Ο ερωτικός πυρετός των ζωδίων

Πώς αγαπούν και πώς ζηλεύουν τα ζώδια;

Ο ερωτικός πυρετός των ζωδίων

«Πάντα θα έχουμε το Παρίσι»

Χάμφρεϊ Μπόγκαρντ στην «Καζαμπλάνκα»

Η Αφροδίτη και ο Άρης «χαιρετιούνται» στους ουρανούς και η αντίθεση τους στον άξονα Ιχθύων-Παρθένου εγείρει υψηλές θερμοκρασίες και έντονα καρδιοχτύπια.

Αυτή είναι όμως και η ουσία του έρωτα. Φλογισμένες καρδιές και φλογισμένα κορμιά, που σκιρτούν στο παραμικρό άγγιγμα. Ο έρωτας είναι σαν τον πυρετό. Για να τον νιώσεις πρέπει να καίει, γιατί εάν πρόκειται μόνον για «δέκατα» του τύπου 37,5 τότε σε πιάνει μια μιζέρια επανάπαυσης και τελικά συνήθειας που είναι ότι χειρότερο μπορεί να τύχει. Από την άλλη, όταν ανεβαίνει η θερμοκρασία, συνοδεύεται συνήθως από ζήλεια, πάθος και ...σύνδρομο αποκλειστικότητας.

Αλήθεια όμως πώς αγαπούν και πώς ζηλεύουν τα ζώδια;

ΚΡΙΟΣ

Αν σκεφτεί κανείς πως έχετε κυβερνήτη τον Άρη, τότε το πάθος ξεχειλίζει. Για εσάς ο έρωτας είναι πηγή έμπνευσης και κινητήριος δύναμη ενώ αυτό που σας τρομάζει είναι η συνήθεια. Ο πύρινος χαρακτήρας δεν θα δεχτεί μεσοβέζικες καταστάσεις και συμβιβασμούς. Όταν βάλετε ένα πρόσωπο στο νου σας και το «κλειδώσετε» εκεί, είναι δύσκολο να σας ξεφύγει. Θα φτάσετε σε ακραίες καταστάσεις για να το πετύχετε. Το «όχι» το έχετε ακούσει σε εθνικές επετείους και το είχε πει κάποιος Μεταξάς, όχι το πρόσωπο που σας ενδιαφέρει. Τώρα για το αν ζηλεύετε η υπεραιμία στο κεφάλι το δείχνει ξεκάθαρα μιας και οτιδήποτε άλλου φύλου πλησιάζει το «πρόσωπο» είναι για εσάς persona non grata. Και το βλέμμα σας πάντα με ευγένεια –αγάπη και proderm του λέει: Άντε ...κάντην σιγά-σιγά!

Κινηματογραφική ατάκα: Go ahead ...make my day- Dirty Harry

ΤΑΥΡΟΣ

Ο έρωτας για εσάς είναι ιεροτελεστία και ουσιαστικά είσαστε γεννημένοι για να έχετε σχέσεις μακροχρόνιες. Από την άλλη η ανάγκη για σταθερότητα δεν μπορεί να την επισκιάσει η συνήθεια αφού εσείς από μεριάς σας κάνετε ότι μπορείτε για να πετυχει κι να ανανεώνετε η σχέση αλλά χρειάζεστε και την ενεργό συμμετοχή και από το έτερο ήμισυ που έχετε …σε ιδιαίτερη εκτίμηση. Για εσάς το «κυνήγι» είναι ένα παιχνίδι με τις αισθήσεις όπου με τα τεχνάσματα σας προσπαθείτε να τις κυριεύεστε. Ο τρόπος διεκδίκησης είναι πιεστικός αλλά άκρως γοητευτικός και καθωσπρέπει. Το ότι ζηλεύετε εννοείται αλλά θα πρέπει να γίνει κάτι πολύ χοντρό για να χάσετε την ψυχραιμία σας. Έχετε μια μοναδική ικανότητα να αναδεικνύετε τα λάθη των άλλων κι να παίζετε με την ψυχολογία του άλλου.

Κινηματογραφική ατάκα: "Love means never having to say you're sorry," "Love Story," 1970.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Το δυνατό σας σημείο είναι η επικοινωνία. Το φλερτ για εσάς είναι τρόπος ζωής αλλά και άσκηση μιας και είναι ένα επικοινωνιακό case stydy. Τα λόγια που λέτε στο πρόσωπο που σας ενδιαφέρει μπορεί να φαίνονται χειμαρρώδη αλλά είναι αρκετά προσεγμένα. Διεκδικείτε με ασφυκτικό πρεσινγκ στην επικοινωνία, στα τηλέφωνα, στα sms, email που μοιάζει με το τραγούδι του Πασχάλη «Παραδώσου λοιπόν άνευ όρων μωρό μου». Αν ζηλεύετε; Η καρδούλα σας το ξέρει και αν δεν σας ενδιέφερε η «ατσαλάκωτη» εικόνα σας τότε θα φτάνατε σε ακραία πράγματα. Όμως ο κυβερνήτης ο Ερμής (προστάτης των κλεφτών, των χαρτοπαιχτών και γενικώς πάσης φύσεως λαμογιών κατά την αρχαιότητα) θα σας αναγκάσει να ξαναχρησιμοποιήσετε πάλι την ευστροφία σας κάνοντας τον επίδοξο συν-διεκδικητή (με τον τρόπο σας) ρόμπα κι μάλιστα ξεκούμπωτη.

Κινηματογραφική ατάκα: "You've got to ask yourself one question: 'Do I feel lucky?' Well, do ya, punk?", Dirty Harry, 1971.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Όσοι σας θεωρούν πως είσαστε τα αιώνια θύματα του έρωτα μάλλον κάνουν τεράστιο λάθος. Πλάκα-πλάκα οι μισοί ψυχοθεραπευτές δουλεύουν από πελάτες που τους σαλτάρατε εσείς. Γνώστες της ψυχολογίας όσο λίγοι ξέρετε διαισθητικά τον τρόπο προσέγγισης . Δεν είναι λίγες φορές που πλησιάζετε το «πρόσωπο» είτε φιλικά είτε απλά ως ένα ενδιαφέρον. Ξέρετε να δελεάζετε τον άλλο αφού ως κυβερνήτη έχετε την Σελήνη που είναι ετερόφωτη και μια γεμίζει και μια αδειάζει. Η ζήλεια χτυπάει κόκκινο αν νοιώσετε πως η περίμετρος ασφαλείας παραβιάζεται. Έχοντας όμως κερδίσει το παιχνίδι της καρδιάς και του μυαλού το να εισέρθει αντίπαλος είναι εξαιρετικά δύσκολο. Επίσης δύσκολο είναι να επιτεθείτε βίαια.


Κινηματογραφική ατάκα: “θα ήθελα να σου ζητήσω να μείνεις για ένα ποτό

αλλά φοβάμαι ότι θα δεχτείς''J.CrawfordFEMALE ON THE BEACH 1955

ΛΕΩΝ

Για εσάς η αγάπη είναι σαν ο νερό για τον οργανισμό. Για εσάς η ύπαρξη , οι στόχοι τελικά αποσκοπούν στο να είσαστε ερωτευμένοι , να αγαπάτε και να σας αγαπούν . Στο φλερτ είσαστε ιδιαίτερα διακριτικοί στην αρχή και σιγά-σιγά μπουκάρετε και ισοπεδώνετε τα πάντα στο πέρασμα σας. Με την ορμή αλλά και με τον large χαρακτήρα σας τελικά δεν αφήνετε περιθώρια αντίδρασης. Όσο για το εάν ζηλεύετε, ….εννοείται αλλά αργείτε να το δείξετε. Αν όμως θεωρήσετε πως υπάρχει enemy at the gates τότε δεν το χετε σε τίποτα να τον κάνετε τον άνθρωπο σαν να είχε μετωπική με την συμφορά στην Εθνική. Είσαστε καλοί, ιππότες αλλά… και Λιοντάρια


Κινηματογραφική ατάκα: - Hi! I am Plenty! (Γκαρσόνα στο Καζίνο)

- I bet you are! (Bond, ρίχνοντας μια ματιά στο μπούστο)

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Εσείς είναι να μην ερωτευθείτε, αφού όσο δυνατοί και επιμελείς είστε στα τεχνικά, τόσο «κουμπούρες» βγαίνετε στα αισθηματικά. Γι’ αυτό όμως υπάρχουν οι δεύτερες ευκαιρίες και δεν είναι καθόλου τυχαίο πως ο Σεπτέμβριος -ο μήνας σας- είναι η εποχή των... μετεξεταστέων!

Στην αρχή είναι σαν να έχετε παιδική ασθένεια ή αλλεργία αλλά στην πορεία ξεκαθαρίζει το ζήτημα. Επειδή η εγκεφαλικότητα σας παίρνει κεφάλι και πνίγεστε σε μια κουταλιά νερό, η βοήθεια του «κοινού» και ειδικά των φίλων είναι απαραίτητη. Όταν τα πράγματα μπουν στην θέση τους και λάβετε το σήμα από τον πύργο ελέγχου (το μυαλό σας) πως όλα είναι ΟΚ τότε προχωράτε στο Level II. Ο ρομαντισμός βρίσκει στέγη στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, οι αισθήσεις μπαίνουν στα pits για λάστιχα και καύσιμα και είστε πανέτοιμοι για το «go for it». Η αρχική διακριτικότητα μετατρέπεται σε ένα θυελλώδες «βρουουμ»! Ότι ζηλεύετε ναι, αν το δείχνετε όχι. Αν βρεθεί αντίζηλος στο χώρο φροντίζετε και βγαίνει ψυχολογικά νοκ –αουτ, έχοντας σαν σούπερ όπλο την εξονυχιστική ανάλυση.

Κινηματογραφική ατάκα: 'Trust me I know what I am doing'. Eddie Murphy σαν Axel F

Διάβασε τα υπόλοιπα 6 ζώδια εδώ

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved