Εκλείψεις 2011-Ανατροπές και νέοι συσχετισμοί

Η Ινδική αστρολογία αποδίδει μεγάλη σημασία στον συνολικό αριθμό εκλείψεων του Ήλιου και
Παπασταύρου Λίντα
Εκλείψεις 2011-Ανατροπές και νέοι συσχετισμοί



Από τον Πάρι Σιδηρόπουλο

photo_paris-1

Η Ινδική αστρολογία αποδίδει μεγάλη σημασία στον συνολικό αριθμό εκλείψεων του Ήλιου και της Σελήνης που καταγράφονται σε κάθε χρονιά. Στο σύνολο τους λοιπόν οι χρονιές έχουν σε ποσοστό, πάνω-κάτω, 85% τέσσερις, σε ποσοστό 10% πέντε, σε ποσοστό 4% έξι και σε ποσοστό 1% επτά, εκλείψεις!

Έχει παρατηρηθεί ότι οι χρονιές με πάνω από τέσσερις εκλείψεις, έχουν σημαδευτεί με γεγονότα παγκοσμίου ενδιαφέροντος, με κρίσεις, ακραία φυσικά φαινόμενα και πολέμους. Ενδεικτικά το 1917, χρονιά που ξέσπασε στην Ρωσία η Οκτωβριανή Επανάσταση, είχαν γίνει επτά εκλείψεις.

Το 1922 με την μικρασιατική καταστροφή, πέντε.

Το 1933 με την άνοδο του Χίτλερ στη εξουσία, έξι.

Αν ανατρέξετε στις Αστρολογικές Εφημερίδες για τον 20ο και 21ο αιώνα και καταγράψετε τις εκλείψεις που σημειώθηκαν και τα γεγονότα που επακολούθησαν, θα βγάλετε χρήσιμα συμπεράσματα. Προσεχώς, θα γράψω εκτενέστερα για το πολύ ενδιαφέρον αυτό αστρολογικό φαινόμενο.

Σημασία επίσης έχει και η συχνότητα ανάμεσα στις χρονιές με περισσότερες από τέσσερις εκλείψεις. Όσο πιο «πυκνές» είναι, τόσο συσσωρεύεται και εντείνεται η επιρροή τους

Το 2009 είχαμε έξι εκλείψεις και βιώσαμε την παγκόσμια οικονομική κρίση με την αντίστοιχη πολιτική κρίση στην Ελλάδα, τις πρόωρες εκλογές και το Βατερλό του Καραμανλή. Χωρίς πλέον κανείς να πρέπει να είναι αστρολόγος, μπορεί να υποθέσει, ύστερα από όσα συνέβησαν στην Ελλάδα με το μνημόνιο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την πρωτοφανή κρίση που έχει ξεσπάσει, το τι μπορεί να μας επιφυλάσσει το 2011 με τις έξι εκλείψεις που απέχουν μόλις δύο χρόνια από το 2009!

Ζούμε χωρίς αμφιβολία σε περίοδο επιταχυνόμενων και απρόβλεπτων εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο. Είκοσι μόλις χρόνια μετά την κατάρρευση του κομμουνισμού, η Αμερική -μοναδική υπερδύναμη της λευκής φυλής- αμφισβητείται σαν πρώτη οικονομική δύναμη του πλανήτη από τις ανερχόμενες υπερδυνάμεις της Ασίας, την κίτρινη φυλή της Κίνας και την ινδουϊστική Ινδία. Οι δύο αυτές αλλόφυλες και αλλόθρησκες υπερδυνάμεις σε σχέση με την χριστιανική λευκή φυλή των μέχρι χθες χορτάτων Ευρωπαίων και Βορειοαμερικανών, αναμφισβήτητα θα δείξουν το όποιο αληθινό τους πρόσωπο στους παραπαίοντες πλέον πρώην κυρίαρχους λευκούς αφέντες. Ας βρισκόμαστε λοιπόν σε επιφυλακή. Νέοι συσχετισμοί δυνάμεων και πεπρωμένων αναπτύσσονται. Ας μην ξοδεύουμε αλόγιστα όπως πριν και ας είμαστε προετοιμασμένοι για όλα.

Σύμφωνα με τα δεδομένα της Βεδικής αστρολογίας οι έξι εκλείψεις του 2011 γίνονται ανά τρεις στους άξονες:

Ταύρου-Σκορπιού (1/6 μερική Ηλιακή μη ορατή στην Ελλάδα, 25/11 μερική Ηλιακή μη ορατή και 10/12 ολική Σελήνης ορατή).

Αυτές παρουσιάζουν και τη μεγαλύτερη επικινδυνότητα, ως προς την ανατροπή των οικονομικών ισορροπιών.

Διδύμων-Τοξότη (4/1 μερική Ηλίου, ορατή στην Ελλάδα, 15/6 ολική Σελήνης ορατή και 1/7 μερική Ηλιακή μη ορατή)

©2011-2024 Astrology.gr - All rights reserved