιά του κόσμου θα «σκάσει» ένα ακόμη «αυγό του φιδιού». όσο για την Οικονομία, ο Κρόνος βάζει στο παιχνίδι ομόλογα και χρεόγραφα, για τα οποία προβλέπεται ένα γενναίο κούρεμα.

Παράλληλα δεν θα λείψουν και οι διακεκριμένες φυσικές-ανθρωπιστικές καταστροφές, ανάλογες του σεισμού της Αϊτής ή της Ιαπωνίας.

Ξέρετε ότι γενικά προτιμώ να είμαι αισιόδοξος αλλά η πραγματικότητα είναι πως από τούδε και στο εξής, η ανθρωπότητα, για ένα διάστημα τουλάχιστον δώδεκα μηνών, εισέρχεται σε ένα τούνελ, με κύριο σκοπό να κερδίσει το στοίχημα της... ανθρωπιάς της. Γιατί τα υπόλοιπα -οικονομικά μεγέθη, πολιτικές και θεωρίες- έρχονται πάντα δεύτερα μπροστά στον πόνο και τη δυστυχία των απλών ανθρώπων.

Όσον αφορά τον χρόνο εκδήλωσης των γεγονότων, είναι δεδομένο πως το σύμπαν δε... βιάζεται! Έτσι λοιπόν δεν θα πρέπει να περιμένουμε σώνει και καλά κάτι εντυπωσιακό μόνον την περίοδο που σχηματίζεται αυτό το «κρυφό» ταυ-τετράγωνο (πρακτικά από τώρα μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου). Μέχρι την deadline του φθινοπώρου του 2013 είναι όλα ανοικτά και φυσικά για να βγουν συγκεκριμένα συμπεράσματα για το πότε και το που, θα πρέπει να εξεταστούν προσεκτικά οι ιδιαίτεροι αστρολογικοί δείκτες κρατών, τόπων ή πολιτικών, κάτι στο οποίο η Αστρολογία πάσχει εξ αιτίας της έλλειψης ειδικευμένου προσωπικού. Συνήθως κάποιος ερευνητής, αν είναι τυχερός, «πέφτει» πάνω στο πρόβλημα, έχοντας μια μάλλον άσχετη αφετηρία.

Θα μου πείτε δεν υπάρχει ελπίδα; Βεβαίως και υπάρχει αλλά κυρίως σε προσωπικό επίπεδο, αφού η συνδυασμένη κοσμική ενέργεια των τριών αργών πλανητών, μπορεί να γονιμοποιήσει κάθε δημιουργικό σπόρο που φωλιάζει μέσα μας, οδηγώντας μας σε σπουδαίες πράξεις ή επιτεύγματα, σε άλματα που ποτέ δεν θα πραγματοποιούσαμε κάτω από φυσιολογικές συνθήκες. Εξ άλλου και σε κοινωνικό επίπεδο, οι Επιστήμες και οι Τέχνες είναι δύο πεδία, όπου υπό την σκιά αυτού του πλανητικού σχηματισμού, μπορεί να σημειωθεί αξιοσημείωτη πρόοδος.

Από εκεί και ύστερα, η Πολιτική και η Οικονομία βαδίζουν ολοταχώς προς την ένταξη τους σε έναν παγκόσμιο μηχανισμό-κράτος και μέχρι οι «μεγάλοι» να φάνε όλους τους «μικρούς» δεν έχει νόημα να προσδοκούμε κάτι καλό από αυτές.

Να σημειώσω πως η όψη γίνεται στις 6 57΄ του παρορμητικού σταυρού με τους... γνωστούς τέσσερις (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς και Αιγόκερους) να είναι οι βασικοί αποδέκτες της ενέργειας της, ιδιαίτερα αν έχουν κάποιον σημαντικό γενέθλιο δείκτη τους κοντά στην 7η μοίρα (ανοχή ασφαλείας δεν υπάρχει αλλά το συν-πλην δύο μοίρες δείχνει λογικό).

Από τη στιγμή όμως που συμμετέχει σε αυτήν και ο Κρόνος, σαν κρίσιμες μοίρες μπορεί να εννοηθούν και οι δύο τελευταίες των παρορμητικών αλλά και οι δύο πρώτες του Σκορπιού και κατ' επέκταση των υπόλοιπων σταθερών ζωδίων (Ταύρου, Λέοντα και Υδροχόου).

Επί προσωπικού λοιπόν, αν επαναλαμβάνω έχετε σημαντικούς δείκτες στις συγκεκριμένες ζωδιακές περιοχές καλό είναι να προετοιμάζεστε για τις αναταράξεις που έρχονται. Και ουδείς πανικός χρειάζεται, αφού ο στόχος είναι ένας και μοναδικός: Με εφαλτήριο την ανατροπή των δεδομένων, να μπουν τα θεμέλια μιας νέας εποχής.

Όσο για την Ελλάδα, οι γνωρίζοντες θα πρόσεξαν ήδη πως το περί ου ο λόγος ταυ-τετράγωνο γίνεται ακριβώς επάνω στο γενέθλιο τετράγωνο της ανάμεσα στον Δία και τον Πλούτωνα, το οποίο «ευθύνεται» για το οικονομικό καθεστώς της χώρας, την διαχρονική διαπλοκή και τις 1,2,3... πολλές χρεοκοπίες της. Και με δεδομένες τις... άθλιες ενδείξεις στα προοδευτικά, μοναδική ελπίδα για να «σκατζάρουμε» κι αυτόν τον κάβο θα ήταν είτε η αξιοποίηση του ορυκτού μας πλούτου -κάτι όμως που ακόμη κι αν συνέβαινε αύριο θα αργούσε να αποδώσει τους ποθητούς καρπούς- είτε ένα ...θαύμα!

Έτσι, με φόντο τον μακρινό ορίζοντα και μοναδική βάσιμη ελπίδα τον Θεό της Ελλάδας, την END ή οτιδήποτε άλλο σκαρφιστεί η Χάρη του, πορευόμαστε ολοταχώς προς το άγνωστο, προσδοκώντας να μην συμβεί το αναπόφευκτο. Πάντως μέχρι και τον Ιανουάριο του 2013, οι ευχές μας μπορεί να πιάσουν τόπο. Για το μετά, κανείς δεν... ορκίζεται!

Διαβάστε επίσης:

-Το τετράγωνο Ουρανού-Πλούτωνα, μέρος Α΄

-Ευρώπη feat Ελλάδα - Το τετράγωνο Ουρανού/Πλούτωνα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved