Με αυτήν την άσκηση θα κερδίσεις χρόνια

Διευκολύνεται η πέψη, βελτιώνεται ο ύπνος και τονώνεται η καρδιά

Με αυτήν την άσκηση θα κερδίσεις χρόνια

Η άσκηση του Γερανού επινοήθηκε από τους αρχαίους Κινέζους, για την ενίσχυση και τη διέγερση των εσωτερικών μας οργάνων. Το όνομά της το πήρε από το γερανό, γιατί το πουλί αυτό μοιάζει να προσπαθεί συνεχώς, να διεγείρει την περιοχή της κοιλιάς του. Καθώς στέκεται όρθιος, διπλώνει εναλλάξ μια το ένα του πόδι και μια το άλλο, κάτω από την κοιλιά του, πιέζοντας έτσι τους κοιλιακούς μύες και τα εσωτερικά του όργανα, πράγμα που διεγείρει και τονώνει το πεπτικό, το αναπνευστικό και το κυκλοφορικό σύστημα.

Παρ’ όλο που ο γερανός διαφέρει ανατομικά από τον άνθρωπο, η βασική αρχή αυτής της κίνησης μπορεί να μας φανεί πολύ χρήσιμη.

Η άσκηση του Γερανού, διευκολύνει την πέψη, βελτιώνει τον ύπνο και τονώνει την καρδιά. Επίσης, συνίσταται για αδυνάτισμα και την απώλεια αρκετών εκατοστών.

Αν θέλουμε να έχουμε καλή υγεία και να ζήσουμε πολλά χρόνια, πρέπει τα εσωτερικά μας όργανα, οι κοιλιακοί μύες, το κυκλοφορικό σύστημα, να είναι γερά και να λειτουργούν σωστά.

Πώς να κάνετε την άσκηση:

Μπορείτε να κάνετε την άσκηση αυτή σε όρθια, καθιστή ή ξαπλωμένη στάση.

1. Τρίψτε δυνατά τις παλάμες σας. Με τον τρόπο αυτό τα χέρια θερμαίνονται και η ενέργεια του σώματος μεταφέρεται στις παλάμες και τα δάκτυλα.

2. Τοποθετήστε τα χέρια με τις παλάμες προς τα κάτω, στο χαμηλότερο μέρος της κοιλιάς, ώστε να ακουμπούν δεξιά και αριστερά στο ομφαλό.

3. Εισπνεύστε.

4. Αρχίστε τώρα να εκπνέετε αργά, πιέζοντας ελαφρά τα χέρια προς τα κάτω, έτσι ώστε στην κοιλιά να δημιουργηθεί μια κοιλότητα. Η κίνηση αυτή διώχνει αργά τον αέρα από το κάτω μέρος των πνευμόνων. Είναι σημαντικό να δείτε με τη φαντασία σας κάθε μόριο του αέρα, καθώς βγαίνει από τους πνεύμονες.

5. Όταν ολοκληρώσετε την εκπνοή, αρχίστε να εισπνέετε αργά – αργά, φουσκώνοντας την κοιλιά σας σαν μπαλόνι. Προσπαθήστε να μην φουσκώνετε το θώρακα. Χρησιμοποιήστε μόνο τους μύες του κάτω μέρους της κοιλιάς.

6. Μια πλήρης εκπνοή και στη συνέχεια μια εισπνοή, αποτελούν μια αναπνοή.. Στην αρχή, δεν θα μπορείτε να κάνετε περισσότερες από δύο ή τρεις αναπνοές, αλλά με της εξάσκηση γρήγορα θα καταφέρετε να φτάσετε στις δώδεκα.

Διάβασε επίσης: Εσωτερικές ασκήσεις για αδυνάτισμα

Σχόλια

Α) Δεν είναι απαραίτητο να καταβάλλετε μεγάλη προσπάθεια, ούτε για την εκπνοή, ούτε για την εισπνοή. Με την εξάσκηση, εύκολα θα μπορείτε να διαστέλλετε και να διαστέλλετε την κοιλιά σας, αναπνέοντας πολύ αργά. Στην αρχή, τα χέρια βοηθούν στη σωστή εκτέλεση της άσκησης. Ωστόσο, αργότερα όταν θα την έχετε μάθει καλά, δεν θα υπάρχει λόγος να συνεχίζετε να τα βάζετε πάνω στην κοιλιά.

Β) Όταν μάθετε καλά την άσκηση του Γερανού, μπορείτε ταυτόχρονα να κάνετε και την άσκηση του Ελαφιού, συστέλλοντας τους μύες του πρωκτού. Έτσι θα αυξήσετε την αποτελεσματικότητα αυτής της άσκησης.

Γ) Η καλύτερη ώρα για την άσκηση του Γερανού είναι το πρωί και αν είναι δυνατόν μπροστά στον ήλιο. Την ώρα που εισπνέετε, φανταστείτε ότι η ενέργεια του ήλιου εισχωρεί στο σώμα σας. Και την ώρα που εκπνέετε, όλες ότι όλες οι τοξίνες απομακρύνονται.

Δ) Όταν η άσκηση γίνεται το βράδυ, πριν πέσετε να κοιμηθείτε, τα αποτελέσματα της είναι ηρεμιστικά, γιατί το ελαφρύ μασάζ που γίνεται στα εσωτερικά όργανα, τα βοηθά να χαλαρώσουν και να προετοιμαστούν για ένα καλό ύπνο.

Ε) Η άσκηση του Γερανού δεν συνίσταται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Οι κινήσεις συστολής και διαστολής της κοιλιάς μπορεί να προκαλέσουν δυσάρεστα συναισθήματα.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε το βιβλίο των εσωτερικών ασκήσεων του Δρ.Stephen T Chang

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved