Μαμά Αιγόκερως: Εξουσιαστική, αυστηρή αλλά πάντα δίκαιη

Πώς είναι σαν μαμά μια Αιγοκερίνα;

Μαμά Αιγόκερως: Εξουσιαστική, αυστηρή αλλά πάντα δίκαιη

Η μαμά Αιγόκερως

Εξουσιαστική, αυστηρή αλλά πάντα δίκαιη, δείχνει ψυχρή και εκλογικεύει τα πάντα, με έντονη αίσθηση του μέτρου. Γι’ αυτήν σημασία έχει η τήρηση των ηθών, των θεσμών, των ρόλων και των ιεραρχιών μέσα στην οικογένεια. Απλά δεν διανοείται ότι το παιδί δεν επιδεικνύει το δέοντα σεβασμό στους γεροντότερους, τους παππούδες, τις θείες και γενικά όλο το υπερήλικο σόι. Είναι πολλές φορές συντηρητική, θέλει την αποδοχή των άλλων και δεν της αρέσει να αμφισβητούν την γνώμη της, ιδιαίτερα αφού είναι απόκτημα πολυετούς τριβής και εμπειρίας. Παρ' όλα αυτά, δέχεται στο τέλος τη διαφορετική άποψη, αρκεί να βασίζεται σε ορθολογικά επιχειρήματα. Έχει απίστευτη υπομονή και κατά βάθος είναι «ψυχούλα» αλλά και να την απειλήσεις, δεν θα το παραδεχτεί. Ψυχαναγκάζεται γιατί θέλει να είναι σε όλα της εντάξει και δεν την απασχολεί, αν δεν ξεκουραστεί καθόλου, προκειμένου να τρέξουν τα πάντα χωρίς προβλήματα. Είναι απ’ αυτές που μαθαίνουν τα παιδάκια από νήπια τι πρέπει και τι δεν πρέπει, τι είναι σωστό και τι όχι και κάλλιστα θα μπορούσαν να κάνουν διάλεξη ακόμα και στο δάσκαλο, αν δουν ότι παρεκτρέπεται.

Η φράση – κλειδί είναι: «Τι θα πει ο κόσμος;»

Μειονεκτήματα: Το παιδί καταπνίγει το συναίσθημα ή προσπαθεί να το εκλογικεύσει και τείνει να λειτουργεί ως μηχάνημα. Επιπλέον, το παίζει αυθεντία και μαθαίνει να υποκρίνεται.

Πλεονεκτήματα: Είναι δίκαιο στις κρίσεις και δεν παρασύρεται από συναισθηματικούς παράγοντες. Δεν είναι εύκολο να παραβεί νόμους ή να γίνει λαμόγιο και έχει σταθερές αξίες.

023

Είσαι Αιγόκερως; Με τον κωδικό ΕΙΜΑΙΑΙΓΟΚΕΡΩΣ κερδίζεις 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ! Μπες τώρα στο e-shop μας!

Διαβάστε επίσης: Έτσι πρέπει να διακοσμήσει το γραφείο του ο σοβαρός Αιγόκερως


Το επάγγελμα του Αιγόκερω: Στρατηγέ μου! Τα σέβη μου!


©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved