Πανσέληνος στους Διδύμους: Προστάτευσε τον αυθορμητισμό από τους εχθρούς του!

Στις 27 Νοεμβρίου και ώρα 11:16πμ πραγματοποιείται η Πανσέληνος στις 4ο 51΄των Διδύμων

Θανάσης Ματσώτας
Πανσέληνος στους Διδύμους: Προστάτευσε τον αυθορμητισμό από τους εχθρούς του!

Η Πανσέληνος στους Διδύμους θα επηρεάσει κυρίως τα ζώδια του Μεταβλητού σταυρού, δηλαδή, Διδύμους, Τοξότη, Παρθένο και Ιχθύς, ιδιαίτερα αυτούς που έχουν γεννηθεί γύρω από τα μέσα του πρώτου δεκαημέρου αυτών των ζωδίων.

Ακόμη σημαντικότερη θα είναι για όλους τους παραπάνω, αν έχουν γεννηθεί τις χρονιές 1933, 1947, 1952, 1988, 2007 και 2013.

Στην κύρια Αστρική της εκδοχή, θα αγγίξει κι αυτούς που είναι γεννημένοι προς το τέλος του πρώτου και αρχή του δεύτερου δεκαημέρου του Ταύρου, του Σκορπιού, του Λέοντα και του Υδροχόου.

Αντίστοιχα, σημαντικές χρονιές γι' αυτήν την κατηγορία είναι οι 1934, 1953, 1957, 1972, 1975, 1991,1994 και 2008.

Στην δεύτερη Αστρική της εκδοχή θα επηρεάσει Κριούς, Ζυγούς, Καρκίνους και Αιγόκερους που είναι γεννημένοι στα μέσα του πρώτου δεκαημέρου.

Η εικόνα μιας Πανσελήνου στους Διδύμους: Ένα παζάρι, κατά προτίμηση στην Αίγυπτο ή σε κάποιο μέρος της Μέσης Ανατολής ή της Βόρειας Αφρικής. Κόσμος πολύς που πηγαινοέρχεται, φωνάζει, όλοι μιλούν με όλους, όλα τα έθνη, όλες οι θρησκείες, άνθρωποι, ζώα, εξωτικά πουλιά, άπειρα εμπορεύματα κάθε είδους που είναι προσβολή να τα αγοράσεις χωρίς παζάρια, σιντριβάνια, χαμάμ, καφενέδες, χιλιάδες μεθυστικές μυρωδιές λιβανιών, μπαχαρικών, παλιού χαρτιού και ξύλου, αναμεμιγμένα με τη σκόνη της ερήμου. Ένας κόσμος χαοτικός που σε καλεί να ανοίξεις το μυαλό σου σε καινούρια πράγματα, άλλες κουλτούρες, να επικοινωνήσεις, να πάρεις εμπειρίες και μέσα από αυτές νέα γνώση. Να εξαφανιστείς μέσα στην ελευθερία του!

Ελευθερία, χωρίς ακριβείς κανόνες. Αυτοί διαμορφώνονται στην πορεία και ξεπηδούν από τον βασικό κανόνα που είναι η αυθόρμητη ανθρώπινη επικοινωνία. Η αμεσότητα της απλότητας: You Tarzan, me Jane! Αλλά, μετά μπαίνουν οι κοινωνικοί κανόνες και περιορισμοί, δηλαδή, ο Κρόνος. Και εκεί αρχίζουν τα «όχι», τα «μη» και πάνω απ’ όλα τα «πρέπει».

Και εκεί που περιμένεις τον Ιντιάνα Τζόουνς να μπουκάρει κυνηγημένος στη σκηνή και να κάνει το μπάχαλο του παζαριού μπαχαλοτερότερο, έρχεται το ταυ-τετράγωνο του Κρόνου με τον Ήλιο στον Τοξότη και τη Σελήνη στους Διδύμους και σε ξυπνάει απότομα!

Συμμετέχει και ο Άρης όμως στο παιχνίδι, όπως επίσης και η Δήμητρα, αφού μόλις έχουν μπει στον Τοξότη και έχουν πάρει θέση δίπλα στον Ήλιο. Ας μην ξεχνάμε την ισχυρή επιρροή τους στη Νέα Σελήνη που προηγήθηκε σε έναν εκρηκτικό σχηματισμό με τον Ουρανό.

Ωστόσο, σε ένα τέτοιο παζάρι τα πράγματα είναι ακόμη πολυπλοκότερα. Όλος αυτός ο σχηματισμός στην Αστρική του εκδοχή, «ακουμπάει» πάνω στον τροπικό Δία που έρχεται δίπλα από την Αστρική Σελήνη και έτσι με πλάγιο αλλά καθόλου αμελητέο τρόπο, δηλώνει παρών και αυτός στο πανηγύρι και από τον Ιντιάνα Τζόουνς που περιμένεις, προσγειώνεσαι άτσαλα στο «ρόδα, τσάντα και κοπάνα νούμερο 4»!

Η συμμετοχή λοιπόν Άρη, Δία, Κρόνου και Δήμητρας, δυναμιτίζουν επικίνδυνα το «τοπίο» αυτής της Πανσελήνου. Η εικόνα μετατρέπεται: Είναι σαν να έχει σκάσει βόμβα σε κοτέτσι! Φτερά και πούπουλα αιωρούνται μέσα στον κουρνιαχτό και εσύ ψάχνεις να βρεις τι έγινε. Έχεις μια πληθωρική διάθεση να κάνεις τόσα πολλά αλλά δεν έχεις το σωστό timing. Θέλεις να κάνεις την υπέρβαση αλλά όσο πιο επιθετικά λειτουργείς, τόσο γιγαντώνονται τα εμπόδια.

Ωστόσο, δεν μπορείς να κάνεις διαφορετικά. Ίσως δεν έχει έρθει η ώρα να επιζητάς άμεσα αποτελέσματα σε ό,τι επιχειρείς. Μπορείς να σπαταλάς τις δυνάμεις σου, όπου και όπως θέλεις, προσπαθώντας να κάνεις τα πράγματα όσο καλύτερα γίνεται, αλλά χωρίς να σε ενδιαφέρει το αποτέλεσμα. Αυτό που πρέπει να σε ενδιαφέρει είναι να διατηρήσεις την καθαρότητα των προθέσεών σου, τον αυθορμητισμό και τη χαρά γι αυτό που κάνεις. Αυτό είναι και το μοναδικό σου όπλο και είναι πολύ ισχυρότερο απ’ ό,τι νομίζεις!

Σε κοινωνικό επίπεδο, οι εντάσεις και οι διαμάχες θα συνεχιστούν σε πολλά πεδία, όπως η εκκλησία, τα πανεπιστήμια, αλλά και στα media ή στα μέσα μεταφοράς.

Αστροχαρτογραφικά, οι γραμμές των Φώτων του Άρη και της Δήμητρας, περνούν ακριβώς πάνω από τη λωρίδα της Γάζας, όπως άλλωστε και οι αντίστοιχες της προηγούμενης Νέας Σελήνης και αυτό δεν αφήνει πολλές ελπίδες για κατευνασμό της κατάστασης εκεί σε μακροχρόνιο ορίζοντα.

Επίσης, η γραμμή του Κρόνου περνά από την Υεμένη και τον κόλπο του Άντεν ενώ του Ερμή και του Ποσειδώνα από τα στενά του Ορμούζ. Η πρώτη που είναι και η πιο ενδιαφέρουσα, αναζωπυρώνει το σενάριο της επέκτασης της σύγκρουσης στο μέτωπο της Υεμένης, αν και αυτό δεν φαίνεται εύκολο ή και λογικό κατά τη γνώμη μου να συμβεί, σε αξιοσημείωτη ένταση. Ωστόσο, δεν αποκλείεται, οι προκλήσεις απέναντι στο εχθρικό Ισραήλ και έχοντας δεδομένη την κατευναστική πολιτική της Αμερικής, να πάρουν μεγαλύτερη διάσταση και να προκαλέσουν ευρύτερη εμπλοκή.

Διάβασε επίσης:

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved