Η παγκοσμιοποίηση σε κρίση; Τι δείχνουν τα άστρα;

Πότε θα καταπέσει η κοσμοκρατορία των ισχυρών

Η παγκοσμιοποίηση σε κρίση; Τι δείχνουν τα άστρα;

Από το Brexit και την εκλογή Τραμπ, μέχρι τα διαδοχικά «ΟΧΙ» σε δημοψηφίσματα, τα σημάδια της κρίσης του συστήματος ολοένα και πυκνώνουν. Αναμένονται μάλιστα κι άλλα επεισόδια σε αυτό το «σήριαλ». Η λεγόμενη «παγκοσμιοποίηση» δοκιμάζεται κι ίσως κάποιοι να ελπίζουν στην «ακύρωσή» της μέσα από τις εξελίξεις.

Ωστόσο, η σύνοδος Ουρανού και Ποσειδώνα που έγινε στον Αιγόκερω την δεκαετία του 1990 και ορίζει το πλαίσιο μιας εκ των άνω ενοποίησης του κόσμου μας, άνοιξε έναν κύκλο που θα κλείσει γύρω στο 2160. Έχουμε λοιπόν πολύ δρόμο ακόμη, μέχρι να εξελιχθεί, να ολοκληρωθεί και τελικά να καταπέσει η κοσμοκρατορία των ισχυρών. Μέσα σε αυτόν τον κύκλο βέβαια, η ανάδειξη των εθνικών ταυτοτήτων είναι το αντίπαλο δέος ή αλλιώς μια Καρκινική νότα απέναντι στον «κρατισμό» του Αιγόκερω.

Η εμφάνιση χαρακτηριστικών αμφοτέρων των ζωδίων είναι μια τυπική αστρολογική εκδήλωση της πολικότητας που διέπει την ίδια την Αστρολογία και το ζητούμενο πάντα είναι η σύνθεση, που είναι αδύνατον να επιτευχθεί αν δεν υπάρξουν βιώματα και των δύο κατευθύνσεων. Ζητούμενο μεν, αλλά όχι προδιαγεγραμμένο. Ίσα-ίσα που από την ιστορική εμπειρία συνάγεται αβίαστα ότι σε συλλογικό επίπεδο συμβαίνουν διαρκείς παλινδρομήσεις από την μια «όχθη» στην άλλη, χωρίς να βρίσκεται ποτέ η «μέση οδός».

Για παράδειγμα, στην «Εποχή των Ιχθύων», ζήσαμε και ζούμε ακμές και παρακμές, τόσο της θρησκευτικής-μεταφυσικής χροιάς του ζωδίου, όσο και των τεχνοκρατικών χαρακτηριστικών του απέναντι ζωδίου, της Παρθένου.

Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις μέρες μας με το δίπολο Αιγόκερω-Καρκίνου.

Όντως, διανύουμε μια περίοδο όπου τα καταπιεσμένα εθνικά (Καρκινικά) χαρακτηριστικά ζητούν να βρουν «το δίκιο τους», εκφράζοντας συχνά και ρατσιστικές τάσεις, μόλις όμως ολοκληρωθεί αυτή η φάση (γύρω στο 2035-40, με πιο κομβική χρονιά το 2037), τότε η παγκοσμιοποίηση θα επανακάμψει δριμύτερη, καταλήγοντας στην (αναπόφευκτη) σύσταση ενός παγκόσμιου κράτους μέχρι το 2100 περίπου.

Και μπαίνοντας στον 22ο αιώνα, η τελευταία φάση αυτού του κύκλου των 170 ετών αναμένεται να είναι και η πιο δραματική, αφού θα συνδυαστεί με καταστροφικούς πολέμους κυριαρχίας όχι πια σε «περιφερειακό» επίπεδο αλλά στην «καρδιά» του συστήματος.

Αυτή περίπου είναι η προσδιορισμένη «καμπύλη προόδου» της ανθρωπότητας, σύμφωνα τουλάχιστον με τις ουράνιες επιταγές. Υπάρχουν ωστόσο και δύο αστάθμητοι παράγοντες που θα μπορούσαν να χρωματίσουν διαφορετικά αυτήν την πορεία. Ο πρώτος είναι μια «γερή» επαφή με εξωγήινους πολιτισμούς, κάτι που θα προσδώσει μια εντελώς διαφορετική έκταση και ποιότητα στην έννοια της παγκοσμιότητας. Ο δεύτερος, που δυστυχώς δεν είναι μόνον επιστημονική φαντασία, έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή και τις καταλυτικές επιπτώσεις της στον ανθρώπινο πολιτισμό. Για αυτήν, ειδικά, θα αναφερθώ στην εκπομπή «Τι είδε ο μάγος» στις 17/12.

Σχετικά άρθρα

Η Ελλάδα μπροστά στον φόβο ενός 4ου Μνημονίου - Είναι υπαρκτός; Τι δείχνουν τα άστρα;

Μήπως έρχεται η ώρα της πτώσης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε; Τι δείχνουν τα άστρα;

Οι εξελίξεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τι θα γίνει με την Ελλάδα

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved