Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου-Ο κύκλος της φωτιάς

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ευρωζώνη μακραίνει ολοένα και περισσότερο κι αυτή είναι η ουσιαστική διάσταση της «καραντίνας» όσον αφορά την Οικονομία.

 

Νέα Σελήνη Φεβρουαρίου-Ο κύκλος της φωτιάς

από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Ο πρώτος κύκλος των εκλείψεων του 2011 έκλεισε χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι τερματίστηκε και η επιρροή τους. Στο παρελθόν έχουμε διαπιστώσει αρκετές φορές την υπόγεια διαδρομή της κοσμικής ενέργειας μιας έκλειψης που «ξεφυτρώνει» ύστερα από μήνες, ενίοτε και χρόνο. Μια ενέργεια που συνηθίζει να παίρνει βίαιες διαστάσεις σε υπερθετικό βαθμό, είτε πρόκειται για τις βουλές ανθρώπων, είτε για τις προσταγές της φύσης.

Οι ΗΠΑ, η Ρωσία, η Αλβανία και οι χώρες της Β Αφρικής πήραν μια δυνατή όσο και πικρή γεύση για το τι μπορεί να σημαίνει στην πράξη αυτή η υπερβολή. Το ίδιο και η Αυστραλία που δοκιμάστηκε από τα στοιχεία της φύσης.

Κι εμείς στενά περικυκλωμένοι από την αντάρα των γειτόνων μας, τη «γλιτώσαμε» προς το παρόν φθηνά, με τη γρίπη και τους Νομικάριους μετανάστες μόνο, να απειλούν τον εφησυχασμό μας.

Οι εκλείψεις λοιπόν, έστω και στα πλαίσια ενός στρατηγικού ελιγμού, απέσυραν τις δυνάμεις τους, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι «η φύσις ησυχάζει». Κι αν η Ελλάδα κατάφερε να μείνει για την ώρα έξω από το δαιμονικό χορό των πλανητών, η συνέχεια αναμένεται να είναι κατά πολύ διαφορετική.

 

Η Νέα Σελήνη του Φεβρουαρίου ανοίγει έναν νέο κύκλο τάσεων και γεγονότων, με τον Άρη να είναι ο αδιαφιλονίκητος πρωταγωνιστής. Και δεν πρόκειται για έναν ...απλό Άρη, που άλλους θα «πιάσει» και άλλους όχι. Η σύνοδος του με τη Δήμητρα, έναν πλανήτη που μαζικοποιεί τους αποδέκτες αλλά και τους χρήστες της κοσμικής ενέργειας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου στις κοινωνικές διεκδικήσεις, οι οποίες αναμένεται να πάρουν τη μορφή χιονοστιβάδας.

Κι αν όλα αυτά ορίζονταν στα στενά χρονικά πλαίσια ενός μήνα (τόσο κρατά συνήθως η επιρροή μιας Νέας Σελήνης), τότε τα πράγματα θα ήταν ...μια χαρά.

Για μας εδώ όμως, υπάρχει και encore...

Πριν περάσω στις εκτιμήσεις για τις επόμενες 29 ημέρες, οφείλω να επισημάνω πως η συγκεκριμένη Νέα Σελήνη έγινε στα γενέθλια της Ελλάδας και γι αυτό η επιρροή της θα σημαδέψει τις εξελίξεις μέχρι του χρόνου τον Φεβρουάριο.

Όσον αφορά αυτή ακριβώς τη διάσταση θα πρέπει να ανατρέξουμε στο χάρτη της Ηλιακής επιστροφής για την Ελλάδα (3/2, στις 10:21), ο οποίος θα μας δώσει την εικόνα της χρονιάς που μόλις ξεκίνησε.

Η Ηλιακή Επιστροφή

Στον εσωτερικό κύκλο είναι ο γενέθλιος χάρτης της Ελλάδας (με Ωροσκόπο στον Ταύρο) και στον εξωτερικό ο χάρτης της Ηλιακής Επιστροφής

hellas_solar_2011

Με μια πρώτη ματιά η αντίθεση του Κρόνου με τον Ωροσκόπο στον Κριό φθάνει και ...περισσεύει για να μας «θυμίσει» ότι οι περιορισμοί που μας έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα είναι αστείοι σε σχέση με αυτούς που θα ακολουθήσουν. Μάλιστα, η θέση του ετήσιου Ωροσκόπου στον 12ο γενέθλιο της Ελλάδας, δίνει την εικόνα μιας χώρας δεμένης χειροπόδαρα, αιχμάλωτης των τετελεσμένων και απομονωμένης από τον υπόλοιπο κόσμο.

Αυτό σε ένα προσωπικό ωροσκόπιο θα παρέπεμπε κυρίως σε θέματα υγείας και η αναλογία είναι προφανής. Η «ασθενής» πατρίδα μας πρόκειται να περάσει σε μια φάση «καραντίνας», κάτι που έχει δύο διαστάσεις. Η μια, η πολιτική,, θυμίζει τον ...γνωστό «γύψο», εκείνον που εισηγήθηκε και ο δικτάτορας Παπαδόπουλος το 1967. Και δεν εννοώ βέβαια κάποιο στρατιωτικό πραξικόπημα παλαιού τύπου. Αυτές οι μέθοδοι δεν εφαρμόζονται πλέον ούτε στις τριτοκοσμικές χώρες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η απομόνωση και ο εγκλωβισμός της Ελλάδας αναφέρονται από τη μια σε οικονομικά μέτρα που θα ληφθούν από τους καλούς μας συμμάχους και προστάτες (το Μεσουράνημα στον 8ο γενέθλιο και ο Κρόνος στον 7ο του ετήσιου χάρτη) και από την άλλη σε οτιδήποτε ανήκει στη σφαίρα του 12ου οίκου και μπορεί να προσομοιωθεί στην καθημερινή πραγματικότητα μιας χώρας: Κατασκοπία, προδοσία, ασθένειες, επιδημίες, νομικές κυρώσεις-ήττες και βέβαια το ...χάος και η ανυπαρξία.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, η Ευρωζώνη μακραίνει ολοένα και περισσότερο κι αυτή είναι η ουσιαστική διάσταση της «καραντίνας» όσον αφορά την Οικονομία.

Φυσικά, υπάρχει και ο «φορτωμένος» 10ος οίκος, που παραπέμπει άμεσα σε πολιτικές-κοινωνικές εξελίξεις. Της ...κολάσεως πρόκειται να γίνει τόσο σε κυβερνητικό επίπεδο, όσο και στους δρόμους. Ο ανταρτοπόλεμος και τα επαναστατικά μανιφέστα θα διαδέχονται τις «εκπαραθυρώσεις» κυβερνητικών στελεχών και βέβαια τελικά του ίδιου του Πρωθυπουργού. Πρακτικά είναι σαν να έχουμε ένα πόλεμο και περιμένουμε απλά τη σπίθα που θα τον ανάψει.

Ακόμη και τα φαινομενικά «αβλαβή» τρίγωνα του Κρόνου με τους πλανήτες στον Υδροχόο, αναπαράγουν εν τέλει τις επιπτώσεις της δυσαρμονικής συσχέτισης τους στο γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας: Ο Ήλιος στο 10ο οίκο, σε αντίθεση με τον Κρόνο στο Λέοντα, η Δήμητρα σε τ-τετράγωνο από το Σκορπιό και ο Άρης στον Τοξότη να εξωτερικεύει την ένταση με αντίκτυπο στις διεθνείς μας σχέσεις. Και σε αυτό το τελευταίο βέβαια συμπεριλαμβάνονται και τα «θερμά επεισόδια» με τους καλούς μας γείτονες. Ποιός έχασε την ειρήνη για να την βρούμε εμείς;

Θα ήθελα να ήμουν πιο αισιόδοξος αλλά πραγματικά με αυτά που βλέπω, απλά ...δεν γίνεται! Το καλύτερο που μπορώ να σκεφτώ είναι το «ξύπνημα» του Νεοέλληνα που εδώ και χρόνια έχει αποκοιμηθεί βολεμένος στην πλαστή και δανεική ευμάρεια του.

Εμπρός της Ελλάδος παιδιά, λοιπόν, μήπως και σώσουμε τουλάχιστον την υπόληψη μας!

Η εικόνα στον ετήσιο χάρτη γίνεται ακόμη πιο σαφής, αν τον εξετάσουμε μεμονωμένα και συγκρίνουμε τις αστρικές με τις τροπικές θέσεις.

solar-solar

Η σύνοδος του αστρικού Ωροσκόπου με τον τροπικό Ουρανό πριμοδοτεί αλλαγές και ανατροπές, κυρίως σε πολιτικό επίπεδο (ο Ουρανός είναι στον γενέθλιο 11ο). Αλλάζουμε δηλαδή αλλά όχι με τον προβλεπόμενο τρόπο...

Το αστρικό Μεσουράνημα στον Τοξότη, πάνω σχεδόν στο γενέθλιο Άρη της Ελλάδας, παραπέμπει σε εντάσεις, τόσο στο εσωτερικό, όσο και το εξωτερικό μέτωπο.

Το τετράγωνα του τροπικού Κρόνου με τον Άρη, τον Ήλιο και τη Δήμητρα στην αστρική τους εκδοχή, φωτογραφίζουν μια γενικευμένη σύγκρουση, προϊόν των αδιεξόδων που θα δημιουργηθούν. Σκληρή σύγκρουση ανάμεσα στους εργαζόμενους και τους κυβερνώντες αλλά και μια εφ’ όλης της ύλης αντιπαράθεση σε διεθνές επίπεδο.

Σε απλά ερωτήματα του τύπου «θα γίνουν εκλογές;» ή «θα πέσει η κυβέρνηση;» η δική μου απάντηση είναι καταφατική (θα μπορούσα μάλιστα να ρωτήσω κι εγώ με τη σειρά μου "ποιά κυβέρνηση"), συνάμα όμως εκτιμώ ότι αυτό είναι το λιγότερο που θα μας απασχολήσει.

Συγκρίνοντας επιπλέον τον αστρικό ετήσιο με τον τροπικό γενέθλιο της Ελλάδας, έχει ιδιαίτερη σημασία η «κρυφή» σύνοδος του γενέθλιου Ποσειδώνα στον 9ο οίκο (για την ακρίβεια βρίσκεται στην 21η μοίρα του Αιγόκερω), με την τριπλέτα Ήλιου-Άρη-Δήμητρας. Αυτό κατ’ αρχάς δείχνει πως όλα τα θέματα του οίκου (επικοινωνίες, συγκοινωνίες, Παιδεία, Δικαιοσύνη αλλά και οτιδήποτε αφορά ξένους υπηκόους) θα βρεθούν σε φάση πλήρους αποδιοργάνωσης ή απλά εκτός ελέγχου. Και επιπλέον κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για παιχνίδια που θα (ξανά) γίνουν πίσω από την πλάτη μας, με την αγαστή συνενοχή των φανερών και κρυφών εχθρών μας.

 

Ως προς τον χρόνο που μπορεί να συμβούν όλα αυτά, πραγματικά είναι εξαιρετικά περίπλοκο να εντοπιστεί με ακρίβεια. Η «πυροδότηση» όσον αφορά το οικονομικό-πολιτικό σκέλος, θα μπορούσε να γίνει άμεσα, απελευθερώνοντας συνάμα και την μήνη των θιγομένων, δηλαδή όλων μας. Το ξέσπασμα όμως θα μπορούσε να έρθει είτε εξ αιτίας μιας διέλευσης του Άρη από τον Ωροσκόπο της Ελλάδας στα μέσα Ιουνίου, είτε από μια όψη μεταξύ Άρη Δήμητρας και Κρόνου (η πρώτη γίνεται τέλη Μαρτίου-αρχές Απριλίου), είτε τελικά από κάποια εξ ίσου «εύφλεκτη» Νέα Σελήνη ή έκλειψη. Ουσιαστικά απαιτείται μια διαρκής παρακολούθηση των τεκταινόμενων στους ουρανούς, μήνα με το μήνα, ημέρα με την ημέρα κι εμείς θα είμαστε εδώ για να εκδίδουμε το εκάστοτε «δελτίο θυελλωδών ανέμων».

 

Ο Φεβρουάριος

nea_sel_feb

Ως προς τις γενικότερες εξελίξεις, ο Ωροσκόπος της Νέας Σελήνης στον 8ο γενέθλιο οίκο της Ελλάδας, σε συνδυασμό με την πολυαστρία στον 2ο οίκο, υπονοεί πως μέχρι τις 4 Μαρτίου θα σκάσουν κι άλλα «μαντάτα» της νέας οικονομικής πραγματικότητας που βιώνουμε εδώ και ένα χρόνο περίπου.

Και ο Κρόνος που δεσπόζει στο 10ο οίκο περιγράφει περιορισμούς, σκληρές αναγκαιότητες και βέβαια την επερχόμενη σύγκρουση ανάμεσα στους «πάνω» και τους «κάτω».

Το ...καλύτερο που θα μπορούσε να συμβεί από την πλευρά του Κρόνου είναι η «ακινητοποίηση» της χώρας εξ αιτίας απεργιών ή ακόμη και ακραίων καιρικών φαινομένων.

Η παρουσία του Άρη στον 2ο οίκο (και 10ο γενέθλιο για την Ελλάδα) ενδέχεται επίσης να «μεταφραστεί» σε μπαράζ ληστειών και γενικότερα την εφαρμογή του «νόμου της ζούγκλας» στην καθημερινότητα μας.

Η ...παρηγοριά στον άρρωστο έρχεται από την Αφροδίτη, η οποία βρίσκεται σχεδόν πάνω στον Ωροσκόπο και σχηματίζει ένα τετράγωνο με τον Ουρανό κι άλλο ένα -πιο ανοικτό- με το Δία. Τουλάχιστον όσον αφορά τα θεάματα -και δη τα πλέον σκανδαλώδη- είμαστε πλήρως καλυμμένοι.

Τζούλια και ξερό ψωμί!

Σε προσωπικό επίπεδο και όσον αφορά τα δώδεκα ζώδια, φαίνεται ότι οι πιέσεις και τα διλήμματα θα ταλαιπωρήσουν αρκετά τόσο τα σταθερά, όσο και τα παρορμητικά. Θυμίζω βέβαια πως η αφομοίωση και η διαχείριση της κοσμικής ενέργειας μπορεί να γίνει από τον καθένα μας με τέτοιο τρόπο, ώστε λειτουργώντας κάτω από πίεση να έχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα. Εννοείται πάντα πως κάτω από αντίξοες συνθήκες, το ποθούμενο είναι η αναζήτηση ενός μέτρου και εκείνων των συμβιβαστικών λύσεων που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν πυροσβεστικά απέναντι στην όποια κρίση.

Ακρότητες, επιπολαιότητες και αμέλειες ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικές, γι αυτό ας προσέχουμε ιδιαίτερα στην οδήγηση και γενικότερα τις κινήσεις και τις μετακινήσεις μας.

Αντίθετα, για τα τέσσερα μεταβλητά (Δίδυμοι, Παρθένος, Τοξότης και Ιχθύες) προβλέπεται ...λιακάδα και μεγαλύτερη χαλαρότητα, η οποία θα συμβάλλει με τη σειρά της σε μια καθημερινότητα διανθισμένη με δροσερές, πικάντικες ή εξωτικές λεπτομέρειες. Αυτό φυσικά αναφέρεται και στα αισθηματικά, όπου τα τέσσερα προνομιούχα ζώδια θα εξακολουθήσουν να έχουν πλεονέκτημα, παρά την «αλλαγή ταχύτητας» της Αφροδίτης (θα είναι στον Αιγόκερω μέχρι και το τέλος του μήνα).

 

Τέλος για όσες και όσους έχουν μια ευαισθησία στις αστρικές θέσεις των πλανητών (που μπορείτε πάντα να τις βρίσκετε στις Εφημερίδες), οφείλω να επισημάνω ότι ο αστρικός Άρης είναι ακόμη στον Αιγόκερω και θα βρεθεί στον Υδροχόο στις 15 Φεβρουαρίου.

Ακόμη, ο αστρικός Κρόνος βρίσκεται στην 23η μοίρα της Παρθένου και ο αστρικός Πλούτωνας στην 13η του Τοξότη.

Όσο για τον αστρικό Δία, προς μεγάλη τέρψη των Ιχθύων, βρίσκεται στην 11η μοίρα του ζωδίου και έχει μπροστά του έναν σχεδόν ολόκληρο ...«δεύτερο γύρο» εύνοιας για τους τυχερούς αστρικό-παρμένους!

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved