Τι θα φέρει ο νέος συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου;

Στις 10 Απριλίου, με τη συνάντηση των δύο πλανητών στις 14ο 40΄των Ιχθύων, άνοιξε ο νέος συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου

Θανάσης Ματσώτας
Τι θα φέρει ο νέος συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου;

Ο συνοδικός κύκλος που άνοιξε στις 10/4 θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια περίπου και συγκεκριμένα στις 20 Απριλίου του 2026, όπου και θα ανοίξει ένας καινούριος από το ζώδιο του Κριού.

Δύο στοιχεία που ενδυναμώνουν την επιρροή του, είναι πρώτον πως πραγματοποιήθηκε πάνω στην ηλιακή έκλειψη του Απριλίου και δεύτερον πως ο Άρης παίζει έναν σημαντικό ρόλο σ’ αυτήν, αφού κυβερνά τον Κριό δηλαδή το ζώδιο που η έκλειψη πραγματοποιήθηκε.

Ας ξεκινήσω από τον προηγούμενο συνοδικό κύκλο γιατί ήταν σημαντικός και συνδέεται με τον καινούριο. Αυτός πραγματοποιήθηκε στις 5 Απριλίου 2022 στις 22ο 24΄του Υδροχόου.

Ας δούμε πως συνδέονται οι δύο κύκλοι:

Η Αστρική εκδοχή του νέου κύκλου γίνεται στις 20ο29΄του Υδροχόου, δηλαδή πολύ κοντά στις μοίρες του προηγούμενου και αυτό αποτελεί όχι μόνο δυνατή σύνδεση, αλλά και συνέχεια!

Θα επηρεάσει πρωτίστως Ιχθύς, Παρθένους, Διδύμους και Τοξότες που έχουν γεννηθεί προς το μέσον του ζωδίου τους ή έχουν Σελήνη, Ωροσκόπο ή Μεσουράνημα σε αυτά τα ζώδια, πολύ κοντά όμως στη μοίρα που πραγματοποιείται η σύνοδος.

Αντίστοιχα, με την Αστρική του εκδοχή, αυτός ο συνοδικός κύκλος θα επηρεάσει Υδροχόους, Λέοντες, Ταύρους και Σκορπιούς που είναι γεννημένοι προς το τέλος του δεύτερου και αρχή του τρίτου δεκαημέρου.

Σε αυτήν την πλανητική σχέση, ο βιαστικός και παρορμητικός Άρης, η ενεργητική δύναμη, συγκρούεται με τον Κρόνο, την παθητική πλην όμως διόλου ευκαταφρόνητη δύναμη.

Ο Κρόνος που είναι «παλιά καραβάνα», δείχνει στον Άρη ποιος είναι το… αφεντικό! Τον προσγειώνει απότομα και του δίνει να καταλάβει την αξία της περίσκεψης, της πειθαρχίας, της υπομονής και της οικονομίας δυνάμεων.

Κι εκεί που πας να ξεμυτίσεις και να πάρουν τα μυαλά σου αέρα, έρχεται μια διαστημική «φάπα» υπό μορφή εμποδίων, γκαντεμιάς ή και σύγκρουσης. Σου δείχνει την ωμή πραγματικότητα και αισθάνεσαι σαν το θηρίο στο κλουβί, αδυνατώντας να αντιδράσεις, ακόμα δε περισσότερο να πάρεις πρωτοβουλία! Το κακό timing είναι ένα από τα βασικά λάθη που θα κάνεις κάτω από αυτήν την επιρροή.

Η συνύπαρξη των δύο πλανητών στους Ιχθύς κάνει πιο έντονο το συναισθηματικό μπλοκάρισμα και αναπαράγει αναστολές, φοβίες και καχυποψία. Η αδυναμία έκφρασης σε οδηγεί σε ξεσπάσματα και βίαιη εκτόνωση. Το παρασκήνιο ή και τα πισώπλατα μαχαιρώματα σαμποτάρουν τις φιλοδοξίες σου.

Ιδιαίτερα σημαντικός είναι για την Ελλάδα αυτός ο νέος πλανητικός κύκλος, αφού βρίσκεται σε δυσαρμονική όψη με τον γενέθλιο Άρη της. Αυτό σημαίνει αυξανόμενες εξωτερικές προκλήσεις και δυσκολίες στην εξωτερική πολιτική που οφείλονται σε ισχυρούς ξένους παράγοντες που θα επιβάλλουν έμμεσα ή και άμεσα τη δική τους ατζέντα, αλλά και σε δικές μας λανθασμένες επιλογές είτε βιαστικές είτε ηττοπαθείς.

Επίσης, ιδιαίτερα δύσκολος φαίνεται ο χάρτης του Πρωθυπουργού της χώρας, καθώς η σύνοδος των δύο πλανητών γίνεται σε απόσταση αναπνοής από τον γενέθλιο Ήλιο του. Ας μην ξεχνάμε επίσης πως η σύνοδος Άρη-Κρόνου έχει έναν λόγο παραπάνω σ’ αυτόν, καθώς αποτελεί και γενέθλια όψη στον χάρτη του. Οπότε έχει να αντιμετωπίσει και εξωτερικές δυσκολίες αλλά και «αντάρτικο» στο εσωτερικό του κόμματος.

Τα πράγματα δεν είναι επίσης καθόλου εύκολα για την Τουρκία, καθώς ενεργοποιείται στην Αστρική του εκδοχή το γενέθλιο τετράγωνο Άρη-Ωροσκόπου της χώρας. Παρόλα αυτά, όταν η Τουρκία έχει ανάλογες επιρροές, γίνεται ιδιαίτερα επιθετική προς κάθε κατεύθυνση και ιδιαίτερα προς τα Ανατολικά της σύνορα. Δεν αποκλείω λοιπόν νέα μεγάλη πολεμική επιχείρηση προς τη μεριά των Κούρδων.

Η Ουκρανία φυσικά θα συνεχίσει να επηρεάζεται αρνητικά, αφού άλλωστε και ο προηγούμενος συνοδικός κύκλος Άρη-Κρόνου ήταν από τους πιο καθοριστικούς παράγοντες για την έναρξη και την εξέλιξη του πολέμου εκεί, με τις εξελίξεις να επιταχύνονται άμεσα! Η Αστρική εκδοχή του νέου κύκλου, συνεχίζει το έργο του προηγούμενου.

Ενδιαφέρουσες αλλά όχι ευχάριστες εξελίξεις, θα έχουμε και στο «μέτωπο» Σερβίας-Βοσνίας.

Όσο για τη Μέση Ανατολή, ο νέος αυτός συνοδικός κύκλος αφήνει περιθώρια για εμπλοκή του Λιβάνου, αλλά όχι πριν τον Αύγουστο, που θα πραγματοποιηθεί το πρώτο τετράγωνο μεταξύ των δύο πλανητών.

Η Ινδονησία φαίνεται επίσης να επηρεάζεται, καθώς η αστροχαρτογραφική αποτύπωση του Άρη και του Κρόνου περνά ακριβώς πάνω από την Jakarta. Ιδιαίτερα επικίνδυνα διαστήματα, χωρίς να αποκλείονται άλλα, είναι αυτά του Ιουνίου και του Αυγούστου.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved