Ταρώ: Το ταξίδι συνεχίζεται - Ο τρελός βυθίζεται στα μονοπάτια της ζωής

Το ταξίδι του Τρελού μέσα από τις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα

Ταρώ: Το ταξίδι συνεχίζεται - Ο τρελός βυθίζεται στα μονοπάτια της ζωής

Η τράπουλα Ταρό αποτελείται από 78 κάρτες και χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες.

- Τα 56 φύλλα της μικρής Αρκάνα που συμβολίζουν την καθημερινή πλευρά της ζωής, τις ανθρώπινες πράξεις και τις επιλογές μας.

- Τις 21 αριθμημένες μεγάλες Αρκάνες που συμβολίζουν τις εμπειρίες που πρέπει να αποκτήσει κάποιος προκειμένου να τα βρει με τον εαυτό του

- Την κάρτα Νο 0, τον Τρελό, που συμβολίζει το πνευματικό ταξίδι του ανθρώπου στη γη με σκοπό την ολοκλήρωση του και την επιστροφή στην πηγή.

Οι εικόνες που περιέχονται στις κάρτες της Μεγάλης Αρκάνα θεωρούνται ισχυρά αρχέτυπα που αν κάποιος μπορέσει και τα αποσυμβολίσει, η μυστηριώδης γλώσσα των Ταρό θα απλουστευτεί.

Η πρώτη κάρτα, ο Τρελός συμβολίζει τη θεϊκή ψυχή, καθώς αποκτά υλική υπόσταση. Τον βλέπουμε να στέκεται στην άκρη ενός βράχου και να κοιτάει πάνω και μακριά. Δεν γνωρίζει τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που έρχονται. Ο βράχος συμβολίζει τον κόσμο της ύλης. Έχει τον αριθμό 0 που στην αριθμολογία σημαίνει απεριόριστες δυνατότητες.

Δείτε εδώ τις προηγούμενες εμπειρίες του Τρελού και διαβαστε τη συνέχεια παρακάτω:

2ο μέρος

Ο Ιεροφάντης δίνει την ευλογία του στον Τρελό και αυτός συνεχίζει το ταξίδι του και σε ένα σταυροδρόμι συναντά τους Εραστές.

Η κάρτα απεικονίζει τον κήπο της Εδέμ με τον Αδάμ (αυτοσυνείδηση)και την Εύα (υποσυνείδητο), το Δένδρο της Ζωής, τη φλεγόμενη βάτο, τον όφι και τον αρχάγγελο Ραφαήλ, τη «θεραπεία του Θεού».

Οι φιγούρες του ζευγαριού είναι γυμνές. Το γυμνό εδώ σημαίνει, να είσαι ο εαυτός σου.

Το δένδρο της γνώσεις έχει 12 φύλλα υπονοώντας τα 12 ζώδια και τους 12 τύπους της προσωπικότητας.

Είναι μια κάρτα θεραπείας και επίσης μια σημαντικής επιλογής που πρέπει να κάνουμε. Ο τρελός μαθαίνει να έχει σχέσεις με άλλους.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 6 και δηλώνει αρμονία και φροντίδα.

Το Άρμα είναι η επόμενη εμπειρία που συναντά ο Τρελός. Είναι η κάρτα του μεγάλου ταξιδιού. Κοιτάξτε τις ρόδες.

Το Άρμα συμβολίζει το νου. Η απουσία χαλιναριών δείχνει ότι ο νους ελέγχει τις αντίθετες δυνάμεις της ζωής

Τα τείχη πίσω από το Άρμα είναι ο γνωστός κόσμος που αφήνει.

Οι δύο σφίγγες η μαύρη και η λευκή είναι οι αρνητικές και θετικές δυνάμεις αντίστοιχα. Κοιτούν σε διαφορετικές κατευθύνσεις, η θέληση όμως τις κρατά μαζί, χωρίς αυτή θα αποκοβόταν το άρμα από τον αρματηλάτη.

Το δάφνινο στεφάνι στο κεφάλι του δείχνει νίκη. Για στέμμα του έχει ένα οκτάκτινο αστέρι που δείχνει ότι σκοπός του είναι να αποκτήσει την τέλεια γνώση των 8 δρόμων που οδηγούν στην τελειότητα.

Η ράβδος στο δεξί του χέρι φανερώνει κυριαρχία. Οι τροχοί στο νερό υπονοούν ότι παίρνει ενέργεια από το ασυνείδητο. Τα πρόσωπα μέσα στις ημισελήνους στους ώμους του είναι ο Ουρίας και ο Θουμίας οι αρχιερείς της Ιερουσαλήμ και υποδηλώνουν χαρά και θλίψη. Το τετράγωνο στο στήθος δείχνει ότι παρ’ όλους τους περιορισμούς είναι αφοσιωμένος στη δουλειά που έχει αναλάβει.

Το πτερωτό έμβλημα με τον ηλιακό δίσκο αντιπροσωπεύουν τον ουρανό και τη γη. Είναι το Αιγυπτιακό σύμβολο του θεϊκού κόσμου.

Το καρύδι και το βέλος είναι φαλλικό ινδουιστικό σύμβολο.

Ο Τρελός μαθαίνει πως όταν είναι αυτεξούσιος, δυνατός και έχει αυτοπεποίθηση, μπορεί να πετύχει τους σκοπούς του στη ζωή.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το μυστικιστικό 7, ένας κύκλος ολοκληρώθηκε.

Ο τρελός συνεχίζοντας το ταξίδι του βλέπει μια κοπέλα που έχει το χέρι της στο στόμα ενός λιονταριού. Είναι η Δύναμη.

Το στέμμα από άνθη δείχνει ότι οι δυνάμεις της ανθούν με την αυτοκυριαρχία της και το μυαλό της που είναι έτοιμο για το πνεύμα

Τα τριαντάφυλλα που συνδέουν τη γυναίκα με το λιοντάρι συμβολίζουν το «δέσιμο» μας με τις επιθυμίες μας.

Το λιοντάρι αντιπροσωπεύει όλους τους φόβους, τα συναισθήματα και τις επιθυμίες που χρησιμοποιεί ο εγωισμός για να ελέγξει τη ζωή μας. Το χέρι της γυναίκας πάνω στο λιοντάρι συμβολίζει την ήπια δύναμη και την εμπιστοσύνη. Η θέση της ουράς του δείχνει ότι παραδίνεται.

Ο Τρελός τώρα έρχεται σε επαφή με την εσωτερική του δύναμη. Θα χρειαστεί να έχει υπομονή και εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 8 και συμβολίζει την προσωπική δύναμη.

Ο Τρελός πιο ήρεμος τώρα συνεχίζει το δρόμο του και στη κορυφή ενός βουνού συναντά ένα γέροντα. Είναι ο Ερημίτης.

Με το φανάρι του φωτίζει το μονοπάτι όσων ανεβαίνουν στο βουνό. Το φανάρι στο δεξί του χέρι συμβολίζει τη συνείδηση. Το φως του φαναριού δημιουργεί ένα εξάκτινο αστέρι (δύο αντεστραμμένα τρίγωνα, σύμβολα της Φωτιάς και του Νερού).

Το ραβδί στο αριστερό του χέρι είναι το στήριγμα του, αυτό που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα εμπόδια που θα συναντήσει στο δρόμο του.

Το γκρι ράσο δείχνει σοφία, προσήλωση και συνειδητοποίηση. Η κουκούλα σημαίνει ότι η προσοχή του είναι πάντα στο μέγιστο.

Ψηλό βουνό οδηγεί τον αναζητητή στο φως για ν πάρει καθοδήγηση.

Η κορυφή είναι κρύα και μοναχική, αφήνει τον κόσμο των αισθήσεων και ησυχάζει το νου.

Είναι εποχή για τον Τρελό/ ψυχή να μείνει μόνος, να ψάξει μέσα του για να βρει εσωτερική καθοδήγηση.

Ο αριθμός της κάρτας είναι το 9 και συμβολίζει τον μετασχηματισμό.

Συνεχίζεται…

Αν θέλετε να μυηθείτε στα Ταρώ, μπορείτε να ξεκινήσετε με το βιβλίο της Νίας Θεοφανίδου «Ταρό για όλους», όπου η συγγραφέας εξηγεί αναλυτικά πως ερμηνεύονται όλες οι κάρτες της Μεγάλης και της Μικρής Αρκάνα. Πρόκειται για έναν πολύτιμο σύμβουλο σε όσους θέλουν να προσεγγίσουν και σιγά-σιγά να εξερευνήσουν τον μαγικό κόσμο των Ταρώ.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved