Αστρολογική Εφημερία, από 24 έως 27 Αυγούστου

Ο Δίας βάζει τα «τυχερά», ο Πλούτωνας την ουσία και τις εγγυήσεις

 

Αστρολογική Εφημερία, από 24 έως 27 Αυγούστου


από τον Γιάννη Ριζόπουλο





20100627_John_Rizopoulos02JPEG_copy_copy_copy_copy_copy_copy




Μεγάλη κινητικότητα παρατηρείται στους ουρανούς αυτό το τετραήμερο με τους συσχετισμούς δυνάμεων να αλλάζουν καθημερινά.

Ανάμεσα στις αγάπες ή το ευ ζην της Αφροδίτης και την αντιπαράθεση εγωισμών του δίπολου Άρη-Κρόνου, παρεισφρύουν η Δήμητρα, ο Δίας και ο Πλούτωνας, οι οποίοι απεργάζονται τα δικά τους σχέδια.

Όσον αφορά το πολεμικό μέτωπο, είναι γνωστό εδώ και μέρες πως οι «στρατοί» του Άρη και του Κρόνου τίθενται αντιμέτωποι στα παρορμητικά πεδία των μαχών, ωστόσο αν και η όλη υπόθεση θυμίζει σε πολλά τον πόλεμο της Τροίας, η σύγκρουση δεν είναι μονόδρομος. Η διπλωματία καιροφυλακτεί για να αρπάξει την μπουκιά από το στόμα των γερακιών και η διαφαινόμενη ρήξη να εξελιχθεί σε συμφωνία κυρίων, στα πρότυπα της δοκιμασμένης σχέσης Πλούτωνα-Περσεφόνης: Η Ωραία Ελένη μπορεί να περνά τα καλοκαίρια της στο Ίλιον και τους χειμώνες της στην Σπάρτη, επιβεβαιώνοντας έμπρακτα την σύγκλιση μεταξύ των δύο πλευρών.

Πρωταγωνιστές σε αυτό το μοντέρνο έπος είναι βέβαια οι Καρκίνοι, οι Ζυγοί, οι Κριοί και οι Αιγόκεροι, αλλά στον ρόλο της Ελένης, του Πάρη, του Μενέλαου, του Αχιλλέα, του Έκτορα, του Οδυσσέα, της Κασσάνδρας, του Αγαμέμνονα ή της Ιφιγένειας μπορεί να βρεθούν και όσες/οι εκ των μεταβλητών (Δίδυμοι, Παρθένοι, Τοξότες και Ιχθύες) έχουν γεννηθεί στο τέλος του β΄ δεκαημέρου των ζωδίων τους.

Στα πάνω τους είναι οι διαφωνίες, οι συγκρούσεις αλλά και η αναζήτηση μιας χρυσής τομής. Σε αρκετές περιπτώσεις η σκληρή και επίπονη εργασία θα έρθει να προσφέρει λύσεις και εφαρμογές στο σύνθετο πρόβλημα μιας ενέργειας που πρέπει να διοχετευθεί σε έναν κοινά αποδεκτό σκοπό.

Γενικά οι ημέρες είναι κρίσιμες για κάθε είδους συνεργασίες αλλά και τις ενδοοικογενειακές σχέσεις, που δεν θέλουν και πολύ για να γίνουν ...μπουρλότο!

26_aug

Όμως, ο Άρης και ο Κρόνος δεν είναι μόνοι τους στο σύμπαν και οι εναλλακτικές μάλλον περισσεύουν, τουλάχιστον για εκείνες κι εκείνους που έχουν την διάθεση να τις ζήσουν και να τις αξιοποιήσουν.

Οι όψεις της Αφροδίτης με τον Πλούτωνα (τρίγωνο), τον Δία (ένα κρυφό τετράγωνο) και την Δήμητρα (μια επίσης κρυφή αντίθεση), ορίζουν ένα κοινωνικό και συναισθηματικό πλαίσιο με ιδιαίτερα θετικά στοιχεία, τόσο στο πεδίο των σχέσεων και των διασκεδάσεων, όσο και στα οικονομικά. Και βέβαια παρουσιάζει εξαιρετικό ενδιαφέρον το ότι ή ίδια πλανητική τριάδα θα «συσκεφθεί» και με τον Ήλιο μέσα στο Σαββατοκύριακο, σε έναν κατά κάποιο τρόπο δεύτερο γύρο δραστηριοτήτων που συνδυάζουν το πνεύμα μιας σχολικής εκδρομής με την δρομολόγηση σπουδαίων καταστάσεων.

Ο Δίας βάζει την καλοπέραση και τα «τυχερά», ο Πλούτωνας την ουσία και τις εγγυήσεις, ενώ η Δήμητρα με απανωτές συσκέψεις και επικοινωνιακά τερτίπια πασχίζει να φέρει κοντά πρόσωπα με κοινά ενδιαφέροντα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για την ανάδειξη των προσπαθειών τους.

Επίσης οι αγορές έχουν την τιμητική τους και ανεξάρτητα με τις σπατάλες ή τις υπερβολές που μπορεί να γίνουν, νομίζω πως η συναισθηματική ανάταση που προσφέρουν είναι κάτι που όλοι χρειαζόμαστε για να φρεσκάρουμε την συχνά δοκιμαζόμενη καθημερινότητα μας.

Τα σταθερά και τα μεταβλητά ζώδια έχουν σίγουρα το άμεσο πλεονέκτημα σε αυτήν την ρελάνς του Δία και της Αφροδίτης, ενώ τα παρορμητικά θα κινηθούν μέσα στον απόηχο της ενεργειακής όσμωσης του Άρη με τον Κρόνο. Αυτό σημαίνει περισσότερες ευθύνες αλλά και μια ουσιαστική αποτελεσματικότητα, προϊόν της δοκιμασίας και της κατακτημένης -πλέον- εμπειρίας τους. Όταν οι στόχοι γίνονται συγκεκριμένοι, ειδικά οι Κριοί και οι Αιγόκεροι μπορεί να δώσουν ...ρέστα!

Το Σάββατο θα έχουμε ουσιαστικά την ενεργοποίηση της τελευταίας Νέας Σελήνης, η οποία θυμίζω πως σε προσωπικό επίπεδο είχε πολύ θετικά χαρακτηριστικά, ιδιαίτερα σε σχέση με νέες πρωτοβουλίες που στοχεύουν στην γρήγορη ανάπτυξη τους, τόσο μέσα από ίδιες προσπάθειες, όσο και με «του βοηθού το χέρι».

Φυσικά ο μάλλον διογκωμένος Δίας είναι πιθανόν να συμβάλλει σε μικρά ή μεγαλύτερα «σκάνδαλα» ή να μας ....εκτροχιάσει, κάτι που μπορεί να έχει δυσάρεστες συνέπειες μόνον στην περίπτωση όπου κάποια πράγματα παίρνονται πολύ στα σοβαρά. Και αναφέρομαι κυρίως σε θέματα σχέσεων, αφού κάτω από τέτοιες συνθήκες οι παρεξηγήσεις ανάμεσα στους «φιλελεύθερους» και τους «συντηρητικούς» περισσεύουν. Και εδώ πάλι χρειάζεται η καλή καρδιά που είναι η ικανή και αναγκαία συνθήκη, ώστε τα όποια εμμονικά σύνδρομα του Πλούτωνα να πάνε στον ...αγύριστο μαζί με τις ζήλειες και τα παιχνίδια εξουσίας. Γιατί αν ο «διαιτητής» αρχίζει να μοιράζει αφειδώς κίτρινες και τις κόκκινες κάρτες, τότε απλά έχει χάσει τον έλεγχο του παιχνιδιού.

Κλείνοντας, δεν μπορώ να μην επισημάνω την για πολλούς ...πολυπόθητη επιστροφή του Ερμή στον ...ίσιο δρόμο. Ο πλανήτης θα είναι ορθόδρομος από τα ξημερώματα του Σαββάτου, αίροντας τα άλλοθι μας για την όποια επικοινωνιακή δυστοκία.

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved