Ομοιοπαθητική: Σε ποιο βασίλειο της φύσης ανήκετε;

Τα τρία βασίλεια της φύσης στην Oμοιοπαθητική.

Ομοιοπαθητική: Σε ποιο βασίλειο της φύσης ανήκετε;

Όλα τα φάρμακα στην ομοιοπαθητική προέρχονται από τα τρία βασίλεια της φύσης. Σκέφτηκα να σας αναλύσω τα τρία αυτά βασίλεια για να πάρετε μια ιδέα και να δείτε πιο βασίλειο φαίνεται κοντινό σας. Το κάθε ένα από αυτά τα βασίλεια έχει κάποια χαρακτηριστικά που κάνουν τον κάθε άνθρωπο να ξεχωρίζει και τη θεραπεία με την ομοιοπαθητική να γίνεται πιο εύκολη.

Τα τρία αυτά βασίλεια είναι:

α. το ορυκτό

β. το φυτικό

γ. το ζωικό

90307309_-_Copy

Ξεκινώντας από το ορυκτό βασίλειο θα τονίσω ότι τα άτομα που χρειάζονται φάρμακα από αυτό το βασίλειο πιστεύουν ότι είναι ελλιπείς. Η βασική τους ανάγκη είναι η αίσθηση της δομής. Νιώθουν συνέχεια ότι κάτι τους λείπει από την ταυτότητα τους ή την σχέση τους ή την απόδοσή τους. Φοβούνται ότι θα χάσουν την πληρότητα τους ή ότι θα σπάσει η δομή με άμεσο επακόλουθο την αποτυχία.

Συνήθως μπαίνουν κατευθείαν στο θέμα όταν θέλουν να μιλήσουν και ο τρόπος που μιλούν είναι δομημένος και ευθύς. Είναι συστηματικοί, οργανωμένοι και τακτικοί. Έχουν ένα τρόπο τον οποίο δεν τον αλλάζουν (μπορεί να έχουν και έναν δεύτερο αλλά όχι παραπάνω) και φέρονται παρόμοια σε όλες τις καταστάσεις. Όταν έχουν ένα πρόβλημα, ο τρόπος ο οποίος θα το παρουσιάσουν είναι οργανωμένος, με τονισμένα σημεία, με ακρίβεια και αριθμούς.

Συνεχίζοντας με το φυτικό βασίλειο θα πρέπει να τονίσω ότι αυτά τα άτομα που χρειάζονται φάρμακα από αυτό το βασίλειο έχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό την ευαισθησία και την αντιδραστικότητα. Η βασική εμπειρία σε κάθε τομέα της ζωής είναι μια κοινή αίσθηση και η αντίθεση της. Συνήθως τους ακούς να λένε «είμαι ευαίσθητος, με επηρεάζει, αυτό με αγγίζει κτλ».

Όσοι ανήκουν στο φυτικό βασίλειο γράφουν στρογγυλεμένα και αποδιοργανωμένα, ενώ όταν μιλούν λένε όλα αυτά που τους επηρεάζουν και έχουν μεγάλη ποικιλία στον λόγο. Η φύση τους είναι απαλή, ευαίσθητη, επηρεάζεται εύκολα και μπορεί να γίνουν και ευέξαπτοι. Είναι συνήθως καλλιτέχνες. Ο τρόπος που παρουσιάζουν ένα πρόβλημα τους είναι περιγραφικός και πολλές φορές περιπλανούνται στον λόγο. Έχουν γρήγορη αντίδραση και η φύση του προβλήματος που μπορούν να παρουσιάσουν οφείλονται σε πολλούς τροποποιητικούς παράγοντες και σε υπερβολική ευαισθησία. Είναι συνήθως άτομα μεταβλητά, προσαρμόσιμα και ασταθή. Έχουν πολύ γρήγορο ξεκίνημα και πολλές εναλλαγές στη ζωή τους.

Τέλος, υπάρχει και το ζωικό βασίλειο το οποίο έχει θέματα επιβίωσης. Σε αυτό το βασίλειο η γενική ιδέα είναι το θύμα και ο θύτης, ο δυνατός και ο αδύναμος, ο κυνηγός και το θήραμα. Σε αυτή την κατηγορία συμπεριλαμβάνονται επίσης οι δολοπλοκίες μαζί με τις αντιζηλίες και τον ανταγωνισμό.

Είναι τα άτομα που συνεχώς επιζητούν την προσοχή, είναι ελκυστικά και έντονα. Ο τρόπος ο οποίος μιλάνε είναι λέγοντας πολλές φορές «θα τους φάω, θα τους χτυπήσω, είναι καλύτερος από εμένα κτλ». Έχουν πολύ ζωντανή ομιλία και γίνονται αρκετά δελεαστικοί έχοντας έναν πολύ συναρπαστικό χαρακτήρα. Η ταχύτητα που αναπτύσσουν είναι από μέτρια έως γρήγορη.

Σαν χαρακτήρες είναι πολύ παιχνιδιάρηδες, πολύ ερωτικοί, επιθετικοί, γρήγοροι στις αντιδράσεις τους, περίεργοι και εκδηλωτικοί. Η ανάγκη για επικοινωνία είναι ένα από τα πιο έντονα χαρακτηριστικά τους.

Οι φόβοι που έχουν συνήθως αυτά τα άτομα είναι ότι θα χάσουν την ελκυστικότητα τους. Έχουν μεγάλο θέμα με τον ανταγωνισμό, την απόρριψη και την επιθετικότητα. Διαθέτουν πολλούς τρόπους για να παρουσιάσουν τις απότομες αλλαγές που έχουν συνήθως. Είναι ασταθείς και αεικίνητοι.

Αυτά τα άτομα συχνά νιώθουν διαχωρισμένα από τους άλλους και πιστεύουν ότι τα ανθρώπινα όντα είναι πολύ σκληρά. Στο μυαλό τους στιφογυρνά συνέχεια "το ποιος κερδίζει, ποιος επιβιώνει και ποιος είναι ο πιο ισχυρός".

Ο τρόπος ο οποίος παρουσιάζουν το πρόβλημα τους είναι έχοντας αίσθημα και ζωντανά. Πάντα ζητούν την προσοχή των άλλων και τα μάτια τους βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση. Εδώ να συμπληρώσω ότι σε αυτό το βασίλειο πολλές φορές ανήκουν τα άτομα που ζητούν την επαφή με τα μάτια.

Θα ακολουθήσει και άλλο άρθρο που θα σας βοηθήσει να καταλάβατε καλύτερα σε πιο βασίλειο βρισκόσαστε.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved