Κ. Λεφάκης: Οι προβλέψεις μου για τις πολιτικές εξελίξεις του 2013

Διαβάστε στο astrology.gr τις αναλυτικές προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη για τις πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο, για το 2013.

Κ. Λεφάκης: Οι προβλέψεις μου για τις πολιτικές εξελίξεις του 2013

Η χώρα μας ανήκει στο ζώδιο του Υδροχόου και έχει Σελήνη στο ζώδιο των Διδύμων, Άρη στον Τοξότη, Πλούτωνα στον Κριό, Δία και Ποσειδώνα στον Αιγόκερω. Όλα αυτά, αλλά και άλλα στοιχεία, τουλάχιστον από αστρολογικής πλευράς, δείχνουν ότι το ζήτημα της Ελλάδας δεν είναι η πτώχευσή της αλλά, με βάση τις μεγάλες γεωστρατηγικες αλλαγές στην περιοχή μας, τα κέντρα εξουσίας αποσκοπούν στον έλεγχο της παραγωγής και διανομής πετρελαίων και αεριών της χώρας μας.

Από το καλοκαίρι του 2012 μέχρι περίπου το τέλος του 2013 η Ελλάδα προβληματίζεται για ποιο στρατόπεδο πρέπει να επιλέξει. Ο Κρόνος κυριαρχεί απέναντι από το ζώδιο της στο Λέοντα και εκπροσωπεί τους προτέκτορες και τους καταπιεστές της ή ακόμη και τους κρυφούς της εxθρoύς. Ο Ήλιος είναι ο φυσικός σύμμαχος της. Η γενέθλια αντίθεση του Ήλιου με τον Κρόνο στη νεώτερη της Ιστορία, δείχνει ότι οι πάτρωνες της χώρας γνώριζαν την ικανότητα των Ελλήνων να διαπρέπουν στον επιχειρηματικό κόσμο, όπως γνώριζαν επίσης και το επαναστατικό τους στοιχείο στο DNA των Ελλήνων και προκειμένου να αποφύγουν μια μελλοντική αμφισβήτηση της κυριαρχίας τους, όχι μόνο στη χώρα μας αλλά και στο παγκόσμιο σκηνικό, εφάρμοσαν στην Ελλάδα ένα συγκεντρωτικό γραφειοκρατικό σύστημα διοίκησης το οποίο στηρίζεται στο αστυνομικό κράτος για να κρατάει το λαό και τις αντιδράσεις υπό έλεγχο.

Την διαχείριση της αντίθεσης αυτής κάνει ο Άρης του γενέθλιου χάρτη στον Τοξότη που τριγωνίζει σε γενέθλιο Κρόνο και εξαγνίζει το γενέθλιο Ήλιο. Αυτό δείχνει ότι η χώρα έχει μέλλον και πως οι Έλληνες δεν θα χάσουν τη δημιουργικότητα, το οργανωμένο ταλέντο, τη διαπραγματευτική δεινότητα, το πείσμα, την αποφασιστικότητα αλλά και το κουράγιο τους, όχι μόνο να μην υποτάσσονται σε άλλους αλλά και να ανταποδίδουν χτυπήματα.

Ο Ερμής στην προοδευμένη του διάσταση μας λέει ότι η χώρα έχει φτάσει σε ένα σημείο που το χάσμα ανάμεσα στο επιχειρηματικό κατεστημένο και στην εργατική λαϊκή τάξη έχει μεγαλώσει τόσο πολύ εξαιτίας των σχεδίων της ιδιωτικοποίησης, της Ενέργειας και των Μεταφορών, που το επόμενο βήμα, αργά ή γρήγορα, θα είναι η επανάσταση. Και αυτό γιατί η πραγματική Διοίκηση απέναντι στο Λαό και την ηγεσία του είναι να μην τους ενημερώνει για τα πραγματικά της σχέδια. Αναμφίβολα οι Κρόνιες δυνάμεις απεργάζονται σχέδια για το μέλλον της χώρας που στόχο έχουν να αποτρέψουν τις Ηλιακές Δυνάμεις να αναλάβουν τα ηνία της χώρας, βάζοντας την επιχειρηματική ελίτ του παγκόσμιου και κυρίως του ασχολούμενου με τις παγκόσμιες μεταφορές Ελληνισμού στο ρόλο του διαπραγματευτή των διαφορών τους.

Από την άλλη πλευρά, οι Έλληνες στην τρέχουσα εποχή αντιλαμβάνονται ότι πρέπει να σοβαρευτούν και να επικεντρωθούν σε πρακτικά ζητήματα που έχουν να κάνουν κατά κύριο λόγο με την αναδόμηση της οικονομίας σχεδόν από μηδενική βάση. Επομένως στη φάση αυτή, θέλοντας και μη, οι Έλληνες τάσσονται και συντάσσονται με το Κρόνιο στοιχείο. Πόσο μάλλον τώρα που ο Κρόνος διέρχεται από το Σκορπιό και τετραγωνίζει στο εγγύς μέλλον τη γενέθλια θέση του στο Λέοντα και την γενέθλια θέση του στον Υδροχόο, δηλαδή με τους παραδοσιακούς πάτρωνες της χώρας.

Επίσης το 2013 μας βοηθά να συνειδητοποιήσουμε ότι πρέπει να βρούμε νέες διεξόδους στα τρέχοντα προβλήματα μας και πρέπει να έχουμε τα μάτια μας ανοικτά στις ευκαιρίες. Περιθώρια λάθους δεν υπάρχουν την ώρα που οι περισσότεροι θα ξεπεράσουν ακόμα και τα όρια της ψυχικής και της φυσικής τους αντοχής. Δεν θα λείψουν οι Ευνοϊκές και επικερδείς επαφές με προσωπικότητες κύρους γενικότερα και στον τομέα των μεταφορών και της ενέργειας ειδικότερα. Ωστόσο θα υπάρξουν εμπόδια που θα φέρουν δύσκολα προβλήματα στα οικονομία και την ρευστότητα της Χώρας. Καθυστερήσεις στην αποπληρωμή δανείων και άρνηση καταβολής φόρων, προβλήματα στο Ελληνικό Τραπεζικό σύστημα, καθώς επίσης και αυστηροποίηση του ελέγχου στο κρυμμένο κεφάλαιο.

Η Ηγεσία της Χώρας είναι υπό τον έλεγχο ντόπιων και ξένων συμφερόντων που έχοντας την δικιά τους ατζέντα δεν επιτρέπουν στην κυβέρνηση να προωθήσει μέτρα για την ανάπτυξη/ενίσχυση του παραγωγικού τομέα, αλλά και ούτε είναι διατεθειμένα τα συμφέροντα αυτά να αφήσουν την κυβέρνηση να προχωρήσει σε διακρατικές συμφωνίες που αφορούν στην ανάπτυξη του Ενεργειακού τομέα της Οικονομίας της Χώρας. Είναι πιθανό πάντως να διαμορφωθεί ένας συνεταιρισμός που θα βοηθήσει στην εικόνα της Χώρας στο εξωτερικό και θα δώσει διαπραγματευτικά ερρίσματα στην Κυβέρνηση.

Η ανάγκη αλλαγής ρότας της Χώρας έχει ληφθεί, αλλά τα μεγάλα κεφάλια δεν είναι σίγουρα για την κατεύθυνση! Η αιτία φυσικά είναι η αδυναμία της Κυβέρνησης να συμβιβάσει τις εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις του επιχειρηματικού κόσμου και της τάξης των εργαζόμενων, μιας και η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί καταλήγει σε σκηνικό της αντιπαράθεσης για την αντιπαράθεση. Πάλι το θέμα έχει να κάνει με τον κλάδο των τοπικών και των διεθνών μεταφορών κατά κύριο λόγο. Οι κινήσεις που θα γίνουν την περίοδο αυτή, σε ένα πλαίσιο απαισιοδοξίας ανάμεικτης με φόβο και σοβαρότητα αλλά και έλλειψης μακροχρόνιου μπούσουλα θα εκτιμηθούν αργότερα υπό το φως των εξελίξεων που θα ακολουθήσουν τις αποφάσεις. Οι κινήσεις αυτές θα έχουν να κάνουν με την διαμόρφωση νέων συμμαχιών στην περιοχή, εκτός ΕΕ, και στην αξιοποίηση της εκμετάλλευσης των πόρων της Χώρας επ' ωφελεία του βιοτικού επιπέδου του Λαού της. Οι αποφάσεις που θα πάρει η Χώρα στην φάση αυτή - αναφορικά με τον καρπικό της ρόλο που επιβάλλει η γεωστρατηγική της θέση - θα είναι καθοριστικές για πολλά χρόνια στο μέλλον και κατά πάσα βεβαιότητα μέχρι την επόμενη συζυγία του προοδευμένου με τον γενέθλιο Ήλιο.

Το σίγουρο είναι πάντως ότι το σκηνικό είναι βαρύ μια και ο Κρόνος μονοπωλεί τα γεγονότα και προς το τέλος του χρόνου μπαίνει ο Δίας στο σκηνικό διαχειριζόμενος την γενέθλια αντίθεση Κρόνου και Ήλιου. Μας λέει, λοιπόν, το σκηνικό πως ό,τι και να κάνουμε δεν θα μας αφήσουν να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε ως Κράτος και όχι μόνο αυτό, αλλά θα υπάρξουν και οδηγίες και για άλλες περικοπές στο Κοινωνικό Κράτος και μάλιστα χωρίς στηρίγματα στον διεθνή περίγυρο. Είναι πιθανό ότι η προσέγγιση που θα ακολουθήσει η Κυβέρνηση θα είναι οι περεταίρω οικονομικές αφαιμάξεις μιας και η τακτική που θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται από πλευράς Κυβέρνησης θα στηρίζεται στην αδυναμία της να προβάλει αντίσταση.

Παράλληλα όμως θα αρχίζει να ωριμάζει η ιδέα του διαζυγίου από την Κοινοπολιτεία στην οποία ανήκει η Χώρα (ΕΕ), μιας και το όνειρο της Κοινοπολιτείας αυτής έχει χάσει τον στόχο του. Και ενώ όλα φαίνονται μαύρα, στο τελευταίο τρίμηνο του χρόνου εμφανίζεται ένας από μηχανής θεός, ο Δίας, που παρόλο που είναι στο ζώδιο των Διδύμων φαίνεται ότι κάνει την δουλειά του διαμορφώνοντας ένα σχηματισμό παραλληλογράμμου που διαχειρίζεται την γενέθλια αντίθεση Κρόνου και Ήλιου της Χώρας, σε συνδυασμό με την αντίθεση του διελαύνοντα Δία με τον γενέθλιο Άρη. Ο γενέθλιος σχηματισμός σημαίνει ότι επειδή η Ελλάδα δεν μπορεί να συνεχίζει στον αδιέξοδο δρόμο της κάλυψης των κεφαλαιουχικών της αναγκών με δανεισμό (γιατί αυτό μαθηματικά οδηγεί στην εξέγερση του Λαού που νοιώθει τις συνέπειες στο βιοτικό του επίπεδο) φτάνει κάποτε η στιγμή που θα πρέπει να ξεφύγουμε από φοβικά σύνδρομα και να στραφούμε στην δημιουργία υγειών συνεταιρισμών που θα βοηθήσουν την χώρα στο να εκμεταλλευτεί τον φυσικό της πλούτο (πετρέλαια, αέρια, ήλιο) και τη θέση της Χώρας (ως κέντρου διακομιδής) στον ευρύτερο τομέα των προϊόντων και της μεταφοράς της Ενέργειας. Ο Δίας κάνει συζυγία με το μεσοδιάστημα Άρη - Ουρανού – πετρελαϊκές κλπ γεωτρήσεις - των ΗΠΑ που με την σειρά του ενεργοποιεί την γενέθλια συναστρία της αντίθεσης Ήλιου – Κρόνου της Ελλάδας με τον άξονα MC/IC των ΗΠΑ.

Συμπερασματικά είναι προφανές ότι το πρόβλημα της Ελλάδας συνδέεται με το παιχνίδι κυριαρχίας στην περιοχή μας και στους πόρους της, με διεκδικητές από την μια πλευρά την Γερμανία (ως αρχηγού της ΕΕ) και από την άλλη τις ΗΠΑ, το Ενωμένο Βασίλειο και την Ρωσία.

Η χώρα μας έχει φτάσει σε ένα κρίσιμο σημείο που επιβάλλει την αναθεώρηση των παραδοσιακών της συμμαχιών και την σύναψη νέων για τον ορίζοντα των επόμενων 180 χρόνων. Είναι προφανές ότι κάποιοι από τους προαναφερθέντες θα χάσουν (Ενωμένο Βασίλειο και Γερμανία) και κάποιοι θα κερδίσουν για διαφορετικούς λόγους (ΗΠΑ και Ρωσία). Σε πιο παρακατιανό επίπεδο η Τουρκία θα είναι από τους χαμένους. Η πίεση στην Ελλάδα θα ενταθεί μέχρι τις εκλογές στην Γερμανία (Σεπτέμβριος 2013) και τα καψόνια που θα μας κάνουν οι Γερμανοί και οι Εγγλέζοι (οι πρώτοι για το νέο Imperium που ονειρεύονται και οι δεύτεροι γι' αυτό που χάνουν) που θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί στις ευθείες και έμμεσες προκλήσεις που θα δεχθούμε. Δυστυχώς η (όποια) Κυβέρνηση δεν θα έχει άλλη επιλογή παρά να σέρνεται στο να επιβάλλει μέτρα φορολογίας που θα χτυπάνε την ακίνητη περιουσία, το κοινωνικό κράτος, έχοντας σαν στόχο την (παλαιά) μεσαία τάξη.

Ένα αρνητικό ενδεχόμενο από τώρα μέχρι του χρόνου τον Μάρτιο, είναι μια πιθανή εμπλοκή μας με τους Γείτονες. Και αυτό γιατί ίσως πρέπει να αμφισβητήσουμε την ειλικρίνεια των νεόκοπων συμμάχων μας στην περιοχή και να ελπίζουμε στο βέτο της Ρωσίας.

Στην περίοδο αυτή επίσης, μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2013, μπορεί και να αλλάξουμε άλλες δύο κυβερνήσεις. Η εσωτερική αναταραχή θα αρχίσει να οργανώνεται και πάλι και θα πρέπει να προσέξουμε τις περιόδους των Εκλείψεων, γιατί τα πνεύματα θα είναι οξυμένα (αυτό αφορά και στους Γείτονες που έχουν Ήλιο στον Σκορπιό).

Παρόλα όσα διαδίδονται περί της παντοκρατορίας του υφιστάμενου κυβερνητικού σχήματος της Γερμανίας σε συνδυασμό με την επανεκλογή του Ομπάμα στις ΗΠΑ φέτος τον Νοέμβριο, θεωρώ ότι οι διαμορφούμενες διεθνείς συνθήκες θα λειτουργήσουν υπέρ μας, ειδικά επειδή ο ρόλος της Τουρκίας θα αμφισβητηθεί έντονα στην ίδια περίοδο.

Η αχτίδα της Ελπίδας θα έρθει για εμάς από το Φθινόπωρο του 2013 και η περίοδος μέχρι τον Μάιο του 2014 θα είναι αυξανόμενα θετική και για τον γεωστρατηγικό ρόλο της χώρας στην περιοχή και για την εκμετάλλευση των εθνικών μας πόρων. Βέβαια υπάρχει ένα κατεστημένο στην διοίκηση της χώρας που είναι ταγμένο σε άλλα συμφέροντα, που με την σειρά τους πνέουν μένεα γιατί ο ρόλος και τα συμφέροντα τους στην περιοχή αμφισβητείται (Ηνωμένο Βασίλειο και Γερμανία). Θεωρώ όμως ότι το ποτάμι δεν έχει γυρισμό και εκεί στο 2015 μάλλον θα ανακτήσουμε τις δυνάμεις μας έχοντας στο ενεργητικό μας τον έλεγχο της χώρας.

Η Ρωσία τα χρόνια που ακολουθούν, θα παραμείνει παίκτης στην διεθνή σκακιέρα με την παρέμβαση της στα τεκταινόμενα στην περιοχή μας όντας όμως ανέτοιμη για να αντιπαρατεθεί σε μια πολεμική αναμέτρηση. Η στρατηγική της επιλογή είναι η διπλωματία της θρησκείας και η συμμαχία με το Ισραήλ. Η Ρωσία φαίνεται να εγγυάται επίσης τα σύνορα της Ελλάδας και παρόλη την αντίθεση της με τις ΗΠΑ θα βρει σημείο συνεννόησης μαζί τους, κάτι που δεν θα κάνει η Μεγάλη Βρετανία.

Το σημερινό Ισραήλ, δεν έχει καμία σχέση με εκείνο των προηγούμενων δεκαετιών. Το διεθνές σύστημα έχει διαβρώσει το δικό του πολιτικό σύστημα και φαινόμενα σαν τα δικά μας αναφορικά με το προγράμματα εξοπλισμών, έχουν αναπτυχθεί στους κόλπους του εις βάρος του λαού του. Στα χρόνια που ακολουθούν, το Ισραήλ θα πλησιάσει διπλωματικά τη χώρα μας και θα συμπλεύσει μαζί της για το μοίρασμα των πόρων της.

Το Ιράν από την άλλη, θα παραμείνει σε πολεμική προετοιμασία που όμως εδράζεται στο εμπάργκο εξαγωγών που έχει επιβάλει η Δυτική κοινότητα, (δηλαδή ΗΠΑ και Μεγάλη Βρετανία). Το εμπάργκο λειτουργεί αντίστροφα στα εσωτερικό μέτωπο και συσπειρώνει το λαό γύρω από την θρησκευτική του ηγεσία. Αυτή στα χρόνια που ακολουθούν, χαλαρώνει τους περιορισμούς που έχουν επιβληθεί στις γυναίκες. Ωστόσο, δεν παίρνει μια ανοικτά επιθετική θέση προς οποιαδήποτε κατεύθυνση προς το παρόν.

Η Μεγάλη Βρετανία μπαίνει στο σκηνικό της τρέχουσας εποχής της οποίας δημιούργημα είναι η επικρατούσα κατάσταση στην περιοχή περιλαμβανόμενης και της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Οι ΗΠΑ έχουν περάσει από καιρό σε μια φάση εσωστρέφειας. Φαίνεται να διατηρήσουν στο εγγύς μέλλον ένα περίεργο και μάλλον διστακτικό ρόλο στα τεκταινόμενα στην περιοχή και αυτό δεν είναι καλό γιατί η κατάσταση δεν θα είναι υπό έλεγχο. Πέρα από την επιβεβαίωση της εσωστρέφειας και τα επίκτητα προβλήματα της οικονομίας, οι όψεις δείχνουν ότι ένα ξαφνικό γεγονός που γίνεται στο εξωτερικό, εις βάρος τους, αποκτά κατευθυνόμενη δημοσιότητα που μπορεί να περιλαμβάνει χερσαία ή αεροπορικά μεταφορικά μέσα. Υπάρχει πιθανότητα επίσης να γίνουν θύματα υποκλοπής συνομιλιών οι οποίες θα δημοσιοποιηθούν. Οι αμερικανοί που πλέον πλέουν τα μένεα εναντίων των παραδοσιακών τους συμμάχων γιατί η στρατηγική τους στην περιοχή (επιβολή διαχειρίσιμων καθεστώτων) για διασφάλιση του ελέγχου της εξόρυξης και της μεταφοράς πετρελαίων και αεριών διαλύεται! Και από την πλευρά τους θα το χρεώσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ και την Τουρκία. Ταυτόχρονα αναγκάζονται να αντιπαρατεθούν συγχρονιζόμενοι με την Ρωσία.

Η Τουρκία φαίνεται να παίρνει υποσχέσεις για οικονομικά ανταλλάγματα που αφορούν και στην ελληνική επικράτεια - με την ευκαιρία, η δημιουργία μιας ισλαμικής κοινοπολιτείας στην περιοχή μας, με ηγετικό ρόλο της Τουρκίας, δεν ήταν ιδέα των αμερικάνων αλλά των εγγλέζων ή καλύτερα το ολιγαρχών που κατευθύνουν τις τύχες του Ηνωμένου βασιλείου και που βρίσκονται στα μαχαίρια με τους ολιγάρχες που κατευθύνουν τις τύχες των ΗΠΑ. Και βέβαια η Συρία είναι εκείνη που πληρώνει βραχυπρόθεσμα τις συνέπειες και που θα αποτελέσει η περιοχή της μια ενεργό μπαρουταποθήκη.

*******************************

Δείτε τις πολιτικές προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη σε video, ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ για το Astrology.gr:

Κώστας Λεφάκης: Οι προβλέψεις μου για τις πολιτικές εξελίξεις του 2013

*******************************

Διαβάστε επίσης τις αναλυτικές προβλέψεις του Κώστα Λεφάκη για τα 12 ζώδια:

Κώστας Λεφάκης: Οι προβλέψεις μου για το 2013

*******************************

*Θέλετε να μάθετε τι προβλέπουν τα άστρα για εσάς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα; Το astrology.gr έχει τις απαντήσεις εδώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved