Καλή χρονιά Ελλάδα!

Τα γενέθλια της Ελλάδας - Γίνεται 187 ετών!

Καλή χρονιά Ελλάδα!

Το ελληνικό κράτος εορτάζει τα 187α γενέθλιά του και το τελευταίο επεισόδιο της πολύπαθης πορείας του είναι βέβαια τα Μνημόνια. Από το 2010 η χώρα «πίνει το πικρό ποτήρι» μιας κρίσης, στην... υγεία των κερδοσκόπων και εν ονόματι της σωτηρίας των ξένων τραπεζών. Επιπλέον μένει να συνειδητοποιήσουμε ότι αυτή η κρίση ήταν προδιαγεγραμμένη από την στιγμή που μπήκαμε στην Ευρωζώνη και μάλιστα με πλαστά στοιχεία. Πρακτικά, από το 2000 και μετά ζήσαμε μια απατηλή περίοδο, κάτι που αφορά τόσο τις πρακτικές των κυβερνώντων, όσο και τις προσδοκίες των πολιτών.

Όμως επτά χρόνια «φαγούρας» είναι αρκετά!

Για τις θετικές προδιαγραφές της νέας χρονιάς μπορείτε βέβαια να ανατρέξετε στο βίντεο των ετήσιων πολιτικών προβλέψεων, επειδή ωστόσο αυτήν την περίοδο ασκούνται έντονες πιέσεις για μια ακόμη επώδυνη υποχώρηση στα πλαίσια της 2ης αξιολόγησης, θα επικεντρωθώ κυρίως σε αυτό.

Ήδη από τις αρχές του 2016 είχα «προειδοποιήσει», γραπτώς και προφορικώς, ότι οι «εταίροι» θα μας «πουλήσουν», ενώ το φθινόπωρο τόνισα ότι η αισιοδοξία για το άμεσο κλείσιμό της 2ης αξιολόγησης ήταν άτοπη. Βλέπετε ο... Κρόνος είχε –και έχει ακόμη τις αντιρρήσεις του, κάτι που αστρολογικά εντοπίζεται στην σύνοδό του με τον Ερμή στο προοδευτικό ωροσκόπιο της Ελλάδος. Κρόνο «είχαμε» και το 2015 (συγκεκριμένα σύνοδο Ήλιου-Κρόνου), όταν πάρθηκαν οι γνωστές αποφάσεις και ως χώρα χάσαμε ένα καίριο «στοίχημα», αυτό μιας νέας πορείας με τις φυσικές ωδίνες της. Ευτυχώς όμως στην παρούσα φάση, ο Ερμής «τρέχει» γρήγορα και οι περιορισμοί ή οι καθυστερήσεις αναμένεται να εξαλειφθούν πλήρως μέχρι τον προσεχή Απρίλιο.
Από αυτήν την άποψη συμφέρει την Ελλάδα να περιμένει λίγο ακόμη, αφού η επίτευξη μιας συμφωνίας άμεσα δεν θα είναι για καλό.

Κι αν αναρωτιέστε το τι μπορεί να αλλάξει μέσα σε δύο μήνες, δεν έχετε παρά να σκεφθείτε τον «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ΗΠΑ και ΕΕ. Αν μάλιστα δημιουργηθεί και μια τεχνητή οικονομική κρίση με στόχο τον Ντόναλντ Τραμπ και τις πολιτικές του, τότε το «παιχνίδι» θα λάβει νέο χαρακτήρα.

Επιπλέον, από τον Ιούνιο και μετά αναμένονται ακόμη πιο «απελευθερωτικές» εξελίξεις και η Ελλάδα θα περάσει ξεκάθαρα σε μια νέα εποχή. Μεταξύ άλλων θα τερματιστεί και η τρέχουσα «κόντρα» μεταξύ των ισχυρών (πχ ΔΝΤ-ΕΕ αλλά όχι μόνον) και τα «δύο στρατόπεδα» για τα οποία είχα γράψει από τον Μάρτιο του 2016 θα πάψουν να υφίστανται, μέχρι... νεωτέρας!
Και δεν σας κρύβω ότι αν πρέπει να επιλέξουμε «αφεντικό», το μοντέλο μιας διμερούς συμφωνίας με τις ΗΠΑ ή την Ρωσία, μας εξυπηρετεί πολύ περισσότερο από την ένταξή μας σε μια ευρωπαϊκή «οικογένεια» made in Berlin, που μας «παραμυθιάζει» και μας εκμεταλλεύεται διαρκώς.

Πάντως, η επόμενη σοβαρή κρίση είναι «προγραμματισμένη» για το 2021-22 κι ελπίζω μέχρι τότε να... βάλουμε μυαλό, ώστε να μην χάσουμε μια ακόμη ευκαιρία χειραφέτησης και να πάρουμε τελικά ως κράτος την τύχη μας στα χέρια μας.

Τέλος, με αφορμή την συζήτηση που γίνεται τις τελευταίες ημέρες για μια ενδεχόμενη επιστροφή σε εθνικό νόμισμα, οφείλω εκ νέου να θυμίσω ότι αστρολογικά μια τέτοια προοπτική όχι μόνον δεν είναι «ευφάνταστη» αλλά θα την ζήσουμε μέσα στα επόμενα χρόνια. Περισσότερα για αυτό το ζήτημα μπορείτε να δείτε και να ακούσετε στην εκπομπή του «Τι είδε ο μάγος» (3/12/2016) για το ευρώ και την δραχμή.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved