Αυτά τα ζώδια γίνονται οι καλύτεροι δάσκαλοι και μέντορες

Θέλουν να συμβάλουν στο να διαμορφωθεί μια καλύτερη κοινωνία

Άννα Ζαμάνη
Αυτά τα ζώδια γίνονται οι καλύτεροι δάσκαλοι και μέντορες

Σκοπός τους δεν είναι απλά να διδάξουν τα παιδιά αυτά που «πρέπει», να βγάλουν την ύλη και να πάνε σπίτι τους, αλλά και να τα βοηθήσουν να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Να δουν τη ζωή με άλλο μάτι και κυρίως να αποκτήσουν κοινωνική παιδεία πέρα από την σχολική και την πανεπιστημιακή. Τα ζώδια αυτά αγαπούν τα παιδιά, αλλά αγαπούν και τον άνθρωπο και θέλουν με τον τρόπο τους να βάλουν ένα λιθαράκι στην εξέλιξη της κοινωνίας.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ-ΛΕΩΝ

Αυτό που ενώνει τον Καρκίνο και τον Λέοντα (γι' αυτό και τους βάζουμε μαζί) είναι η μεγάλη αγάπη που έχουν στα παιδιά. Τα προστατεύουν, θέλουν να τα βοηθήσουν και να βλέπουν να εξελίσσονται. Νιώθουν και οι δυο ότι εκτελούν και με το παραπάνω το χρέος τους ως προς την κοινωνία με το να είναι σωστοί δάσκαλοι, να ανοίγουν δρόμους για τους νέους, να είναι καλοί μέντορες, καθοδηγητές και πρότυπα. Ο Καρκίνος έχει και μια ιδιαίτερη αγάπη για την πατρίδα και το βλέπει ως χρέος του το να "πλάθει" πολίτες με αρχές και ιδεώδη.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Η Παρθένος έχει μέσα της το αίσθημα της προσφοράς και της υπηρεσίας. Είναι τελειομανής και το θεωρεί χρέος της το να βοηθήσει τα παιδιά και τους νέους να μορφωθούν και να αποκτήσουν όσο το δυνατόν περισσότερα προσόντα και δεξιότητες. Θέλει επίσης να τους βοηθήσει να γίνουν σωστοί πολίτες, με αρχές και με κοινωνική παιδεία. Η Παρθένος είναι ιδανική στο να «ανοίγει δρόμους» και να εκπαιδεύει τις νέες γενιές και το κάνει με όλη της την καρδιά.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Δεν είναι τόσο η αγάπη που έχει ο Αιγόκερως για τα παιδιά, όσο η διάθεσή του να διαμορφώσει σωστούς χαρακτήρες, ανθρώπους που θα συμβάλουν στο να χτιστεί μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία. Ο Αιγόκερως μοιράζεται τις γνώσεις του και τις εμπειρίες του. Είναι πολύ καλός στο να οργανώνει και να διοικεί. Σκέψου τον σαν έναν ικανό στρατηγό που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει το στράτευμά του και να δείξει τι σημαίνει πειθαρχεία, αρχές, αγάπη για την πατρίδα και τον συνάνθρωπο. Σε συνδυασμό φυσικά με την απόκτηση γνώσεων και προσόντων.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved