Η σημασία της Σελήνης από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Σελήνη είναι φορέας όλων εκείνων των ιδιοτήτων που παραδοσιακά συνδέονται με τη «θηλυκή πλευρά»

Η σημασία της Σελήνης από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Η Φύση της Σελήνης

Η Σελήνη είναι φορέας όλων εκείνων των ιδιοτήτων που παραδοσιακά συνδέονται με τη «θηλυκή πλευρά».

Μερικές λέξεις-κλειδιά που βοηθούν στην κατανόηση της φύσης της είναι: Ευαισθησία, δεκτικότητα, διακύμανση, συγκίνηση, προστασία, θρέψη.

Σε προσωπικό επίπεδο δίνει πληροφορίες για τον τρόπο που συναισθάνεται κάποιος τους άλλους και το περιβάλλον του, γι αυτό και όταν κρίνουμε τη συμβατότητα μεταξύ δύο προσωπικοτήτων ο ρόλος της είναι, στην πράξη, πιο ουσιαστικός από αυτόν του Ήλιου. Ακόμη περιγράφει τις προσλαμβάνουσες παραστάσεις από τη μητέρα και-σε ένα ανδρικό ωροσκόπιο-τη σύζυγο. Παράλληλα δηλώνει και τον τύπο γυναίκας που προτιμά ένας άνδρας.

Η σχέση της με τα υγρά του σώματος και τις ορμονικές εκκρίσεις την καθιστά έναν από τους πιο σημαντικούς αστρολογικούς δείκτες υγείας και ζωτικότητας.

Στο κοινωνικό επίπεδο συνδέεται με το λαό και πρακτικά η θέση και οι όψεις της σε ένα ωροσκόπιο μπορούν να μας δώσουν πληροφορίες για το εύρος της δημοφιλίας του ατόμου η τη δυνατότητα επηρεασμού των μαζών-ένα στοιχείο που, βέβαια, είναι κομβικό στις περιπτώσεις πολιτικών ή των δημιουργών γενικότερα.

Ο φυσικός έλεγχος των γεννήσεων

Η Σελήνη στη λαϊκή παράδοση συνδέεται άμεσα με τη γονιμότητα, τον έμμηνο κύκλο και την εγκυμοσύνη, τα στοιχεία όμως δείχνουν ότι αυτή η συσχέτιση δεν είναι άνευ αντικειμένου.

Ήδη, από τα τέλη της δεκαετίας του 60, ο Τσέχος ψυχίατρος Ευγένιος Γιόνας εφάρμοσε ένα πρόγραμμα ελέγχου των γεννήσεων (αντισύλληψης ή αντίθετα, επιθυμητής κύησης), βασισμένος στην μηνιαία επαναληπτικότητα της γενέθλιας γωνιακής απόστασης Ήλιου-Σελήνης.

Μπορούσε μάλιστα να προβλέψει και το φύλο του παιδιού από το αν την ημέρα της σύλληψης η Σελήνη βρισκόταν σε «θηλυκό» η «αρσενικό» ζώδιο...

Ύστερα από εξονυχιστικές έρευνες και στατιστικές αναλύσεις, πιστοποίησε την επάρκεια της φυσικής μεθόδου του (είχε επιτυχία σε ποσοστό πάνω από 90%), απειλώντας να θέσει στο περιθώριο ιατρικές πρακτικές και φαρμακευτικές αγωγές με μεγάλη εμπορική αξία.

Διάβασε επίσης: Η σημασία του Ήλιου από τον Γιάννη Ριζόπουλο

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved