Εκλογές 2012: Τι λένε τα άστρα;

Τελικά, ό, τι κι αν γίνει σε αυτές τις εκλογές, το «ζουμί» το έχουν οι ...επόμενες!

Παπασταύρου Λίντα
Εκλογές 2012: Τι λένε τα άστρα;

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Δύσκολο πράγμα οι αστρολογικές εκτιμήσεις για μια εκλογική αναμέτρηση, ιδιαίτερα όταν λείπουν τα πλήρη στοιχεία των ...διαγωνιζομένων! Ωστόσο πιστός στο καθήκον, θα επιχειρήσω να σκιαγραφήσω τις πιθανότητες και την τύχη κάθε πολιτικού αρχηγού, με βάση τα δεδομένα που υπάρχουν.

Πολλοί συνάδελφοι αξιολογούν τις εκλογές της Κυριακής με βάση την Πανσέληνο που γίνεται ανήμερα, η γνώμη μου όμως είναι ότι πολλά περισσότερα έχει να «πει» η Νέα Σελήνη που προηγήθηκε στις 23 Απριλίου, η οποία από την μια πλευρά «έσπρωξε» τις πολιτικές εξελίξεις (σύνοδος Ήλιου-Δήμητρας στον 11ο οίκο) και από την άλλη είναι ο ...ορισμός της ανατροπής και των «ακραίων κοινωνικοπολιτικών φαινομένων»! Γιατί πως αλλιώς μπορεί να εκληφθεί η παρουσία του Ουρανού και του Πλούτωνα στον 10ο και τον 7ο οίκο αντίστοιχα;

Έτσι λοιπόν με την ελπίδα πως τα ακραία «παρατράγουδα» θα παραμείνουν ...εντός της κάλπης, μέχρι να κλείσει ο κύκλος της συγκεκριμένης Νέας Σελήνης (στις 20 Μαΐου) εκείνο που θα έπρεπε να αναμένουμε είναι μια όλως διόλου ασυνήθιστη πολιτική πραγματικότητα.

Η ιδιομορφία των εκλογών της 6ης Μαΐου, δεν έχει να κάνει μόνον με τα όσα θα προκύψουν από την «εγκυμονούσα» κάλπη αλλά πολύ περισσότερο με εκείνα που μπορεί να ακολουθήσουν.

Γιατί η σύνοδος της Δήμητρας με τον Δία στους Διδύμους, η οποία γίνεται Ιούνιο και Ιούλιο, με την αναπόφευκτη συνδρομή της Νέας Σελήνης (ιδιαίτερα εκείνης του Ιουνίου), μπορεί να περιγραφεί άνετα ως πολιτικός οργασμός με μπόλικη δόση ...απελευθέρωσης! Είναι σαν να «σπάει» ο κύκλος της αγωνίας και της μιζέριας, με τον λαό να βρίσκεται σε πλήρη διέγερση, ανάλογη με εκείνην της Μεταπολίτευσης.

Παράλληλα, οι επερχόμενες εκλείψεις στον άξονα Διδύμων-Τοξότη αυξάνουν τις πιθανότητες για μαζικές μετακινήσεις βουλευτών και πολιτευτών, κάτι που θα συμβάλλει σε μια περαιτέρω αλλαγή των πολιτικών ισορροπιών.

Τελικά, ό, τι κι αν γίνει σε αυτές τις εκλογές, το «ζουμί» το έχουν οι ...επόμενες!

Και από αυτήν την αστρολογική συγκυρία, ο κατάφωρα ευνοημένος είναι ο κ Τσίπρας, ο οποίος αξιοποιώντας την σύνοδο των δύο πλανητών της Δήμητρας με τον Δία- στον γενέθλιο χάρτη του αλλά και το timing των προόδων, θα έχει την ευκαιρία να τα πάρει ...όλα και να «στήσει» μια νέα πραγματικότητα στον πολιτικό χάρτη της χώρας. Μάλιστα, η δυναμική διεμβόλιση των δύο «μεγάλων» κομμάτων από τον ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να λάβει διαστάσεις καταιγίδας, πολύ περισσότερο αν ξαναγίνουν εκλογές μέσα στους δύο επόμενους μήνες. Με βάση το Ηλιακό τόξο, όπου ο προχωρημένος Δίας σχηματίζει αντίθεση με τον γενέθλιο Ουρανό στο Ζυγό, ο κ Τσίπρας μπορεί να βρει τον τρόπο για να ενώσει όλες τις «αντιμνημονιακές» δυνάμεις, υλοποιώντας το ...αδύνατο!

Από τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς, μόνον η κ Κατσέλη συγκεντρώνει ανάλογα αστρολογικά πλεονεκτήματα και από αυτήν την άποψη μπορεί σε βάθος χρόνου να τα πάει πολύ καλά, αρκεί βέβαια να αναλάβει την πρωτοβουλία και έναν πιο ενεργό ρόλο στα πράγματα. Άργησε να «ξυπνήσει» και αυτό σίγουρα δεν βοηθά ούτε την ίδια, ούτε την Κοινωνική Συμφωνία.

Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα με την σειρά τους, επισημαίνοντας ότι στην αμέσως προσεχή Βουλή χωράνε πολλά κόμματα, ίσως και δέκα.

Κατ' αρχάς, με βάση τους χάρτες των αρχηγών, το ΠΑΣΟΚ φαίνεται να βγαίνει εκτός στόχων. Η αρχική εκτίμηση είναι πως ο κ Βενιζέλος βρίσκεται έτσι κι αλλιώς μπροστά σε μια μεγάλη «εξαγνιστική» στροφή, απολύτως αναγκαία για την πολιτική του επιβίωση. Το «αλλάζουμε ή βουλιάζουμε», σύνθημα του προκατόχου του στην Προεδρία του κόμματος, είναι σαν να ειπώθηκε γι' αυτόν. Και όπως έχω ξαναγράψει το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται μάλλον στα τελευταία του και σε ένα χρόνο δεν θα υπάρχει, τουλάχιστον στην μορφή που το ξέρουμε. Ο κ Βενιζέλος, ελέω Ουρανού θα έχει την δεύτερη ευκαιρία του και το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σωστό ...κόμμα!

Καταλυτικές αναμένεται να είναι οι εξελίξεις και στην Νέα Δημοκρατία, αφού εκτός από την ...ομίχλη, που ρίχνει ο Ποσειδώνας στον κ Σαμαρά, οδηγώντας τον σε διαρκή λάθη και το ωροσκόπιο του κόμματος «μιλάει» για έναν βαθύ ανασχηματισμό. Όμως ο κ Σαμαράς εξακολουθεί να έχει στην διάθεση του ένα αστρολογικό «ατού», που αν δεν το ακυρώσει, όπως έχει κάνει μέχρι σήμερα είναι σε θέση να τον φέρει πολύ κοντά στον στόχο του μέσα στο 2012.

Η σύνοδος του διελαύνοντα Ουρανού με τον γενέθλιο Δία του την περίοδο των εκλογών αλλά και στην συνέχεια, προοιωνίζει μια θεαματική αλλαγή ρόλου, που αν ο Πρόεδρος της ΝΔ είχε επιμείνει στο ΟΧΙ, θα σήμαινε νομοτελειακά την είσοδο του στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο ίδιος έχει στον γενέθλιο χάρτη του ένα τετράγωνο Δία-Ουρανού, κατά συνέπεια η transit όψη των δύο πλανητών είναι εξαιρετικά δραστική. Όμως η κατεύθυνση της είναι ρηξικέλευθη και ανατρεπτική κι αυτό είναι το στοιχείο που έχει ακυρώσει ο κ Σαμαράς με τις πρόσφατες επιλογές του. Κατά ένα ...μυστήριο τρόπο (διάβαζε Ποσειδώνα) απαρνήθηκε το «αιρετικό» δαιμόνιο που τον διακατέχει κι αυτό ενεργειακά είναι θανάσιμο «αμάρτημα».

Γιατί ο Ουρανός είναι πάντα πρόθυμος για την έκπληξη και την ανατροπή και μαζί με τον Δία μπορούν πραγματικά να κάνουν το «μπαμ», όμως το προς ποιά κατεύθυνση θα συμβεί αυτό είναι πλέον ανοικτό...

Όπως κι αν έχει πάντως ο κ Σαμαράς, ελέω Δία θα έχει μια ακόμη «γερή» ευκαιρία μέσα στους μήνες που ακολουθούν, αφού στην Ηλιακή του επιστροφή ο «ευεργέτης πλανήτης» κάνει σύνοδο με τον Ήλιο του, ορίζοντας μια ετήσια φάση ανάπτυξης και ευκαιριών. Και αν θυμηθεί τον καλό ανατρεπτικό εαυτό του, οι εξελίξεις θα τον δικαιώσουν. Σε μια τέτοια περίπτωση, η αντιμνημονιακή του «ολική επαναφορά» θα σημάνει μια νέα ανατροπή του πολιτικού σκηνικού και των ενδεχόμενων συμμαχιών!

Μένοντας στην πρώην «γαλάζια πολυκατοικία», ο κ Καρατζαφέρης και ο κ Καμμένος -οι δύο πολιτικοί αρχηγοί που ελέω της συνόδου Άρη-Ουρανού στον γενέθλιο χάρτη τους κινούνται στα όρια της «άγνοιας κινδύνου»- φαίνεται πως θα καταφέρουν να κινηθούν εντός στόχων, εκμεταλλευόμενοι την υποστήριξη του Δία, που την ημέρα των εκλογών «φλερτάρει« με τον Ήλιο τους.

Και οι δύο τους παρότι τυπικά κατατάσσονται στους «συντηρητικούς», διακρίνονται από την τάση να παρακάμπτουν κανόνες και να λειτουργούν αν χρειαστεί με «αδόκιμο» πολιτικά τρόπο, κάτι που στις παρούσες συνθήκες και με την Δαμόκλειο σπάθη του Μνημονίου να επικρέμαται επί των κεφαλών μας δείχνει εξαιρετικά ...επαναστατικό και ενδιαφέρον!

Πρακτικά δεν θα το είχαν σε τίποτε να εξαπολύσουν έναν «κεραυνοβόλο πόλεμο» κατά του Μνημονιακού status, ούτε βέβαια το να συνεργαστούν με οποιονδήποτε -ακόμη και με τον ΣΥΡΙΖΑ- στα πλαίσια μιας μίνιμουμ πολιτικής συμφωνίας κατά των νέων μέτρων που έρχονται. Το «αγκάθι» του μεταναστευτικού μπορεί τελικά να μην είναι και τόσο ...μυτερό!

Οι ευθύνες και οι δυσκολίες πάντως είναι περισσότερες για τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ, ο οποίος παράλληλα αυτήν την περίοδο «περνάει» Κρόνο (ο πλανήτης βρίσκεται στον 10ο οίκο του ωροσκοπίου του), έχοντας ως αναπόφευκτη «παρέα» τα πολιτικά ξεκαθαρίσματα.

Αντίθετα ο κ Καμμένος αστρολογικά είναι «στα πάνω του», με τον Δία να τον ...ψηφίζει ανελέητα, τόσο από διέλευση (σε σύνοδο με τον Ήλιο του στον 10ο οίκο), όσο και από πρόοδο (σε τρίγωνο με την Δήμητρα) και τουλάχιστον για φέτος αναμένεται να είναι ένας εκ των κεντρικών πρωταγωνιστών. Η συνέχεια ωστόσο μπορεί να μην είναι το ίδιο καλή, εξ αιτίας της αστρο-πολιτικής αδυναμίας του να «στεγάσει» μια ποικιλία αντιλήψεων.

Για την κ Μπακογιάννη, η οποία επίσης δέχεται την ευεργετική επιρροή του Δία, είναι βέβαιο πως υπάρχει ρόλος στα πολιτικά πράγματα και μάλιστα μπορεί μέσα σε μια χρονιά να ανεβάσει κατά πολύ τις πολιτικές της μετοχές, εκμεταλλευόμενη τις εξελίξεις στο χώρο της κεντροδεξιάς. Ωστόσο, την περίοδο των εκλογών δοκιμάζεται σκληρά από τον Κρόνο, που ως αστρικός κάνει σύνοδο με την γενέθλια Δήμητρα της στο Ζυγό. Θα χρειαστεί μεγάλη κινητοποίηση και προσπάθεια για να πετύχει την εκπροσώπηση της Δημοκρατικής Συμμαχίας στο κοινοβούλιο.

Όσον αφορά την Αριστερά, για τον κ Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ τα έγραψα ήδη.

Ο κ Κουβέλης πάλι, την περίοδο των εκλογών δέχεται τα πυρά του Κρόνου και γι αυτό ενδέχεται τα ποσοστά του να είναι πολύ χαμηλά, συγκριτικά με τα νούμερα των δημοσκοπήσεων.

Η κ Παπαρήγα θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί άριστα το πλεονέκτημα του τριγώνου του διελαύνοντα Ουρανού προς την γενέθλια Δήμητρα της στον Τοξότη, κάνοντας την υπέρβαση και αλλάζοντας πολλά και στις κατευθύνσεις του ίδιου του ΚΚΕ. Όμως αντί για την υπέρβαση ενός ανοίγματος, επιμένει στα ίδια και τα όμοια, «Τι Πλαστήρας, τι Παπάγος» έλεγε η τότε ΕΔΑ το 1952, ένα μεγάλο πολιτικό λάθος που επαναλαμβάνεται και σήμερα. Και με αυτήν την πολιτική, το ΚΚΕ κινδυνεύει να διατηρηθεί για πάντα σε ρόλο κομπάρσου, παρακολουθώντας απλά τις εξελίξεις που τρέχουν.

Ο κ Μάνος είναι ...μάλλον Αιγόκερως (είναι γεννημένος στα τέλη Δεκεμβρίου του 1939) με τον Ήλιο του να βρίσκεται στις πρώτες μοίρες του ζωδίου και μπορεί να ελπίζει στο -ενδεχόμενο- τετράγωνο του διελαύνοντα Ουρανού με τον Ήλιο του. Αν τον «πιάσει» η όψη δεν αποκλείεται η Δράση να είναι μια από τις ηχηρές εκπλήξεις των εκλογών.

Τέλος, ο κ Μιχαλολιάκος είναι ο ...Υδροχόος που έλειπε για να συμπληρώσει το καρέ των σταθερών και έχοντας τον διελαύνοντα Δία σε τετράγωνο με τον Ήλιο του την περίοδο των εκλογών, ανήκει κι αυτός στην ομάδα των ευνοημένων. Ευκαιρία για τον ίδιο, ευκαιρία και για την Χρυσή Αυγή είτε να διαψεύσει, είτε να δικαιώσει αυτά που της καταλογίζουν.

Για τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς και ιδιαίτερα την κ Κοντούλη των Οικολόγων Πράσινων, δεν υπάρχουν αστρολογικά στοιχεία κι έτσι καθίσταται ανέφικτη η όποια εκτίμηση.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved